Talvisota oli sittenkin turha - jatkosodassa hyökkäsimme?

 

 

2024-05-28  --   16:03:50

Olisiko sittenkin tuo Talvisota voitu välttää - nyt ainakin on tarjolla tutkimus, joka on uusin, yleiskoosteeltaan tarkimmin analysoitu ja tarkoitettu jopa opiskelijoille oppimateriaaliksi -tulevine multimediaesityksineen (?), mutta suositus tuon alla esitellyn kirjan lukemiseksi on vahva.


Kun se on luettu - käydään kriittiseen debattiin -

.. onkin hyvä, että juuri näinä päivinä julkaistaan jotain sellaista, joka voi muuttaa kansalaistemme syviäkin, mutta osin vaillinaisia näkemyksiä eilisestä - onhan niin, että -

"kun tunnet aidosti eilisen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen"

__ __ __
Natosta voidaan erota, kun kansakuntamme silmät avautuvat todellisuuteen ja uhkaan mitä Nato meille lopulta sodan mahdollisuutena muodostaa ja palata historiallisen pitkäjänteiseen sotilaspoliittiseen puolueettomuuteen -kansalaistemme todellisen edun ja hyödyn nimissä! Tätä lausetta dramaattisuudessaan ryyditetään kysymyksellä, jossa haetaan aitoa ja asiapohjaista vastausta tähän:

"Milloin ja miten Venäjä ja Kreml on meitä Suomea ja suomalaisia sotilaallisesti uhannut tässä vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana?"

Kuka tai ketkä vastaavat?

__
Kirja: "Suomen sodat 1939-1945" -kirjoittajina Pekka Visuri, Pasi Kesseli ja Carl-Fredrik Geust. Docendo 2024.,

.. joka kannattaa huolellisesti ja ajatuksella lukea, jos haluaa avartaa näkökulmaansa. Uusin tieto, ehkä lopulta yllättäväkin;

Talvisodan esivaiheina (sivut 49-79) - entä Jatkosodan alun hyökkäyksemme valmistelut |1

- revanssia Saksan kolmannen valtakunnan avustuksella ?

|1 ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

" .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. .. "

Wiki: Markku Kuisma

__ __
Jätän tähän kysymyksen, olihan 19.5. kaatuneiden muistopäivä ansioliputettuna aiheellisine kunnianosoituksineen:

"Olisiko jo Talvisota voitu sittenkin välttää taitavalla neuvottelukyvyllä, improvisoinnilla ja sovittautumisella joustavuuteen?"

Kirja on tietoisesti tehty myös oppikirjaksi myöhempine mediaosioineen uuden ehkä hyvinkin avaavana tietosisältönä opiskelijoille, jotka haluavat - todella haluavat ratkaisevaa ja tutkittua tietoa, ehkä nykyisen valtiojohtoamme ajavan paatostuneen puoliumpimielisyyden jankkaamisen sijalle. Uusi sukupolvi haluaa oikeasti tietää, jotta ymmärtää kuuluisan kaksoislauseen mukaisesti houmisen elämää ja siihen liittyviä mahdollisuuksia:

"Tunne eilinen, niin saatat tänään oivaltaa huomisen - tosiasioita tunnustaen kansallisviisauden eteen"

__ __
Tämä on juuri nyt tärkeää, koska tänään valtiojohtomme " . asiantuntijoidensa kera -tovereista hautoihin! . " on puolisokeutunut joukkopsykoottisesti esimerkiksi nykyajan 1941-uhoon. Tuo uho koskettelee Jatkosotaa sotilaallisine valmisteluesivaiheineen jotka käsitellään myös tässä kirjassa.

Kirja avaa mieliä, se jopa avustaa ymmärrystä nähdä miksi tänään - kansaltamme kysymättä - olemme Natossa ja jo matkalla mahdolliseen suur-eurooppalaiseen - tai jopa maailmansotaan |2, joita Suomen toistaiseksi nykyinen, kohta vaihtopakollinen valtiojohto ei ehkä näe omasta rinnat rottingeilla nokkapokkavasta pontevuudestaan; luottaen kritiikittömästi NATOn konventionaaliseen voimaan |3 ja US' n ydinasesateenvarjoon |4.

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/04/u-lahestymmeko-jo-iii-maailmansotaa.html -
"Lähestymmekö jo III Maailmansotaa?"

|4 Mikäli Venäjä joutuisi käyttämään tässä itäslaavilaisessa [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs - ] "veljessodassaan" tuota |3' ssa mainittua taktista ydinasetta -ei Yhdysvallat siihen tule vastaamaan, sillä jo palkkä amerikkalainen itsesuojeluvaisto lopettaa osaltansa sodan tuohon pisteeseen, sillä Washington pelkää Venäjän Borei-Bulava iskuja

..

.
SUOMI24  |

 

|1324| 482,888|  

 

.

_

2

 

x