pekkahaa.jpg

https://ls24.fi/lannen-media/pekka-haavisto-suomelle-voi-tulla-iso-rooli-iran-konfliktissa-yksittaiset-tilanteet-voivat-kiihtya-hyvin-nopeasti - 

...

HS: Ulkoministeri Haavisto on huolissaan eristäytyvän Iranin radikaali­siivestä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006150587.html - 

...

Ilkka Luoma 22.6.2019 - 15:19  
 
 
 
 
HS-ote: " ... Toisin sanoen ydinaseen uhka saa muutkin valtiot aseistautumaan, ja kierre on valmis. ... " -näinkö uusi ulkoministeri - vihreiden Pekka Haavisto totesi? 

On tiedetty jo pitkään, että tuolla alueella Israel on jo de facto varustautunut ydinaseella* - vuosikymmenet; ehkä Ranskan ja USA' n avustuksella (?). Israel ei kiellä eikä myönnä ydinasettaan.


Voisimme olla varmoja, että Iran, kuten muutkin alueen valtiot ovat tietoisia Israelin ydinaseesta - siksi tuo mahdollinen Haaviston toteamus on hyvin ajankohtainen. Kenellä on oikeus ydinaseeseen ja kenellä ei - ei ehkä sotaisimmalla sitä ole tarkoitettu - tai sitten se on rauhallisimmalla sallittua, eli vähiten sotineella. 

Eikö sotinein valtio viimeisellä hetkellä käytä tuota tuomiopäivän asetta, jota on käytetty vain kahdesti - lähinnä japanilaisia siviilejä kohtaan - vuonna 1945 - USA' n toimesta (US-pr. Harry S. Truman). 

Emme saa myöskään unohtaa US/Israel hakkerointi-iskua Iranin valtion ydintutkimuslaitokseen - kysessä oli Stuxnet, joka vietiin CIA/Mossad yhteistyönä muistitikulla iranilaisten ultrasentrifugeihin, jonka myötä nuo "separaattorit" tuhoutuivat. Pitikö Iranin vain kiltisti nuolla nuo haavat?