kiina%20nousee.jpg

Kuva lainattu ~ https://markkusiira.blogspot.com/2019/02/kiinan-nousu-ja-lannen-tulevaisuus.html - täältä

 

*

...

Ymmärrys ihmismielestä perustuu outoon vinoumaan

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006658591.html 

..

C:  Ilkka Luoma 5.10.2020 - 8:10

'Me länsimaisten valtioiden kasvatit' olemme kovin pieni vähemmistö maapallollisesta ihmispopulaatiosta, silti geneettinen perimä meillä kaikilla 'homo sapienseilla' on lähes täydellisesti samanlainen.

1 - Meitä länsimaalaisia sävyttää oma perinteemme löytäretkistä kolonialismiin, jossa lännenmies otti suvereenin talous- ja sotilasvallan maailmastamme, jossa pelkästään kiinalaisten osuus (1,398/7,8) on suurempi kuin syvimmillään länsi - USA' na ja EU' na, heidän eli meidän ollen noin 0,77/7,8 osuudellinen ihmiskunnastamme.

Tänään vielä vaikuttaa maailmassamme amerikkalainen valtahegemonia (0,33/7,8) vauraan ja nykyään trumppistisen "uhkaamisen, kiristämisen ja pakottamisen" funktioimina kauppasuhdeverkostoina ja voimakkaan aseistumisen eli sotavoiman myötätuella.

Amerikkalainen sotilasvoima on sekaantunut monin syin (niitä tässä tarkemmin erittelemättä) "kaikkialla tapahtuviin" selkkauksiin - Aasiasta arabimaiden kautta omalle "pallon puoliskolleen - Monroe-oppina" - niin US Army' na, USAF' ina kuin CIA' na. Usein EU-Euroopan aseet ovat olleet komppaamassa US-sotilasvoimaa - kurittajina.

Läntisen hegemoniallisuuden mantraa ylläpitää hienostunut laatumedia, joka iskee omalla sananvapaudella, sekaantumisilla ja yksipuolisuuden voimalla muiden vieraiden sisäisiin asioihin - tämä lienee se suurin "perisyntimme" omasta itseriittoisuuden ja oikeassa olemisen ylimielisyydestä. Esimerkinä edelliseen oikeudestamme pilapiirtää muiden vieraiden pyhistä asioista - tunnetuin seurauksin.

Kuinka hienostunutta tämä meidän läntinen ylemmyyden itseriittoisuus lopulta on, kun katsomme erilaisia kulttuureja, vaikkapa kiinalaisuuden pisimmästä jatkuvan korkeakulttuurin näkökulmasta
>
.
HS: "

Ymmärrys ihmismielestä perustuu outoon vinoumaan

Me länsimaisten yhteiskuntien kasvatit olemme maailman mittakaavassa omituisia ilmestyksiä.

"
.
Ilkka Luoma 5.10. 8:11
2 - Miten meidän enemistöajatteluun perustuva demokratia nykymuodossaan selittää tämän meidän kovin pienen vähemmistöisyyden sekaantumisilmiön - omien periaatteiden selittyminä.

Olemme innolla selittämässä, että tutkimus, käsitteistöpohdiskelu kuin huumorillinen kulttuuri on läntisvetoista - onhan se sitä, kun sitä selittelee läntinen mediatapa, joka puolustelee voimalla omia peinvähemmistöjään, olettaen itsestään selvyyksinä, että koko muun maailman on ne hyväksyttävä - esimerkiksi sateenkaaret, sukupuolisuus ja oikeus esitellä omat uskonnot selittävinä tekijöinä maailmankäsitykselle.

Miten meidän enemmistödemokratia suhtautuu tähän läntisen maailman hegemoniavähemmistöisyyteen? Olisi kiintoisaa kuulla tuohon läntisen tutkimusmaailman selite ja perustelu.

Tänään Kiina - maailman suurimpana taloutena (bkt/PPP - IMF 2014/-15) on jo ilmaissut, ettei yhteistä maailmaamme voida johtaa ja määritellä vain yhden pienen vähemmistöisen valtiokäsitteen kautta.

Kiina on samalla ilmaissut - tavoittelematta käsitemaailmalleen maailmallista suvereeniutta. Kiinalainen yhteiskuntajärjestys on vaihtoehto, eli jo vientituote tarjolle muille, jos siitä olisi otettavissa jotain sopivan hyödyllistä kullekin, tavalla nähdä maailmaa erilaisin silmin ja lähtökohdin.

Kiinan, yhden maailman pisimmän yhtäjaksoisen korkeakulttuurin eräs pitkäaikainen perinne - kungfutselaisuutena - on olla sekaantumatta muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin - se lienee osoitus itäisestä huomaavaisuudesta ja arvonannosta toisten omiin näkökulmiin
. e
 
..
| TIEDE | 24 | BLOG |
 
 
887.
...
INFO
Ilkka Luoma
ILU_hymy.jpg