paasikiven%20viisaus.jpg

Kuva ~ https://twitter.com/ViljaTahtinen/status/1332262205857918979  - 

 

*

...

Helsingin Sanomat julistaa yhä kiihkeämmin yksipuolista sekaantumista Venäjän valtion ja sen kansalaisten omiin sisäisiin asioihin
.
.
Venäjällä on oma lainsäädäntö, oma tuomivalta ja seuraamusjärjestelmät. Meillä ei ole mitään oikeutta sotkeutua toisen vieraan sisäisiin asioihin edes minkään sananvapauden yllyttämänä.
Laatumedian tulisi oivaltaa oma esimerkin näyttö diplomatiana, joka on erityisen tärkeää täältä meidän geopolitiikasta - olemme jo historiallisesti kiinni Venäjässä, täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Tämä ei ole pelkoa, vaan valtioviisautta - kuten aikoinaan presidentti Juho Kusti Paasikivi ilmaisi: Viisauden alku on tosiasioiden tunnustamisessa.
 
Miksi HS sekaantuu yksittäisen Venäjän valtion kansalaisen tukemiseen - ikään kuin hän olisi politiikan hoidon oppositiojohtaja; ilman kansanedustusta, ilman poliittista puoluetta duumassa - Venäjän "eduskunnassa"?
Suomessakin on oma lainsäädäntö, joka esimerkiksi asettaa jopa rangaistavaksi oikeusistuimen edessä herjaamisen, rettelöimisen kuin kunnianloukkauksen nimettynä kohteena.
Venäjän laki on laki siellä ja meillä on oma laki täällä - niitä ei voida verrata, sillä Venäjällä, sen duumalla on oma oikeus laatia haluamiaan lakeja. Se, että poliittinen toiminta ei ole meidän tavoitteidemme mukaista, ei ole syy - esittää yhä voimallisempaa vastakkainasettelua, mihin nyt Suomen luetuin laatumedia HS syyllistyy - uskoisin selitteellä: Sananvapaus*.
Entä jos jostain maasta aloitetaan voimallinen ja laadukas yksittäisen Suomen kansalaisen tukeminen valtiomme johtoon, kuten nyt HS selvästi omalla tavallaan Aleksei Navalnyi edesauttaa - jopa jo nyt aikaisena Venäjän duuman vaaleihin sekaantumisena - ja vähintäänkin epäsuorana mediatukena.
 
Venäjällä kansa lopulta päättää, oli vaikutteet sitten millaiset tahansa. Nuo vaikutteet ovat läntisen mallin vastaisia, mallin, jolla ei ole maailmallisdemokraattista enemmistöasemaa, vaan pieni vähemmistörooli - vähemmistöoikeuksin, joihin ei kuulu sekaantuminen.
 
..
 
 
...