peltohiili.jpg

Graf.: ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/tilaajille-7.140698?aId=1.373496 - 

 

 

...

HS:

Hiiliviljelijä Herlin

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006262582.html - 

...

Ilkka Luoma 7.10.2019 - 8:41
 
 
Herättävä kirjoitus - rikkaudesta tehdä mitä haluaa, hoksaamisesta mikä on yhteis- ja ympäristöhyvällistä - suurella rahalla, ja johon uskottavana toimijana saa lisäksi yhteiskuntarahoitusta sekä riskin otosta vähäisin panoksin (taseomaisuuteen nähden), mutta suurin tulevaisuusodotuksin - haettaessa hyväksyntää perintökaarelle, joka teki kaiken tuon mahdolliseksi.

Tunnetusti kaiman isä Pekka Herlin teki suuren yhtiötyön - onnella, määrätietoisuudella, kauskatseisuudella ja yrittämisen raivaavan kovalla työllä sekä hyvin valituilla apureilla - renkipalkatulla tekijäporukalla (yhtiöiden työntekijät). Pekka loi valtavan omaisuusmassan jaettavaksi neljälle - tosin monien suruksi yksi on jo heistä poissa - mediainhimillisyys Niklas Herlin.

Perintöoikeus on ihmisten lakiin piirretty viiva, joka tuottaa mahdollisuuksia, mutta myös menetyksiä, jos perittyä omaisuutta ei osata huolehtia ja kartuttaa. Tässä ollaan onnistuttu hyvin - myös vanhimman pojan Antin osalta. Lisäksi suvulla on hallussa merkittävä omistusosuus suomalaisesta laatumediasta, miksi aviisit itseään mielellään kutsuvat.

Niin ympäristöasiatkin voivat olla laadullisia, ja tässä Ilkka Herlinin koitoksessa ehkä vaimon myötä "peritty" sinnikkyys viedä asioita eteenpäin, voi tuottaa suuren tuloksen - puhutaanhan me asiayhteyksistä, joissa kaikki kohtaa kaiken.

Kun tilanne on tuossa meitä kaikkia - vesistöjen ohella - elättävässä maaperässä ja sen luontaisuudessa olla monimuotoinen, voi tulevat ratkaisut olla elinehto muutoin kasvuhokemalliselle yhteiskuntapoljennolle, jossa kaikkea pitää saada lisää, maatakin hallittavaksi. Mainittakoon, että maailman suurimmassa kansantaloudessa - Kiinassa yksiyinen ei voi omistaa "äitimaata", joksi jo Amerikoiden alkuperäintiaanit multaansa kutsuivat.

Perintö on siinä mielessä kiintoisaa, ettei se tule mukaan hautaan; ei edes ainoa todellinen omaisuutemme sosiaaliturvatunnus. Tämän jutun kylkeen on hyvä lukea tämä:
 
...