.

soini.jpg

Populisti ja maisterisjätkä - Timo Soini

 

...

HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006509584.html  - 

"Timo Soini Financial Timesissa: Populismi palaa kuin ”vieteriukko”, kun koronavelkojen lasku tulee maksettavaksi"

..

[1] Populismi – kansalle mitä kansa ymmärtää!

[07.2018] Populisti osaa kertoa kiintoisasti ja kuulijoita herättävästi asioita, jotka normipoliitikoilta soljuvat kauniisti, mutta tyhjän merkityksettömästi tai kätketysti. Populisti osaa sanoa asiansa ytimekkäästi kansalaisten ymmärtämällä tavalla – siksi sitä halutaan nyt riekkua alhaisimmaksi vaistoksi.

Helsingin Sanomat avasi populismin sisältöä ansiokkaassa kirjoituksessaan 8.7.2018 toimittajansa Jukka Petäjän toimesta, juttu on löydettävissä täältä [1. Populismi jylyää kansakuntien äänestäjien toimesta – onko kyseessä riekuttu populismi, onkin jo aivan eri asia.

Ruotsissa muun muassa populisteiksi haukutut ruotsidemokraatit (olisivatko meidän perussuomalaisten sisarpuolue?) peräänkuuluttavat yhteyksiä muihin poliittisiin perinneliikkeisiin, joiden on hiljalleen pakko ottaa yhteyskutsu vastaan.

[1https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005747789.html – .

Suomessa PS-pomo Jussi Halla-aho EU-Brysselistä julistaa itseään pääministeriksi, seuraavista vaaleista – tämähän tarkoittaisi myös PS' n nousua Suomen suurimmaksi. Näin ei käy, mutta Sinisten vaipuessa ministeri- ja hallitustakiaisista satiaisluokkaan (kansanedustaja Pentti Oinosen hersyvän populistinen yskähdys) – nousee Perussuomalaiset takaisin 13-18 prosentin kannatukseen. Halla-aho on oikea populisti, joka ei käännä ja väännä takkia, kuten jytkyttäjä Timo Soini ministeri-audin nahkatakapenkiltä >[2]

 

.

[2] HS-kirjoitukseen kommentti – tässä [07.2018]:

Jutusta ote: " ... kansansuosiota tavoitellaan vetoamalla alhaisimpiin vaistoihin ... ", oliko tämä samalla määritelmä populismille, josta muuten takinkääntäjä Timo Soini teki maisterisjätkätutkielman.

Populismi on vaikeiden yhteiskunta-asioiden kansanomaistamista siten, että kansalaiset ymmärtävät sisällön ja merkityksen - populismin voi ilmaista näin kauniistikin, eikä vain irvimällä.

Alhaisin ja merkittävin vaisto on ravinnon saanti, hengittämisen jälkeen, se ja ne pitävät hengissä, jotta voisi jatkaa sukua, joka lienee välttämättömistä vaistoista se toiseksi alhaisin.Reviiripuolustusta pidetään populismin, ja siis alhaisen vaiston ilmentymänä. Niin alhainen se on, että evoluutio aloitti sen kehittämisen jo satoja miljoonia vuosia sitten.

Reviiripuolustukseen liittyy alueellinen toimeentulo sopusoinnussa ympäröivän biosfäärin kanssa, joka muuten biologiana pitää meidät ravinnossa ja hengissä. Pidetään siis huoli reviiristämme.

Onkin sanottu, että jokaiselle maailman ihmiselle on olemassa se oma isänmaa, jossa pitäisi tulla toimeen omalla äidinkielellä. Edellä mainittu ei ole rasismia [4, vaan kansalaisyhteisöllisyyttä, johon reviiripuolustus tähtää luodakseen samankaltaisille turvallisen elinpiirin ja lopulta valtion.

|4https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/rasismi-lyhyt-oppimaara.html Geenitäydennyksen kaikkiin suuntiin tulee olla monipuolistamistarpeessaan vapaaehtoista.

...
Populismilla on myös hyytävä historia!
  e*

.

|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html  - 

 

...