Kuva ~ https://tekniikanmaailma.fi/lehti/11a-2019/prosessoitu-ruoka-lihottaa-tutkitusti/ -
*
...
HS Tiede -ohjelma: Onko prosessoitu ruoka epäterveellistä?
~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006465920.html -
...
keskiviikko, 8. huhtikuu 2020
Kuva ~ https://tekniikanmaailma.fi/lehti/11a-2019/prosessoitu-ruoka-lihottaa-tutkitusti/ -
*
...
~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006465920.html -
...
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
On hetkiä, jolloin luonnossa eläin saa mahansa liki turvoksiin, silti liikalihomista ei synny, koska todellisuutena vallitsee keskimääräinen niukkuus |* ja ravinto on luontaista - ilman mitään luonnotonta prosessoitumista.
Ihmiset ovat entisestään lihavampia, erityisesti teollisuus- eli kehittyneissä maissa - ei niinkään kehitysmaissa, joissa niukkuus on liki joka päiväistä, eikä "äidin valmistamia saarioisten" lihamakaronilaatikoita ole ylen palttisesti tarjolla, jos lainkaan, sillä erityisesti kehitysmaissa (usein entisiä eurooppalaisten siirtomaa-aikojen kolonioita) nähdään aika-ajoin nälkää!
Me teollisuusmaissa, joissa työtä automatisoidaan, robotoidaan ja keinoälyistetään ei taas ole toistaiseksi pulaa ravinnosta. Sitä riittää - supermarketin makkara-allas sisältää jopa 55 erilaista, mitä moninaisempaa makkaralaatua, toinen toistaan enemmän alkuperäraaka-aineesta muokattuna. Laatuja löytyy yhä hienostunempaan maku- ja elämysmaailmaamme.
Saman aikaan makumaailman myötä meillä ylensyönnin aiheuttamana elintasosairauden lisääntyvät - diabetes II, sydän- ja verisuonitaudit kuin yhä yleisemmäksi käyvät syövät.
Tehotalous vei ruokatuotannon steriileille liukuhihnoille. Noita liukuhihnoja ei näy villissä luonnossa -ainut liukuhihna on ohi juoksevat ei niinkään steriilit saaliseläimet tai ylikulkevat sadekaudet, jotka tuovat kasvinsyöjille loputtomat ruohomeret, mutta vain hetkeksi.
Evoluutio oivalsi: Eläin pysyy juoksevampana, kun se on niukkuuden jatkumossa - se on ikäänkuin terhakampi juoksemaan saaliin kiinni. Meillä terhakkuus kulminoituu supermarket-autoajeluun, ja loputtomien kylmätiskien äärelle valitsemaan kymmenien juustolaatujen joukossa juuri se himoituin.
Ihminen on ollut näillä "savanneilla" ehkä nykyravintoperiaatteissaan noin 100 vuotta. Aiemmat muutamat miljoonat vuodet apinoina olimme villimarkettien asiakkaina - joko juosten, oveluudella tai viritetyin ansoin.
TORSTAINA, JOULUKUUTA 25, 2014
Reviirien hallinnalla omavaraisuuden omistajaksi