reviiri2.jpg

Ristiriitaista otsikkoon nähden - ei ole, vai ... ?

 

Tänään kaikki koneellistuu, sähköistyy ja kuvaruudullistuu. Näitä biosfäärillinen evoluutio ei kehittänyt sopeumajärjestelmänsä osaksi, eikä tueksi – ellemme lue ihmistä, meitä osaksi luontoa --- biomassana kyllä!

 

Helsingin Sanomissa ilmestyi kansalaisen ajatusvirta lapsen luontokokemuksista, nythän näyttää siltä että olemme irtautumassa harmoniasta, jota kilpailullinen luontokeskinäisyys on harjoittanut satoja miljoonia vuosia – meidän teknologiahuurujen ollessa siitä ohikiitävä sekunti – 24 tuntiin kutistetussa elon maailmankaikkeudessa.

 

HS Mielipide 09072018 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005748355.htmlotsikolla: Lapsen luontosuhde kehittyy kokemalla - (SDP) Anette Karlsson.

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ihminen alkoi apuvälineellistää toimiaan silloin kun tämä puoliapina hoksasi kumauttaa kivellä toistaan otsaan [1. Alkoi kilpavarustelu. Toiseksi apuvälineeksi syntyi maatalous, ja ihminen pysähtyi paikoilleen [2.

Alkoi yhteiskunnallistumisen kausi, jossa nyt, paljolti meitä lopulta elättävästä luonnosta erkaantuminen alkoi.

Nyt me liikumme enemmän kuin koskaan. Siirtelemme itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen ja takaisin [3 - kiihtyvällä tahdilla; konevoimalla eli apuvälineillä. Seuraus näkyy ympäristössämme ja itsessämme.

Maapallo merineen lämpenee toimistamme, jopa uhkaavasti. Lisäksi vauraudessamme lihomme itsellemme terveysriskiksi [4.

Olemme menettämässä vuosimiljoonaisen otteen luontoon, joka luo kaiken ravintomme, jotta elämme. Rikoimme evoluution luoman reviirijärjestelmän [5.

Luonto itsessään on "jatkuvassa liikkeessä" ja sopusoinnullisessa harmoniassa, kuitenkin kilpailussa, jossa säilyy hallittu tasapaino (?) [6.

Apuvälineellinen elämäntapamme rikkoi luontoharmonian. Jäimme uudelleen paikoilleen, nyt kuvaruutujen eteen ja ääreen, kuten minä, kun kirjoitin tämän kännykällä maanantaiaamuna 9.7. varhain kello 4:31.

 

 

Mitä teemme, jotta paluu luontoon alkaisi – vai onko se jo myöhäistä, koska apuvälineellistetty kasvunhuuto jatkuu jatkumistaan – kulutamme enemmän ja haluamme näyttää ja vertailla [näyttö- ja vertailutalous].

 

luonto1.jpg

Pölyttäjät ovat kuuleman mukaan vähenemässä - se olisi katastrofaalista

 

Prototyyppi

 

Oliko ja onko niin, että evoluutio ”miettii” nyt mitä se tekee prototyypille, joka kasvatti osuutensa ohi luontaisesta miljoonia vuosia kehitetystä elollisten biomassakaavojen [7 ulkopuolelle ja rasitteeksi harmonialle, joka rikkoo nyt meille tuntematonta tasapainoyhtälöä?

 

Saatamme olla avaruuden tyhjyydessä kaltaisenamme aivan yksin.

 

 

EKSTRA

Gaia kuumenee – jäähdyttelemmekö kulutustamme?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174429

 

DOC lapsen_luontosuhde_09072018

PVM 09072018

 

313_2880 – 23:01|23:32|00:00