navaputi.jpg

Kuva ~ https://www.aamulehti.fi/a/14f8f4c3-4430-40c1-9654-20cf7dde959c - 

Kuvateksti "Kun viitteitä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyn myrkytyksestä on tullut julkisuuteen, katseet ovat kääntyneet Venäjän presidentti Vladimir Putinin suuntaan.MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI"

 

...

HS

Liitto­kansleri Merkel: Aleksei Navalnyi yritettiin murhata novitšok-hermo­myrkyllä, Venäjän vastattava vakaviin kysymyksiin – ”Kemiallisen aseen käyttö on järkyttävää”, sanoo presidentti Niinistö

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006621871.html  - 

..

Ilkka Luoma 2.9.2020 - 20:48
Presidenttimme Sauli Niinistö kertoi, että Saksasta tulleen tiedon pohjalta venäläisen opposiopoliitikon Aleksei Navalnyi' n myrkytys 'kemiallisella aseella' on järkyttävää.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaatii jyrkän painokkaasti Venäjää, ja epäsuorasti viitaten jopa Kremliä antamaan selonteon tuosta Novitschok-myrkyn käytöstä Navalnyi' hin.

Voisiko Sauli Niinistö pitää järkyttävänä US-presidentti Donald Trumpin antamaa tappokäskyä iranilaisen korkean upseerin osalta - vieläpä vieraalle maalle, kun USAF-drone iski raketti-iskulla Qassim Suleimanin autosaattueeseen - murhaten Qassimin.

Entä pitäisikö Angela Merkelin vaatia USA' lta nyt tarkan selostuksen mihin todisteisiin ja vaikuttimiin viitaten US-presidentti antoi selvän murhakäskyn vieraan valtion maaperälle. Niin, miten on suhteellisuus?

Navalnyi sai myrkyn ilmeisesti Venäjän Tomskin kaupungissa. Myrkyn sirottelijaa ei tiedetä, nyt syyteryöppy on jo lähtenyt liikkeelle |1, ilman todisteiden julkisuutta. Kreml ilmoittaa, ettei heille ole tullut mitään tutkimuksia, todisteita tai muuta selvitystä, että juuri Novitschok olisi kyseessä.

Pitäisikö odottaa vankkoja ja julkisia todisteita?

Toisekseen Venäjällä tehty rikos käsitellään venäläisessä tuomioistuimessa ja tuomiot julistetaan sieltä. Missä pitäisi tuo iranilaisen Qassimin murha oikeudellisesti käsitellä - Irakissa, Iranissa vai USA' ssa? Miten presidentti Niinistö ja liittokansleri Merkel tätä tulkitsisivat?
 
..
FB | 24 | TIEDE
 
...
"

Kun todisteet Navalnyin myrkytyksestä tulivat, Angela Merkelin äänen­paino koveni rajusti – se osoittaa, että nyt on tosi kyseessä suhteessa Venäjään

Tarkasti sanansa punnitseva Merkel luonnehti uusia tietoja Navalnyista hätkähdyttäviksi, ja reaktioita Venäjään punnitaan nyt EU:n ja Naton kanssa.

" -HS
...