reviiri3.jpg

Reviirejä

 

Intian valtamereltä ”löytyi” – tiedetty jo aiemmin – uutisointiin sensaatio. Amerikkalainen uskova halusi viedä muun muassa Jumalan sanaa eteenpäin. Vastauksena tuli nuolisade, joka tappoi ”lähetyssaarnaajan”. Aiemminkin lähetystehtävissä olevia on karkotettu, tapettu ja muutoin häädetty pois reviireiltä, joita on puolustettu evoluution [a] omien ohjeiden mukaisesti.

 

Sentineleillä asuu lännenmiehen ilmaisuna ”erakoituneina kivikaudelle jämähtäneitä” ihmisryhmiä, kansoja ja sukuyhteisöjä. Lähinnä läntinen uteliaisuus on käsin kosketeltavaa – pitää saada tietää, ja pitää saada tunkeutua muiden ”sisään”, vaikka nämä eivät missään olosuhteissa haluaisi saada ulkoisia vaikutteita – vaan elää omillaan, omistaan ja ympäristöstään omaa elämää – muiden sitä häiritsemättä ---

 

 

Olemme uteliaita – paras todiste tuosta halusta tietää, valloittaa ja saada resursseja/ varantoja omiin käsiin – oli löytöretkeilijöistä alkanut lähinnä lännenmiehen kolonialismi – ehkä britit edelläkävijöinä – aina brittiläiseen imperiumiin [b] saakka, joka tänään on lähinnä seremoniallisuutta – Iso-Britannian kuningattaren ja Union Jack lipun myötä.

 

...

Helsingin Sanomat vapautti itsensä kirjoittamaan amerikkalaisnuorukaisen kuolemasta seuraavilla tavoilla 1], 2] ja 3] – julkaisujärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan:

 

1] ”Tässä on teille kalaa”, sanoi John Allen Chau ja sitten hänet ammuttiin kuoliaaksi nuolilla – päiväkirjat kertovat amerikkalaismiehen pakkomielteestä käännyttää eristäytynyt heimo kristityiksi

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005910145.html -

 

Ilkka Luoma kommentti 24.11.2018 – 8:42:

Miksi pitää tuputtaa omaa näkemystä, uskontoa, yhteiskuntajärjestystä ja tapaa elää? Voisiko antaa arvon ja kunnioituksen kullekin, varsinkin, kun nämä alkuperäisasukkaat (?) eivät omaansa tyrkytä mihinkään, eivätkä puutu millään tavoin muualle ulkoiseen maailmaan (?) - ainoastaan puolustavat omaa reviiriänsä, noudattaen evoluution luomaa elämän erinomaista vuosimiljoonaista mallia!

 

 

2] HS-otsikko:Poika otti esiin veitsen ja viestitti, että olisi valmis tappamaan – antropologi tapasi amerikkalaisen surmanneen heimon ja selvisi hengissä: ”He ovat rauhaa rakastavia ihmisiä”

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005912916.html -

 

Ilkka Luoma kommentti 27.11.2018 – 8:32:

Kyseessä on evoluution vuosimiljoonainen elämän se toinen peruslähtökohta - reviiripuolustus. Se ensimmäinen on evoluution "hengissä pitäminen" eli lisääntyminen. Reviiripuolustus vallitsee kaikkialla, suppeimmillaan yksilössä ja ihmisestä katsoen laajimmillaan maapallon mittaisena, jos vihamieliset marssilaiset sattuisivat hyökkäämään. Tuohon väliin sattuu sitten perhe-, suku-, maakunta-, valtio-, kieli-, kulttuuri- yms. -reviirit. Me puolustamme ja valtaamme reviirejä. Valtauksen esimerkkinä eurooppalainen kolonialismi.

 

 

3] HS-otsikko:Eristäytyneen heimon nuolille on hyvä syy historiassa: Saariston alkuasukas pakotettiin eliitin ihmeteltäväksi, ja seuraukset olivat tuhoisat

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005913875.html -

 

Ilkka Luoma kommentti 28.11.2018 – 5:51:

Katso kohta 2] – toisto sieltä.[T]

 

Reviiripuolustus on evoluution lahja ylläpitämään elinmahdollisuuksia luoduille lajeille

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40634-puhumme-maahanmuutosta-vaikka-todellisuudessa-kysymys-on-reviirien-hallinnasta -

 

Ote: ” … Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvun jatkamista, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi. Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan ylläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

 

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää, eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi.

 

Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

 

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista … ”

 

 

Entä nyt, kun jälleen reviiripuolustus on yltänyt median uutisotsikoihin?

 

Viesti on kirkas – opetellaan puuttumattomuutta. Jätetään sellaiset rauhaan, jotka eivät meitä uteliaita halua. Annetaan heidän sellaisten olla omillaan, jotka saattavat olla täysin tyytyväisiä omaansa ja luomaansa yhteisöllisyysjärjestykseen.[24]

 

Kunnioitetaan toisten erilaisuutta ja arvostetaan eroavuutta ja ollaan puuttumatta sellaiseen, mikä ei meille kuulu – tämä maailma ei ole vain lännenmiehen maailma, joka edustaa yhteiskuntamallillaan vain noin 20 prosenttia maapallon ihmispopulaatiosta …

 

reviiri1.jpg

EKSTRA

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

 

...

Viitteet:

[a ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/01/evoluutio-on-kaikkialla.html -

[b Kansainyhteisö ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainyhteis%C3%B6 -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 185003

 

DOC alkuasukas_28112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 28112018

 

583_5482 – 10:22_12:15 AA07