huumeet_350px.jpg

 

 

-mukailtuna HS-kirjoituksesta ---

~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006017653.html - - Anu Nousiainen Julkaistu: 2.3. 2:00

 

 

HS:

Kiitos puhtaasta päivästä

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 2.3.2019 – 10:46:

 

Erinomaisen kannustava kirjoitus - luo toivoa, luo yhteenkuuluvuutta ja ennen kaikkea luo tervetulotoivotuksen takaisin yhteiskuntaan. Jokainen ihminen on tunnetusti laulun arvoinen. Olen varma, että "paluumuuttajissa" on paljon positiivisia voimia rakentamaan yhteiskuntaamme, joka tarvitsee jokaisen jäsenensä.

Inhimillisyys on suuri voimavara, ja tässä HS-kuvauksessa luotiin väkevä paluun tiekartta. Yhtenäisyys, toisista huolehtiminen ja tarpeelliseksi ja hyväksytyksi tuntemisen tunne ovat ensiarvoisia - ja tässä esiteltiin yksi sellainen. Suuri kiitos silmiä avaavasta tekstistä ja polusta elämään!

...
Entä sitten, kun ollaan tilanteessa ennen kokeiluja, mitä jäi tekemättä ja mitä tapahtuu, kun kierre lähtee käyntiin?


[2014] Cannabis sativa eli hamppu on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopistolla – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että USA' ssa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia. Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet – siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman – oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).


Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaan?

 

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/cannabis-sativa-hampusta-kierteeseen.html -

 

24

24

.

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

 

T

 

*