1154 | 2326 | 359115

.

bile-sanna.jpg
 

Kuva ja tilasto: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-kysely-bilevideoilla-ei-vaikutusta-suurimman-osan-marin-kantaan-kolmasosan-mukaan-vaikuttaa-sopivuuteen-toimia-paaministerina/8491930#gs.9sjcgf - 

 

***

 

..

 

Millaista yhteiskuntavastuuta PM Marin lopulta kantaakaan?

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
 

18.08.2022 - 09:25

 

 

Raflaava otsikko, mutta vallitseva yhteiskuntamme tilanne tuottaa siihen täyden oikeuden. Miksi näin - siksi, että jokainen ihminen on oikeutettu iloisuuteen, jopa onneen ja vähintäänkin aika-ajoin tyytyväisyyteen Elämäänsä.

PM Sanna Marin' in juhliminen on osa ihmisyyttä [ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009010911.html - ]*, se on myös kannanotto omaan täyteen itsekkyyteen nauttia Elämästä, olosta kuin tässä ehkä myös valta-asemasta, minkä on itse omin keinoin saavuttanut!
.
|* IS-otsikoituna näin: "Euroopan suurin lehti hehkuttaa Sanna Marin' ia – ”Pää­ministeri, joka osaa juhlia”" -toimittajana Timo Myllyniemi.
.

 


Millaisin keinoin valtasaavutus on Sannan osalta tehty, jätetään lukijoiden arvioitavaksi |1

Siis Sanna on ansainnut oman nautintonsa ja parrasvaloissa olon, jonka taas yli-innokas media on omalla tavallaan aikaansaanut ..

--
Entä Elämän ehtoopuoli, millaista iloa, jopa onnea ja käytännössä kuitenkin toimeentuloa meidän kaikkien vastuualueeseen - vanhuksiemme osalta - [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/vanhukset-ja-elakelaiset-ovat-kuva.html -, otsikoituna näin: "Vanhukset ja eläkeläiset ovat kuva meidän lähihistoriasta" ] - kuuluukaan? |2Tänään uutispintaan (Ylen Aamu-TV 180822) on noussut vahvasti vanhushoidon puhumisen toimet, liittyen niin asiantuntijoihin kuin poliitikkoihin, liittyen vanhuksiimme ja heidän hoivaan.

Paljon on puhetta, mutta vähemmän tekoja, vaikka kaikki nyt monin kerroin toistetut, jopa kylmäävät tosiasiat ovat täysin tiedossa päätöskoneistollemme - poliitikoille, joiden vastuu kollektiivina on ensisijainen - kansakunnan valitsemat poliitikot istuvat niiden rahojen - velkaisenkin - päällä,

.. joilla taloudellisesti ja inhimillisesti edesautettaisiin vanhuksiemme Eloa, Oloa ja aika-ajoittaista Onnea. Vanhuksetkin voivat juhlia, tosin pidättyväisemmin tyytyväisyytenä, että heitäkin aidosti huomioidaan.Vastuunjako Elämän ehtoossa olevista ihmisistä!

Kiinassa, maailman vanhimmassa yhtäjaksoisessa korkeakulttuurissa suvun ja perheen rooli vastuusta vanhuksia kohtaan on vuosisadat, ehkä tuhannet ollut lasten ja heidän lastensa vastuilla.

Siis kiinalainen yhteiskunta kollektiivina ei ole tähän mennessä laajasti asiakantaa ottanut, vaan veriside on hoitanut tähän asti hyvällä tavalla huolehdinnan |** -

.. onhan vanhukset niin meillä kuin muualla se kiinteä perimän ja perintötekijöiden osanen pitkässä evoluution ketjussa ylläpitää elonkiertoa - polvesta toiseen. Näin Elämän näkökulmasta voimme suvereenisti todeta Elämän oikeudet kaikille ikäryhmille.Nyt meillä puhutaan paljon ja asiaa pyöritellään suusta suuhun -

.. ilmaisematta vahvaa tositekemistä tilanteen todelliseksi parantamiseksi. Tämä vatvova pyörittely kertoo vanhuksillemme kylmäävää tosiasiaa joko päätöskoneiston neuvottomuudesta tai kyvyttömyydestä - ehkä jopa todellisesta haluttomuudesta ratkaista asia.

Valtiojohto on tänään hyvin innokkaasti ollut, ehkä kohtalokkaasti - ratkaisemassa luotuja omia EU-solidaarisuusongelmia (Venäjän pakotteisiin osallistumisena, joiden vastatoimien ongelmiin on hyvin yksinkertainen ratkaisu), kansakunnalta kysymättä Nato-päätöksenä hakeutua lännen sotakoneeseen, valtiorahan ja aseiden lähettämiseen toisten sotiin - Ukrainaan ja omien asevoimien kohtuuttomaan yhteiskuntarahan tuhlaamiseen - katso HX-hanke F-35 hävittäjäpommittajina! |3.

..
Pieni osa HX- eli taistelupommittajien F-35 valtio- eli yhteisrahojen miljardeista vanhuksiin ja sosiaali- ja sairaus- sekä terveystoimeen olisi kirkas ratkaisu tositekemisenä haasteisiin, jotka ovat meidän omia - ei muiden.

Miksi emme osaa päätöskoneistosta priorisoida kohteita, joilla tuotetaan hyvää Oloa ja hillittyä Iloa ja Onnea meidän omiin - suomalaisiin ihmisiin - ikään katsomatta?

..
On tekojen aika!

On olemassa hyvin kylmäävä riski - se on elämää kokeneiden ja aiempien vastuuaktiivien oma johtopäätös päätöskoneistomme kyvyttömyydestä tehdä heitäkin positiivisesti auttavia päätöksiä.

On olemassa suuri vaara, että elämänviisaat kokemusvanhukset tulevat tekemään omia päätöksiä, jotka koskevat heidän omaa itsenäistä kykyä tehdä ratkaisuja ja tuo ratkaisu voi olla hyvin kylmäävä.Tähän kylmäävään tapahtumaketjuun nuoremmilla päättäjillä ei ole yksinkertaisesti varaa -

.. siksikin on nyt ryhdyttävä toimiin ja löydettävä tekoja, joilla yhteiskuntamme rahankäytöllisiä ensisijaisuuksia muutetaan radikaalisti koskemaan meidän omia yhteiskunnallisia asioita .. [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17522235/lisaa-yhteiskuntarahaa-terveydenhoitoon-vai-aseisiin-ja-ukrainaan -, otsikoituna näin: "Lisää yhteiskuntarahaa terveydenhoitoon vai aseisiin ja Ukrainaan?" ] - .. suomalaisten omina asioita!


..
Elämän oikeus on kaikilla, oikeus myös hyvää oloon on meillä kaikilla -

.. niin Sannan biletykseen kuin iäkkäiden elämää kokeneiden hyvinvointiin .. tässä ei enää kannata lietsoa itsestään selviä tilastotietoja ikäjakaumista, joilla saatetaan provosoida väärällä tavalla sanattomasti heitä, joilla on myös oikeuksia Elämän tyytyväisyyteen - edes aika-ajoin.
..

>

..
78958

..

 

 

Osa 2

 

PS. Tunnetusti valtiovaltamme STM-budjettipääluokasta suuri osa menee ihmisten viimeisten elinkuukausien hoitoon - usein suoranaisena saattona kuolemaan. Tässä kohdin on se suurin moraalikäsitysten monikirjo, valveutunut ihmiskäsitys kuin tapa nähdä oikeudenmukaisuutta ihmiselolle - aiheuttanee suuren, kriittisenkin debatin kansalaisten keskuudesta, kyseessähän on raha suhteessa "hyötyyn". Näin olkoot. Mikä onkaan lopulta "hyödyn" määritelmä!

 


..
|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/83997/sdp-n-sanna-marin-keskustan-katri-kulmuni-tulevaisuus-suomessa-nyt -, otsikoituna näin - vuodelta 2019: "SDP' n Sanna Marin & Keskustan Katri Kulmuni - tulevaisuus on Suomessa nyt?".
.
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/11/kollektiivista-hoivavastuuta.html -, otsikoituna näin: "Kollektiivista hoivavastuuta – yksilöllistä perintöoikeutta"
.
|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70375/miljardeja-taysin-vaariin-asejarjestelmiin-vuosisadan-harhainvestointi -, otsikoituna näin: "Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi".
.
|** "Kiinalaista sosiaalisuutta ja perheyhteyttä ---

Kiinalaiset osaavat huolehtia vanhuksensa – sillä lapsien vuosituhantinen velvollisuus on hoitaa ikääntyvät vanhempansa ja isovanhempansa, tästä muodostuu mielenkiintoinen yhdistelmä – vanhukset ovat myös arvostettu lapsien ja nuorien kouluttajia ja ymmärtäjiä 6], vaikka Kiina rypee ja tulee rypemään itse aiheuttamassaan yhden lapsen politiikan ongelmaviidakossa.

Miljoonia kiinalaisia nuoria miehiä tulee jäämään ilman omaa vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydetä uutta muuttoaaltoa. Meillekin nuo ahkerat kiinalaiset käyvät erinomaisesti – piristämään degeneroituvaa geenistöämme."

 

 

..

EKSTRA

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/juuri-sina-et-saa-nyt-tata-hoitoa.html - 

 

"Juuri Sinä et saa nyt tätä hoitoa!"

 

 

..

EKSTRA II

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009011256.html - 

"

Somessa leviää vauhdilla bilevideo Sanna Marinista – pääministeriltä niukka kommentti

-oikea vai väärä - jää nähtäväksi .. -toimittajina Päivi Lakka ja Heidi Vaalisto.

 

 

..

EKSTRA III

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/092f5e48-950b-453f-8d94-c81cd5f4df18 -

 

"

Nämä virheet ajoivat Suomen terveyskriisiin

 

-toimittajana Hanna Gråsten-Lahtinen.

 

 

 

 

..

|  321  SUOMI24  921 |  260  TIEDE  783  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

..
...
e