vanhus_3.jpg

 

 

1

Pääministeri Juha Sipilä: Vanhusten hoivayritysten pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, ovatko ne oikealla toimialalla

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005998329.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 10:04:

 

Sipilä on aiempi liukkaan rehti liikemies, joka on myös nauttinut laillisesti - moraalisesti (?) erilaisia yhteiskuntatukia - tietäen että liike-elämässä on ensisijaisena voiton tekeminen, sillä osakeyhtiötä määrittelee paljolti osakeyhtiölaki, joka asettaa omistajaominaisuuden päällimmäiseksi. Omistajat haluavat arvonnousua ja osinkoja.

On aivan selvää, että liukkaat liikemiehet oivalsivat vanhushoidon yksityistämisaallon käynnistyessä, että nyt on kultasuoni auki - kuten on laajassa nykymedioinnissa käynyt hyvin ilmi.

Sipilän ei kannattaisi olla kovin poliitikkomaisesti pintamoraalinen, sillä kaiken hän tietää, mitä merkitsee yritystoiminta - se on kilpailua, myös osin ahneutta ja pyrkyryyttä sekä erinomaisia hyväveli-suhteita - unohtamatta yrittämistä, laatua ja asiakastyytyväisyyttä ... nyt voidaankin kansallisesti ylpeänä esitellä tähän esimerkin Supercell -yhtiöstä, jossa moraali ja yhteiskuntavastuu on erityisen korkealla - aihealueella, jossa voiton metsästäminen on täysin sallittua.

 

2

Arvot ja eettisyys ovat liiketoiminnan ja johtamisen ytimessä, eivät pehmohöpötystä

[ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005999929.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 14:15:

 

Puhetta, paljon puhetta. Arvot ovat vakiolause, joihin kiinnitetään silloin huomiota, kun ne nousevat kilpailussa esille tai sitten, kun kärähdetään jostain. Ihminen ja liikemieskin on kilpailija, ja haluaa/ janoaa voittoja. Voitto on menestys, ja sitä mitataan liikevaihtona, mutta erityisesti jaettavana tuloksena, josta voidaan mukavasti voidella omistajia - olemaan tyytyväisiä; se on pelin henki ---

 

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

 

DOC sotehoiva_13022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 13022019 SH05

 

...

VU 24 T BL BL FB FB BLOG 193845