trumppi%20iranissa.jpg

 
*


HS: "Trump kommentoi Iranin iskuja tiukasti ja pyysi Natolta lisätoimia, ei kuitenkaan uhannut uusilla iskuilla – Trumpin puhe luettavissa kokonaisuudessaan"
.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006366582.html  - 

...

Tosiasiassa US aloitti koko Lähi-idän kaaostumisen ainakin kolmen valtion osalta - Irakista Libyan kautta Syyriaan. 
USA hyökkäsi Irakiin ilman YK-mandaattia - omalla luvalla v. 2003, nuoremman poika-presidentti Bushin oli saatava "oma sotansa" ja saihan hän, sitä kesti 10 vuotta ja edelleen US Army ja USAF ovat Irakissa - tosin selitteellä, että heidät kutsuttiin apuun nitistimään synnyttämänsä ISIS-järjestön - ISIS syntyi Irakin tuhkasta [ ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta - ].
 
Suomi tuomitsi Iranin ohjusiskut, jotka iskuina olivat tietoisesti alimitoitetut* - alkaen räjähdekärkien pienitehoisuudesta, jottei syntyisi paljon vahinkoa - ei materiaalisesti, eikä henkilöille. Isku oli näyttö siitä miten vaikeaa oli torjua Iranin ohjuskeskitys - tämän US huomasi, muttei halua siitä sen enempää kertoa. 
US tietänee, että Iranin suojana on myös venäläisiä S-300/400 torjuntaohjuksia, jotka toimivat menestyksellisesti Syyriassa, kun se torjuu Israelin ohjushyökkäyksiä.
.
 
Tuomitsiko Suomi US-valtiollisen murhan, joka tapahtui kaukana US' n rajojen ulkopuolella - Irakissa - oliko tämä Suomen mukaan tuomittavaa - en ole uutisissa tuomitsemista nähnyt tai kuullut. Onko Suomi puolueellinen, ja jos US ei saa tuomiota, ovat suomalaiset vaarassa oman puolueellisuutensa vuoksi.
 
Nyt US-presidentti Donald Trump haluaa ajaa eurooppalaiset nato-kumppaninsa samaan liemeen, missä itse on. Tässä vaiheessa Kiina, Venäjä ja EU pitänevät kiinni sopimuksesta Iranin ydinaseistamattomuudesta. Pyrkiikö nyt Trump saamaan EU' n irti tuosta sopimuksesta |1, ja nostavan edelleen näin idän ja lännen välistä vastakkainasettelua?
.
 
On syytä muistaa, että Kiina, Venäjä ja Iran ovat jo pitäneet yhteisen meripuolustusharjoituksen alueella - sekin on hyvä tietää, että saudit ja US syyttävät ilman näyttöjä Iranin olleen mukana Saudien öljynjalostamoon hyökkäyksessä. Olisiko nyt tarjolla todisteita tuolle öljyjalostamoiskulle?
 
EU-maita on jo sotkeutunut AfganistaniinMaliin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan - eivätkö nuo jo riittäisi?
 
...
SUOMI24  |  IL_ BLOG