sannamarin4.jpg

Uusi PM Sanna Marin

...

HS

Maailman vanhin pääministeri neuvoi Marinia kuuntelemaan kokemuksen ääntä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006338483.html  - 

...

Ilkka Luoma 10.12.2019 - 17:19
 
 
1 - Kiina, joka on maailman pisimpiä yhtäjaksoisia korkeakulttuureja on aina arvostanut iän mukanaan tuomaa kokemusta. Kokemus ikäänkuin harkituttaa aina ennen ratkaisevaa päätöstä, puntaroiden syyn ja seurauksen lakeja. Tuon puntaroinnin ei tarvitse kestää kauan, kun kokemusta on paljon. Kokemus rauhoittaa, sillä se on laari, josta voi ammentaa tuttuja tekijöitä ratkaisuiksi ...

Mutta! Joskus tulee sitten vääjäämättä eteen se hetki, jolloin kokemuspussista ei löydy ratkaisua - kun ollaan täysin tuntemattoman edessä, tai sitten niistä esille pullahtaneista kokemuksista ei uskalla käyttää yhtään - tällöin tarvitaan nuoruuden innovaatiota, luovuutta ja räväkkyyttä hallittuna riskinä - tosin tämä "hallittu riskinotto" kaikuu pahalta, kokemuksen löytölaarista.

Lausahdus oli tunnettu Harri Holkerin hallituksen johtolauseena, aikana, jolloin lähti käyntiin rauhan ajan pahin talouskriisi, joka vei monelta jopa hengen - oli kyse hallitsemattomasta talouden ja rahan vapautuksesta, mutta se oli pakko tehdä - oliko, herää nyt ajatus. Herää myös kysymys, oliko pakko liittyä euroon?

Talouden kasvuhokemakulttuuri on nyt illassaan. Uusi, maailman nuorin istuva pääministeri Sanna Marin korosti yhtenä ensimmäisistä tasapainottavia tekijöitä - kestävällä tavalla; ihmistä, inhimillisyyttä, tasa-arvoa, yhteenkuuluvuutta ja turvallisuutta huolehtimisena
. >
 
IJL_BLOG
...

Maailman vanhin pääministeri neuvoi Marinia kuuntelemaan kokemuksen ääntä

Ilkka Luoma 10.12. 17:20
 
 
2 - Sanna on toveriaatteen edustaja. Tämänkin päivän suuri suomalaisenemmistö on tovereita, jotka tekevät työtä, jotta tuloa tasaava yhteiskuntamoottori jaksaa jakaa elämisentasoa myös vähäosaisemmille. Tosin tässä olisi muistettava, ettei tuulen tuomia rahoja ole, ellei EKP ala jakaa setelikone-euroja suoraan kansalle helikopterirahana.

Nuoruuden into, jämäkkä hallintomalli ja oppi hyvästä hallintotavasta voivat nyt taata kansakunnalle toivoa huomisesta. Tuo PM Sanna Marinin tapa olla myös jämäkkä saattaa antaa uskoa tavallisiin suomalaisiin, jotka voivat innostua jälleen yhteisen hyvän edessä - tuottamaan lisää lapsia, sillä nyt väestöpyramidimme on kaatumassa.

Nuoruus kantaa paremmin vastuuta huomisesta, koska juuri hän ja he lapsineen joutuvat sitä elämään. Me vanhemmat poistumme ylempiin laulukuoroihin, ennen kuin - tekemättä mitään - ympäristömme kaatuu mahdottoman edessä tilaan, jossa tuska ylittää toivon.

Kun kuunteli Sannan puhetta tasavallan presidentti Sauli Niinistölle - heräsi usko paremmasta, jossa jokainen voisi olla laulun arvoinen ja meille vanhemmille syntyisi yritteliäs henki korjata sitä mallia, missä olemme eläneet nämä kulutusjuhlan aikakaudet. On aika vähentää - meidän ympäristöllinen jalanjälki on eräs suurimmista.

Vähentämisen kulttuuri on mahdollista sellaisen valtiolaivan kanssa, jonka ylintä ministerivastuuta kantaa henkilö, joka tietää arkielämän - Sannan tarina on tosi, ja se luo yritteliäisiin mahdollisuuksia tulla ja olla vaikka mitä!
e
 
...

TIEDEhttps://www.tiede.fi/keskustelu/83997/sdp-n-sanna-marin-keskustan-katri-kulmuni-tulevaisuus-suomessa-nyt?changed=1575914948 -