ss-nordland.jpg

 

 

...

SS-miesten läheiset vaativat ”häpäisevän” selvityksen oikaisemista

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006172951.html - 

...

Ilkka Luoma 15.7.2019 - 11:20 - II
Sodissa ei tunneta sääliä ja usein kaikki keinot ovat "sallittuja" – 

[ … tässä emme voi unohtaa amerikkalaisten massiivisia pommituksia Pohjois-Vietnamissa 1965-1971, jonne pudotettiin enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Eurooppaan yhteensä … ] 

Hävinnyt joutuu aina kantamaan vastuun rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. USA ei joutunut kantamaan mitään vastuuta 400.000 japanilaissiviilin murhasta Hiroshiman ja Nagasakin atomipommiverilöylyissä- mutta USA oli voittajavaltio ja perusteli atomiaseiden käyttöä omien sotilaiden säästönä. 

Waffen SS kantoi raskaan taakan maineestaan – usein rintamalla vangiksi joutunut SS-sotilas ammuttiin sen kummemmin kyselemättä. SS:n malli toimia oli suoraviivaisen raaka, ja tästä ominaisuudesta hinta maksettiin vuosien 1945 - 1948 aikana – esimerkiksi Neuvostoliittoon vangeiksi passitetuista SS-miehistä ei juuri kukaan palannut kotimaahansa, ei edes ruumisarkussa. 

Maineesta maksettiin, ja sotatilan ollessa yllä, uhrautuvaisesta työstä saatiin erikoiskohtelu. Saksalaiset tiesivät rintamalla olleiden SS-joukkojen saavutukset ja heitä ihailtiin Saksassa. 

Kuriositeettina on mainittava, että viimeiset toukokuussa 1945 Berliiniä puolustaneet joukot olivat ulkomaalaisia Waffen SS -joukkoja, tanskalaisia, ukrainalaisia, jopa ranskalaisia … mainittakoon, että sodan ajan kuuluisin taistelijamme Lauri Törnikin palveli lyhyen ajan Waffen SS:ssä, saaden II luokan rautaristin palveluksistaan. 

Waffen-SS on pannassa – ja siihen ei voi koskettautua, vaikka nuo erityiskoulutetut miehet täyttivät vain annetut käskyt – vastuu kannettiin saksalaisen tavan mukaan ylimmässä johdossa, ja he ovat tekonsa maksaneet, usein hengellään. 

Kaikkiaan entisiä Waffen SS -miehiä on edelleen paljon hengissä ja he nauttivat myös hiljaista arvonantoa ilman sanoja nykyisistäkin saksalaisista – Waffen SS edusti kansallista tunnetta, ja tänään Saksa on Euroopan rauhan takuumies yhdessä Venäjän kanssa, sekä ennen kaikkea Euro EU - Euroopan veturi ja maksumies.
 
...
II-kerta HS' ssa!