Sent: Friday, August 15, 2008 9:53 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE --- Jyrki Katainen kannustaa kuluttamaan ja näyttämään?
...
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen kannustaa kuluttamaan ja näyttämään?

(Katainen innostui nokittamaan yhdestä kahteen - nyt Suomi tarvitseekin koko elinkaareltaan saaastuttavaa ydinvoimaa yhden yksikön verran lisää)

[ ... suomalaiset ovat juuri heränneet ajattelemaan säästämistä. Peruspaperinvalmistus*) on energiaintensiivisenä osin poistumassa maastamme yhden uuden ydinvoimalan rakentamisaikataulun puitteissa vapauttaen osaltansa energiaa uusiin käyttökohteisiin. Kansakunta ei jaksa enää enemmän kuluttaa ja näyttää, vaan huoli ympäristöstä kasvaa ... ]

Jyrki haastoi nokittamalla kahteen, kuuntelematta kansakunnan tuntoja pelipöydässä, jossa vastuu ja seuraava siirto voi olla kohtalokas jokerittomalle kädelle. Jyrkin ensimmäinen uutissammakko oli vakuutus ja todistelu, ettei Suomea tule juurikaan häiritsemään USA sub-primekriisi - kansa tietää sen nousseen maihin myös meille - vaikutteet jylläävät jo.

Energia on välttämättömyys, mutta sen lisääntyvä käyttö ei ole tarkoitushakuisuus kosiskelemalla ihmisiä takaisin kulutusjuhlan ja näyttötalouden kassakonealttareille. Tänään tuotekehitys käy suurilla kierroksilla tuottaen lisääntyvästi säästö-, hyötysuhde- ja logistiikan tehostamisteknologioita aikaansaamaan energiankulutuksen vähentymistä.

Valtiovarainministeri on Suomen kansan yhteisten varojen ylin käytännön vartija. Tulontasausvirtojen huolitsija ei voi kannustaa energiankulutuksen kasvattamiseen, saati sitten tuottaa Suomesta ydinsähköllä vientimaata. Tarvitsemme silti runsaasti vientiä täyttääksemme tuontitarpeemme maksukyvyn.

Kiusaus olisi tarjota nykyisellään hallitsemattomasti kasvavaan Pietarin talousalueen energianälkään sähköämme, mutta vastuullisempaa olisi tarjota ympäristöteknologioita säästämiseen, hyötysuhteiden parantamiseen ja logistiikan suoraviivaistamiseen kuin rakentamistekniikoiden ympäristötekijöiden kehittämiseen mm. EcoGrad-projekteina.

Mihin kalkyyleihin perustuvat kulutuskokoomusjohtajan energiannälkä? Onko laskelmiin sekaantunut markkinatalousoppien kasvunjuhla ja - turbokertoimet? Nyt herää kysymys, onko Keskustalla, vihreillä ja ruåtsalaisilla kykyä ja jaksamista hillitä näyttötalouspuolueen kasvuhegemoniaa?

Kansalaiset ovat heränneet säästämään. Kansalaiset ovat hyväksyneet "korkean energiahintatason", koska huomasimme, että litra- tai kilowattituntihinnan tuplaus eliminoituu jakamalla kulutuksen määrä - kahdella.  Maapallo ei kykene kantamaan nykyistä kasvun filosofiaa. Kiinalaiset ja intialaiset ovat tulleet markkinoille. Me lännessä joudumme pienentämään ekologista jalanjälkeämme suhteellisemmalle väestöosuutemme tasolle.

Eilen kulutimme huomista, tänään heräsimme nykypäivään ja huomenna säästämme ylihuomista. Oppi syntyi mahdottomuuden havainnoinnista, käytäntö muuttui lompakon pohjalta ja asenne vakiintui ymmärryksen ja herkkyyden kasvusta ympäristöämme kohtaan harmonian luojana.

*) --- Kemiallinen metsäteollisuus on prosesseistaan myös energiantuottaja

Ilkka Luoma

[email protected]

Linkki taustakirjoitukseen ...   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/globalisaatio-nykyihmisen-lailla.html#links   ...

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~

[Kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005-2008]

Kuvakansio 1 ~ ...   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/292no+ilkka-luoma-vantaan-energia.html   ---

Kansio 3 näyttää suuren sähkö- ja kaukolämpövoimalaitoksen rakenteita ruuhakasuomessa...

Kuvakansio 2 ~ ...   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2962r+ilkka-luoma-ruoholahti---helsinki.html   ---

Kansio 2 näyttää kaiken alun energiasta -auringon, sen laskiessa, mutta myös linjat joilla energia- ja sähkönälkäämme tyydytetään...

Kuvakansio 3 ~ ...   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/299re+ilkka-luoma-energialinjat.html   ...

Kansio 3 näyttää sähköä vedestä, veden siirtoa sähköllä - energian siirtoa lämmitykseen ja kannanottoa kulutukseen kuin kritiikkiä jatkuvan kasvun hegemoniaan...