pahaolo.jpg

Kuva: ~ https://www.avaamoterapia.fi/2021/03/25/paha-olo-tekee-kipeaa/

 

***

 

..

Kuinka pahaolo voitetaan?

 
48x48_20191004131740879.jpg
 

 

05.12.2021 - 10:41

 

Aika on - vuosi on ollut aikaa herätä!
- mitä lapset ja nuoret odottaisivat niin vanhemmiltaan kuin yhteiskunnalta?

" ... Opettaja muistelee persoonallista ja hauskaa poikaa lämmöllä – "Hän jää elämään muistoissamme"" -mtv |1

Yhteiskuntamme on monin osin sairas, vaikka pintaterveyttä ja menestystä vaalitaan kaikin keinoin - rahan voimalla ja omalla yksilön vapauteen liittyvällä selitteellä olla voimakas, voittoisa ja kyvykäs.



Kaikki eivät jaksa juosta kasvuhokeman elämänpyörässä -

.. ei riitä nokkeluus, itsekkyys kuin tapakaan nähdä oma vahvuus nimittävänä tekijänä omalle Elonkierrolle - osa ei yksinkertaisesti jaksa ja näin on syntynyt se tuhoava mahtitekijä, jossa heikosti kokonaisuutta älyävä pääsee näyttämään voimaansa heikkoja puolustuskyvyttömiä kohtaan.

Näin pääsi käymään Koskelassa vuosi sitten, jossa yksinäinen hiljainen joutui "voimallisempien" myötä henkihieviriin puristukseen ja lopulta Elämän - oman elämänkierron päättöpysäkille, kun oli "ystävien - ainoiden kaverien" tarve ylemmyyden voimistaan näyttää omaa kykyään tuhoamalla heikko.

--
Mihin yhteiskuntamme on kääntymässä?

Vanhempien vastuu alkaa siitä ilosta, mitä uuden yhdistäminen alkaa ja se jatkuu - pitäisi jatkua aina omaan päättöpysäkkiinsä saakka - kukin voimensa ja mahdollisuuksiensa puitteista - nyt vanhempien vastuuta https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008452397.html -* haetaan Yhdysvalloissa, kun jälleen koulussa ammuttiin tappavin luodein ---
.
|* HS-otsikoituna näin: "Michiganin koulu­ampujan vanhemmat kiistävät poikkeukselliset syytteet taposta – kaksikko otettiin kiinni lyhyen pako­matkan jälkeen"
.

--
Mikä olisi yhteiskunnan velvollisuus -

.. lähtökohdista, joissa lapset ja nuoret ovat aina se oleellinen osa, jotta jatkuvuus valitun yhteiskuntamallin kehitykselle on taattu?



Koskela herätti toimijoita -

.. ainakin heränneet rivikansalaiset ovat muuttaneet jo mallejaan. Lapsia kuunnellaan, nuoria opastetaan jo monin paikoin läheisyys, osallistuminen ja hädän varhainen käsittely ovat jo iltapalapöytien puheenaiheita - nyt otetaan kantaa, olla mukana - eikä jätetä ajalehtimiselle syrjäytymisen kulku-uraa. Näinkö?



Moni aikuinen - isä ja äiti eivät enää jaksaneet -

.. oli liikaa vastoinkäymisiä, yhteiskunta juoksi edellä liian kovaa, kun oli saatava yhä enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä - nyt tuli vain vaikeuksia liian suurissa erissä!



Kansalaiset ovat toivoneet "maan isiltä ja äideiltä" osallistumista -
[ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/05/kun-lapsiimme-kohdistuva-kiusaaminen-ja.html - **]

.. ehkä yhteiskuntamme suurimpaan hätään, jossa lapsi syrjäytyy, ajelehtii ja vaipuu masennukseen. Yhtään lasta ja nuorta meillä eikä yhteiskunnalla ole varaa menettää - kukin on ollut aina syntymässään tasan yhtä arvokas.

Syntymän jälkeisen arvokkuuden 'kahden kauppa' rakennekaava on liian näyttö- ja vertailutalouden vaikutteiden kilpajuoksussa ja tämä tuottaa muun muassa ilmiöitä, jotka kulminoituivat julmasti Koskelassa - vuosi sitten.



Olisiko aika herätä - erityisesti yhteiskuntamme huipulla olevat kansansa valitsemat "isät ja äidit"?
.
|** IJL-otsikoituna näin: "Kun lapsiimme kohdistuva kiusaaminen ja väkivalta lisääntyvät"
.

Vuosipäivä oli surullinen - koulukiusaaminen ja kouluväkivalta jatkuvat - muistelu sai otsikoita: "”Kaikki lapseni tiesivät heidät” – Koskelan murha ei unohdu" - tässä linkki ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/873be77e-7316-4d38-b305-b39d56b6782b -

--
Pyydämme TP Sauli Niinistöä ja PM Sanna Marin' ia - pienien lapsien huolehtijoina - vanhempina mukaan koko yhteiskuntamme tärkeimmän asian hoitamiseen - tuo huolehtiminen on paljon tärkeämpää kuin huolehtia Ukrainasta, olla huolissaan Hongkongista tai olla nokkimassa sellaisia yhteiskuntamalleja, jotka eivät ole kaltaisiamme - olimmepa mielestämme miten "ylivertaisia tahansa"!

--
Lopetetaan sekaantuminen muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin


-keskitytään nyt kerrankin meidän omiin koko yhteiskuntaamme koskeviin ongelmiin. On aika, sillä Elämä on. Tuletteko mukaan, kansa odottaa. Teidän mukana olo vaikkapa yhteisenä viestinä lapsista nuoriin - päivähoidoista yläasteille, ehkä videoituna tervehdyksenä otettaisiin varmasti ilolla vastaan.



Hyvää voi oikeasti tehdä - ja nyt se ei maksa paljon

Ei tarvitse ottaa velkaa, ei riidellä eipäs-juupas hallituksessa - on paikka yhdistyä kansakunnan edessä meidän kaikkein tärkeimpien puolesta - kaikki ovat varmasti samaa mieltä.



Tulkaa mukaan - on todellinen vastuunkannon ja -oton paikka!

PS. Niin valtioneuvostosta kuin presidentin hallinnosta löytyy varmasti asiantuntemusta miten videoesitys kaikille lapsille ja nuorille tehdään - uusin ideoin, rohkaisuin kuin luoden tulevaisuuteen luottamusta - omankin huomisen tähden.



Lopuksi - On Ilo Oppia Uutta - OIOU!

Me kaikki haluamme oppia lisää - yhteisten päämäärien eteen - tehdään huomisesta hiukan parempi.

..
EKSTRA
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html -

 

|  TIEDE  |  TIEDE  |  TIEDE  |  SUOMI24  |

..

 

..

|1 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koskelan-raa-asta-murhasta-vuosi-uhrin-opettajat-muistavat-persoonallista-ja-hauskaa-poikaa-lammolla-han-jaa-elamaan-muistoissamme/8304276#gs.hv0xgt  - 

...
49004 - 1066.

 

 

...