zapad_ohjus-1118x629.jpg

Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitellutkaan-iskua-suomeen-nain-zapad-todellisuudessa-eteni/#1275dee5 - 

 

..

 

48x48_20191004131740879.jpg

 

 

14.09.2021 - 10:56

 

-- median manipulatiivinen vähemmistökiihkeys Natoon, Lapin vieressä oleva Venäjän Kuolan niemimaa |1 ja maahamme äänestäjiltä salaa ujutettu - ohi kansa- ja eduskunnan sujautettu Nato - Isäntämaa MoU pöytäkirja |2.
.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008261385.html -
"Kommentti: Arktis, Atlantti ja Itämeri muodostavat Suomen puolustuksen kohtalon­kolmion" -Iltalehti, toimittaja Jouko Juonala
.

Turvallisuutemme mahdollisuuskolmio

.. on taas median uusnormaaliksi muodostuva sotilaspoliittisen puolueettomuuden oivaltaminen, TP Sauli Niinistön ajama "hyvien palveluksien neuvottelupöydät" |3 erilaisten kriisien ratkaisemiseksi - puolueettomuuden helsinki-hengessä sekä arvonanto suomalaisille itselleen, jotka joka kerta äänestävät tutkimuksissa suurella enemmistöllä - "Kiitos ei -Nato" |4.

Ekstrana turvallisuudellemme on TP Niinistön onnistuva (?) kutsu kolmelle suurelle - Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille tulla Suomeen pohtimaan Arktista ulottuvuutta - sekin helsingin-hengessä |5.
--

Näyttäisi siltä että juuri lööppitehtaat keltaisesta lehdistöstä ajavat ujuttaen Natoa vastahankaiseen kansakuntaamme - syyllä, joka ei aukea laaja-alaisesti ymmärtäviä ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita.

Itse suomalaisuus on herännyt geopolitiikkaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla. 'Kyllä kansa tietää' -sanoisi muinoinen Veikko Vennamo.

Tänään veikkona toimii ikipoliitikko, kotiin palannut Paavo Väyrynen |6, joka on aina tiennyt, ettei venäläisyyden viereen kannatta houkutella Natoa - lännen sotakonetta - tuohon Venäjän ydinaseistuksen "huulille", joka sijaitsee Kuolan niemimaalla.

Juuri amerikkalaiset Naton ainaissotilasjohtajina ovat hanakasti harjoittelemassa juuri Lapissa - sillä sieltä on yllättävimmät ja nopeimmat rynnäkköhyökkäykset tehtävissä noihin Venäjän viimeisen suurydinsodan estouhkajärjestelmiin |7 - Kuolan Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden - Boreiden - tukikohtiin.
--

Suomi antoi kohtalokkaat päätökset vuonna 1941,

.. kun hyväksyi osin 'puun ja kuoren välistä' Saksan kolmannelle valtakunnalle luvan tuoda omat taistelujoukot Lappiin (Operaatio Barbarossa, jonka alkamisesta on tänä vuonna 80 vuotta) - jopa luovuttaen Pohjois-Suomen sotilaspoliittisen valvonnan ja ohjauksen vieraan valtion - Saksan käsiin. Tämän päätöksen nykyinen Venäjä muistaa erinomaisen hyvin ja pitääkin tänään Naton - amerikkalaisten taisteluharjoituksia Lapissa suurena uhkana omille puolustusjärjestelyilleen Kuolassa.

YYA-sopimuksen aikana venäläiset sotavoimat eivät kertaakaan käyneet Suomessa harjoittelemassa -

Suomi oli presidentti Urho Kekkosen hengessä puolueettomuuden aikajanalla ja kerran, kun Moskova ehdotti yhteisiä harjoituksia - oli Kekkonen viestittänyt: "Kiitos ei" ja asia jäi siihen.Entä tänään?
[ ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6ed25b04-fb86-47ad-9daf-5a76b8855540 - ] - "IL-erikoishaastattelu: Presidentti Sauli Niinistö palaa Paavo Väyrysen rajuun ... "

Mitä TP Sauli Niinistö tekee kansakuntansa turvallisuuden eteen - vaikka pystyisi estämään Naton taistelujoukkojen pääsyn maahamme. Ei kannattaisi leikkia tulella ja kansalaistemme hengellä - etukäteen luodulla uhkakuvalla rajanaapuriamme kohtaan.

Selitteeksi ei käy Pohjoinen arktinen ulottuvuus ja sinne liittyvät enemmän tai vähemmän tekaistut uhkakuvat

Venäjä rakentaa joka tapauksessa kauppareitin - Koillisväylän,

omia rantojaan"myötäillen" ja Kiina maailman suurimpana viejävaltiona haluaa lyhyemmän merireitin Eurooppaan ¨pyytäen turvatakuita Venäjältä tuon reitin osalta, sillä USA on jo avoimesti ilmoittanut suuren kiinnostuksensa reittiin ja näkemiinsä turvallisuusuhkiin - mitä ne muuten ovat; voisiko meidän TP Niinistö tuohon vastata?

Mutta! Meidän kansansuosiossa oleva presidentti Niinistö on ilmaissut arvovaltaisessa amerikkalaisaviisissa - Financial Times' ssa |8 olevansa suomalainen ja terävöittänyt lausumaansa kertoen meidän, Suomen kansan suuren enemmistön olevan vastaan Natoa - lännen sotakonetta, joka harjoitteli muun muassa Euroopassa Serbiaakin pommittaen - Kosovon edelleen ratkaisemattomassa kriisissä.Suomen ainoa turvallisuuden tie on ilman Natoa -

.. ilman mitään sotilaspoliittista liittoa mihinkään ilmansuuntaan - se on se paras turvallisuuskolmio a) kunnioituksella rajanaapureitamme kohtaan, b) arvostuksella puolueettomuuteen kuin c) sekaantumattomuuteen vieraiden omiin sisäisiin asioihin.Kansakuntamme on vakaa Nato-kielteisyydessään -

.. emme hyväksy liittoa Naton kanssa; ei edes silloin vaikka huippusuosittu TP Niinistö sitä kannattaisi |9 - emme edes silloinkaan vaikka Ruotsi sinne jostain kumman syystä liittyisi |10.

Ruotsi ei liity Natoon - sen siellä päättää kansakunta, ja heidän yli 200 vuotta kestänyt rauhanaika suojaisan selkämme takana tuottaa tältä osin älykkään ruotsalaisen turvallisuushengen.

Suomi parantaisi omaa asemaansa kertomalla selkokielellä, ettemme tavoittele edes vihjauksellisuutta avoimeen oveen - Natoon ..

>>>>
...
39447 | IJL-BLOG  |  SUOMI24  TIEDE  TIEDE  |   1048.

..

 

>2 : katso Kommentti 1