el%C3%A4m%C3%A4%20ensin.jpg

Kuva ~ https://www.mtkl.fi/toimintamme/organisaatiomme/arvomme/ - 

 

...

Suomi on onnistunut elämän suojelemisessa

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006506325.html 

..

Ilkka Luoma 14.5.2020 - 9:35
 
 
PM Sanna Marinin NNV-hallitus valitsi alkuunsa 'Elämä ensin' -mentaliteetin, kun Korona suoritti maihinnousun. Nyt on oivallettu vuosisatamiljoonainen perusperiaate - evoluution lahjana Elämälle - immuniteettinä.

Laumasuojalle muodostuu aina hinta, siis lasku, joka erääntyy takuuvarmasti. Emme ole tuota Elämän ensin -koko laskua vielä maksaneet, sillä laumasuoja immuniteettinä on kansakunnassamme vain prosenttien luokassa.

Entä mahdollisuus, jossa Korona covideineen "katoaa" evoluution tuotekehitykseen, tekee paluun - sellaisena, johon nyt kehitettävä rokote ei enää pure? Sekin mahdollisuus on, ettei Korona enää nykymuodossaan palaa, vaan joutuu evoluution "tuotekierrätykseen loppuunajatteluna versiona".

Se on kuitenkin satavarmaa, etteivät itse virukset vuosisatamiljoonaisena ilmiönä mihinkään katoa. Virukset kilpajuoksevat omassa kehityksessään - "kiltisti evoluution johtolauseiden ja ohjelmakäskyjen" tahdissa; näin ovat tehneet jo yli tuhat miljoonaa vuotta. Evoluutio on kaikille - niin ihmisille kuin viruksille.

Ruotsi valitsi 'Talous edellä' -mentaliteetin, kun Korona iski. Ruotsi halusi nostaa laumasuojaa, ja maksaa siitä jo nyt hintaa, eli laskun ensimmäistä erää, joka lienee suurempi kuin jälkilasku, joka erääntyy sitten myöhemmin. Meillä laskun ensierä on ollut pieni, ja on vaarana, jossa loppuerät ovat suurempia - pelkona lienee se, että niihin kohdistuu korko, mikä lisää loppulaskun kokoa, jopa suuremmaksi kuin Ruotsissa?

Johtopäätös: Olemme selvinneet toistaiseksi hyvin, jopa kunniakkaasti Elämää arvostaen, ja näin PM Sanna Marin on onnistunut tässä vaiheessa jopa erinomaisesti, kuten HS-lukijapalaute todistelee.

Mutta! Emme tiedä huomista, emme tunne Koronaa, emme tunne edes viruksien todellista tehtäväkuvaa; vain sen, että lisääntyvät tehokkaasti löytäessään "isäntäkasvin".

Pelastus on laumasuoja, kuten on ollut ihmiskunnalle jo vuosituhansien ajan. Jopa Musta surma Keski-ajalta, tuotti jonkinasteisen immuniteetin - vaikka arviolta puolet menehtyi
. - [BLOG] -  
 
..
 
 
 
...
 
 
 
       IJL-HS-kommentit
 
ILU_hymy.jpg
 
 
*