Yuval Noah Harari ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yuval_Noah_Harari -
...
HS
Haloo, onko siellä Yuval?
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006470059.html -
..
sunnuntai, 12. huhtikuu 2020
Yuval Noah Harari ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yuval_Noah_Harari -
...
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006470059.html -
..
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
Uteliaisuus on kehityksen tae, joko ihmisnäkökulmaisesti hyödyllisenä tai hyödyttömänä. Voimmeko sanoa, että evoluutiokin on utelias, kun osaa tehdä sopeumallisia muutoksia ohjastamiinsa eliöihin? Lopulta on vaikea määrittää hyödyllisyys tai hyödyttömyys, sillä aina on joku, jonka suunnitelmiin ei toteutettu menetelmä sovi.
Monella tavalla ansiokkaaseen HS-tarkasteluun tässä sisältyy vakava puute, joko tieten tai huomaamatta
Yuval Noah Harari näyttää unohtavan evoluution tarkoituksenmukaisuuden kilpailullisena sopeuttajana. Tähän osuu hyvin HS-ote - Hararilta: " ... Tiede edistyy nopeammin kuin virusten ja bakteerien evoluutio ... ". Tuo toteamus on uskalias ja kuvastanee ihmisen ylivertaisuuden mieltymänä itseään ohjaten, luontokehitystä vastaan!
Aivan ensimmäiseksi tiedämme viruksien olleen täällä pallollamme jo alun hämäristä saakka - ennen mitään eläimellistä elämää. Virukset ovat samaisen evoluution "ohjauksessa" kuin me ihmiset.
Miten voimme tutkailla sellaista vastaan, joka määrittää meille tulevaisuuden?
Ihmisperäinen toiminta on syvältä historian saatosta, vähintäänkin poltinraudoitettuna perintönä hyvin reviirillistä, jossa rajoja vedetään - erityisesti kansallisten tavoitteiden mukaisesti. Näin ollen ulkoisina rajanvetäjinä olemme tehneet raskaita virheitä - vaikkapa Hararia todennäköisesti kiinnostavassa Lähi-idän rajanpiirroissa, jo sadan vuoden takaa (Sykes ja Picot).
Harari vetoaa ylikansalliseen rajattomuuteen ja yhteistyöhön