2259|65183|342452|1101

 

ican_suomi%20ei.jpg
 

Kuva: ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3791664-miksi-suomi-ei-allekirjoita-ydinasekieltosopimusta - otsikoituna näin: "

Miksi Suomi ei allekirjoita ydinasekieltosopimusta?

"

***

 

Ydinase-ekstra: ~ https://yle.fi/uutiset/3-9812841 - otsikoituna näin "

USA uhkaa: Puolustusyhteistyö voi vaikeutua, jos Ruotsi allekirjoittaa ydinaseet kieltävän sopimuksen

"

 

..

Uhkaa ei voida luoda Suomen suuntaan Venäjän varautumisista -
 
.
PROLOGI
 
14.4.2022 Yle a-Talk esitti ~ https://areena.yle.fi/1-50949886 - erinomaisen monihaastattelun Natosta - vastakkain olivat niin Nato-hurmioituneet - Hybridcoe-johtajan Teija Tiilikaisen johdolla ja toista natottomuuden asialinjaa esitti lähinnä maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki - tässä vaiheessa kiitos Yle' lle ensimmäisestä julkituonnista, johon oli kelpuutettu asiayhteys Naton vaaroihin ja uhkaan mielle Suomelle ja suomalaisille - Patomäen vastaukset olivat vastaansanomattomia. Tiilikainen yritti - yritti demokratialla ..
.
 
Ote IJL-Facebook seinältä: " .. Yle' n a-Talkissa ja siinä on kansakunnan enemmistön todellisia ajatuksia luotsaamassa prof. Heikki patomäki Mikäli tämä Ylen ryhmähaastattelu olisi lähetetty aiemmin, olisi kansalaistemme kokonaisvaltainen näkemys Natosta aivan erilainen ja huomattavasti monipuolisempi. Nyt mediamanipulaatio, jopa yhden sotijaosapuolen - Ukrainan kiovalaisten sotapropagandan tietoisjulkistaminen mediassamme on väkevällä paatoksella lähes väkisin hiljentynyt aiemman suurenemmistöisen natovastustuksen! On aika vaatia suora kansanäänestys." .. tähän jatkoksi Yle-ote linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-12406874 - alta " ..
 
Yle-ote: " .. Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki näkee, että kun aletaan määritellä asioita turvallisuusuhiksi, se tarkoittaa sitä, että voidaan oikeuttaa demokraattisissa järjestelmissä ei-demokraattisia toimintatapoja, joista voi tulla ajan myötä pysyviä. Toisaalta turvallistaminen voi oikeuttaa hierarkkisia valtasuhteita. .."
 
IJL-kommentti: "Patomäki armahti Teija Tiilikaisen - olisihan Heikki voinut todeta faktiset tosiasiat demokratian ylijohtajan - vapaan sanan Yhdysvaltain hyökkäyssodat viimeiseltä 20 vuodelta - Afganistanista, Irakin kautta Somaliaan, Jemeniin ja ja Libyaan sekä Syyriaan - unohtamatta vähän aiemmin operoitua USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan - tappaen näin Wiki-tietojen mukaan yli 500 siviiliä - muutamassa päivässä"
 
  •  
  •  
*
..
 
.. Venäjällä on täysi oikeus valvoa omia rajojaan juuri silloin, kun on heille suuri muutos ovella, jos Suomi päättää - kansaltamme kysymättä - liittyä lännen sotakoneeseen - Natoon! Muutos oli jo silloin, kun Suomi salaa kansaltaan ja eduskunnalta allekirjoitti Nato - Isäntämaa MoU pöytäkirjan ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
--
Kaksi aivan eri sanaa merkityksiltään - uhka ja varauma
UHKA on konkreettisesti käsitettävissä sellaisesta asiantilasta, jossa todisteellisesti rajan takaa valmistellaan sotilastaktisia asetelmia [kartta 1], joista voidaan hyökätä rajan yli toiseen valtioon ja sen kanssa YHDESSÄ on vankka tieto naapurin muuttuneesta puolustautumisen strategiasta ja käytännön ulkopolitiikasta -
.. mitään näitä ei olla tässä vaiheessa havaittu!
.. tässä tarkoittaen Suomea ja nimenomaisesti sellaisena ulkopolitiikkana, jossa oma Venäjän turvallisuuspolitiikka on jo yhdistetty sotilaallisiin toimiin eliminoimaan itselleen (Venäjälle) ulkoinen uhka, joka voisi olla esimerkiksi kiihtyvä varustautuminen, lisääntyvä sota- ja taisteluharjoittelu naapurissa (nimenomaan erityisillä alueilla - Suomen Lapissa), kuten onkin tapahtunut sen jälkeen kun Suomi allekirjoitti - senkin kansalta ja eduskunnalta salassa - Naton kanssa, puhutaan Nato - Isäntämaa pöytäkirjasta ..
..
VARAUMA
Varauma on taas esivaihe muuttuvaan tilanteeseen, joka voi olla ja onkin tieto, jossa naapuri, tässä Suomi - olisi liittymässä Natoon, joka on jo nimetty Venäjän suoranaiseksi viholliskandidaatiksi - ja näin on kirkkaasti selvää, ettei Venäjä voi jättää huomioimatta tuota mahdollisesti tulevaa heille järisyttävää puolustautumisdoktriinien muutostapahtumaa -
.. ja jälleen erityisesti painopistealueille, joihin Suomen maarajan osalta kuuluu esimerkiksi Lappi (tiedämme US Army' n ja USAF-taistelukoneiden harjoittelevan juuri siellä), joka on Venäjän Kuolan niemimaan vieressä - muistamme tässä Kuolan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - - Borei - Bulava yhdistelmineen, joiden status on sekin kirkas - ollen se vastavoima, ettei maailmallista suurydinsotaa syty!
 
Natoon mahdollinen liittyminen on uhka Venäjälle - sotilasliitto Ruotsin kanssa ilman Natoa - ei sitä taas ole ---
Nyt onkin suomalaisten todella korkea aika ottaa mietintä omasta turvallisuudesta tosissaan, eikä antaa poliitikkojen luottaa tietoisen yksipuolisesti viimeisiin epäselviin (internetpaneelein toteutettuihin mielipidetiedusteluihin) kansalaiskyselyihin - ainoa oikea tapa selvittää rehellisesti suomalaisille on puolueettomin kysymysasetteluin ja johdannoin kansanäänestys, joka myös käytännössä sitoo paljolti median manipuloimia poliitikkoja.
Kansalaiset ovat nyt heräämässä tähän median raskaaseen "aivopesuun", jopa yksipuoliseen sotapropagandan levitykseen - kaikkine luuloineen, väitteineen, arveluineen, otaksumineen, nimettömine lähteineen, varmentamattomine tietoineen- informaatioineen. Jokainen voi pohtia miten informoitiin, kun USA soti viimeiset 20 vuotta yhtä mittaisesti - useilla sotarintamilla - hyökkäyksin, joiden uhriluvut ovat jo ylittäneet todistetustikin yli 100 000!
 
.
Kymmenen syytä hylätä nato-jäsenyys
.
 
Miten Sinä muistat informaation kulkeneen -
.. kun kyseessä olivat us-hyökkäyssodat Euroopan Serbiaan, Afganistaniin (2001-2021), Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan, Syyriaan - niin miten se oli, ja kuinka Yhdysvalloille sitten noista jopa valhein aloitetuista (Irak 2003) sodista pakotteita sen taloudelle aseteltiin - niin miten se oli?
 
Miten on tämän päivän laatujournalismi -
.. todistetuin tietolähtein, vankoin puolueettomin selostuksin ja tasa-arvoisin uutisoinnein niin puolelta kuin toiselta - Suomea ajatellen meitä kansalaisia on nyt peloteltu median taholta aivan riittävästi - on aika ryhtyä omaehtoiseen kansalaiskeskusteluun ja toimiin, jotta saamme sen ainoan oikean eli kansanäänestyksen Natosta.
 
"Ne ovat eri miehet jotka ruumiita pesee kuin ne, jotka niitä tekee!"
 
.
EPILOGI
 
Lopulta ääreiskysymys ja uhka Suomelle Nato-kysymyksessä ovat ydinaseet ja niistä mahdollisesti lumipalloefektinä kertyvä ydinsota, ja missä me olemme silloin - kiinni siinä toisessa -kuuluu se kaikkien nato-kysymysten äiti.
 
USA maailmanpoliisina ja Naton ainaissotilasjohtajana on jo sijoitellut omia ydinaseitaan "suojasateenvarjoksi" EU-Eurooppaan ja nyt JOS Suomi sattuisi ilman kansalta kysymättä liittymään Natoon - toisi se vuosikymmeniä kestävän suurongelman nimenomaan ydinaseiden tuontipelkona lapsillemme ja heidän lapsilleen¨~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html - - tämä on nato-uhan suurin pointti, jota käsiteltiin myös Yle a-Talk haastattelussa 14.4.2022.
 
Jos Suomi olisi Natossa, olisi sille heti tehtäviä, kun Viro jo nyt, kun olemme edelleen sotilaspoliittisesti puolueettomia - odottaa Suomea Natoon, jotta meidän eittämättä Viroon nähden vahvat ilmavoimat puolustaisivat ja/ tai hyökkäisivät Viron puolesta sotaan (2016) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html - otsikoituna näin: "
 

Näin Suomesta tehtiin ajopuu – Viron ilmahyökkäyskyvyn ylläpitäjäksi

 
", joka voisi olla kipakan Viron itsensä provosoima - Venäjää kohtaan - luottaen siihen, että Nato rientää apuun ja Suomi jäsenenä yhtenä ensimmäisistä - näin ilman meidän omaa suoraa syytä - joutuisimme Venäjän kanssa sotaan ja kun tiedämme lumipalloefektin ja USA' n aggressiivisuuden [kuva 2] omissa sodissaan viimeiseltä 20 vuodelta, aina kaukana omilta rajoilta - lähtien vuodesta 1943 -
 
.. olisi ajautuma jopa taktiseen ydinsotaan mitä ilmeisin! Varsinkin kun olemme Lapin osalta kiinni Venäjän sen suurydinsodan estojärjestelmissä - Kuolan Borei strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin on Lapin kentiltämme toistettuna noin 11-13 minuutin rynnäkkömatka. Tämän asian tietävät kaikki upseerimme, mutta eivät uskalla kertoa - olemme siksi raskaassa hurmoksessa median raskaan manipulaation vallassa, kunnes kansa herää herätykseen -- Nyt luodaan raskasta idän ja lännen vastakkainasettelua!
 
.
Kartta 1
 
nato-Kuola.jpg

 
.
natos1.jpg

 
Kuva 2
 
 
..
EKSTRA 1
 
Voisiko vieläkin uhkaavammin viljellä Venäjän pelkoa? Miksi? Syy on selvä, ettei yksikään Nato-mielipidekysely tuota kansalaistemme oikeaa syvällisempää mielipidettä, niinpä on hyvä pitää täyttä manipulaatiota, jopa propagandaa yllä.
.
"

Jääkö Suomi yksin Venäjän armoille, jos se ei saa turvatakuita Nato-jäsenyyden hakuajaksi?

"
 
EKSTRA 2
 
FB-omaingressi: "Kansakunta on manipuloidusti kiihdyksissään median Venäjällä pelottelun aikaansaannoksena. Nyt pitää antaa suomalaisten rauhoittua ja odottaa Ukrainan sodan loppua, joka tapahtuu ennen toukokuun viidettä päivää. Ei ole kiire, sillä kukaan ei ole kyennyt esittämään mitään uhkaa Venäjän taholta Suomea kohtaan |1. Sen sijaan mahdollinen poliitikkojen ja median runnoma Natoon jenkaus tuottaa arvaamattomat taloudelliset tappiot ja Venäjän kaupan menetykset ja suuret vaikeudet monien erilaisten raaka-aineiden saantoon. Nyt kansakunnan on herättävä.
 
Liittyen tähän ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008749538.html - linkkiin, joka on ingressiltään näin:
 
"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, ettei kesä ehdi tulla ennen kuin Suomen Nato-päätös on tehty. Hänen mukaansa vastarektioiden määrä voi kasvaa, mitä todennäköisemmältä hakemuksen jättäminen näyttää Venäjän silmissä."
..
 
EKSTRA 3
 
~ https://yle.fi/uutiset/3-12406645 - osaotsikoituna näin:
 
"

Analyysi: Ei, Yhdysvallat ei anna Suomelle täysiä turvatakuita –

"
 
IJL-kommentti: "Suomen nato-ikeestä lapsillemme ja heidän lapsilleen pelastaa yllättävät valtiot - natomaat Unkari ja Turkki, hyökkäämällä mahdollisen nato-hakemuksen, kun suomalaiset 'natottuneet' poliitikot eivät anna kansalle suoraa vaikutusmahdollisuuksia kansanäänestyksenä, perusteluina, jossa kansa joutuu Venäjän manipulaation kohteeksi, itse presidenttiä myöten välikädellisten poliitikkojen ollen median manipulaation uhreina. Näinkö vähäpätöisinä kansan valitsemat poliitikot pitävät äänestäjiään ja kansalaisiaan?
 
"
 
EKSTRA 4
 
~ https://yle.fi/uutiset/3-12407321 - otsikoituna näin:
 
"

Venäjän Nato-uhittelusta ei kannata hätkähtää, sanoo ulkoministeri Haavisto

"
 
IJL-kommentti: "Onko monin näkemyksiin fiksu Pekkakin jo mediamanipulaation yksipuolisen sotapropagandan uhri? Eikö UM Haavisto halua ymmärtää uhkaamisen ja varauman eroa?*
 
 
EKSTRA 5
 
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008754115.html -, otsikoituna näin HS-vastaavan päätoimittaja Kaius Niemen sulkakynästä:
 
"

Kuluvalla viikolla tapahtui käänne, joka voi luoda Pohjois­maista yhden suurimmista Nato-armeijoista

"
 
IJL-kommentti FB-seinältä: "HS-natohuuma jatkuu entistä kiihkeämpänä ja jopa sotaisampana. Herää kysymys hakeeko Hesari jo uhorevanssia "nahkarotsi" |1 päällä vuosien 1941-44 Jatkosodalle, jossa hyökkäsimme hyvin valmistautuneina* Neuvostoliittoon yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa, jonka perillinen nykyinen Saksa on viemässä jo Ukrainan rintamalle tappavia aseita miljardilla eurolla**, Suomi perässä? Näinkö jo olemme sodan osapuoli, kuten edellisellä kerralla NATOn sotaoperaatiossa Afganistanissa?*** ... Britit ovat jo lupautuneet lähettämään 600 sotilasta Ukrainaan - voimme vain kuvitella miten Venäjä vastaan ... ****
 
|1 ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008755100.html - Nahkatakin salaisuus - "sotapäällikkö" PM Sanna Marin
 
 
..
 
EKSTRA 6
 
 
"
Vladimir Putin on eurooppaministerin mukaan ”säälimätön diktaattori
"
 
IJL-kommentti: "Olisiko nyt korkea aika kysyä kansalta - kansanäänestyksenä Natosta. Demarit kokevat näillä lausunnoilla raskaan vaalitappion ja nyt Keskustalle tarjotaan kultalautasella vaalivoittoa valitsemalla sotilaspoliittisen puolueettomuuden. Ehkä persutkin heräävät. Mikä olisi ministeri Tytti Tuppuraisen selite sille, ettei kansalta kysytä?
 
..
 
EKSTRA 7
 
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008752305.html - , otsikoituna näin HS-toimittaja Teemu Luukan sulkakynällä:
 
"

Suomelle tuskin annetaan varsinaisia turva­takuita Nato-prosessin ajaksi –

"
 
IJL-kommentti: "Kuten aiemmin on todettu, ovat kaksi sanakäsitettä aivan eri asioita, eli uhka ja varauma ovat eri merkityksellisiä keskinäisvertailussaan ... Venäjä varautuu NATOn mahdolliseen tuloon 1300 kilometrillä eräälle tärkeimmistä maarajoistaan, joka nyt on sen rauhallisimpia - ettei rauhallisin. Venäjällä on jopa velvollisuus ilmoittaa asia etukäteen rajanaapurilleen, jotta se ymmärtää mahdollisen huomisen. Venäjä ei voi olla huomioimatta sen toisen ydinasesuurvallan USA' n tuloa Suomen vastaiselle rajalle, varsinkin Lapin ja Kaakkois-Suomen osalta. Varauma ja sen ilmoitus ei ole uhkaamista, vaan tosiasioiden etukäteen toteamista - kansallisen identiteetin mukaisesti"
 
 
..
 
 
 
| 129 SUOMI24 353 | 14 TIEDE 94 | VU | NATO kiihdyttää! |
...
 
 
 
 
 
..
COPY - sellaisena kun se on SUOMI24' ssa ---
 

Uhka ja varauma ovat kaksi aivan eri asiaa Nato-keskustelussa!

48x48_20191004131740879.jpg
13.04.2022  - 19:33
 


Uhkaa ei voida luoda Suomen suuntaan Venäjän varautumisista -


.. Venäjällä on täysi oikeus valvoa omia rajojaan juuri silloin, kun on heille suuri muutos ovella, jos Suomi päättää - kansaltamme kysymättä - liittyä lännen sotakoneeseen - Natoon! Muutos oli jo silloin, kun Suomi salaa kansaltaan ja eduskunnalta allekirjoitti Nato - Isäntämaa MoU pöytäkirjan ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

--
Kaksi aivan eri sanaa merkityksiltään - uhka ja varauma

UHKA on konkreettisesti käsitettävissä sellaisesta asiantilasta, jossa todisteellisesti rajan takaa valmistellaan sotilastaktisia asetelmia, joista voidaan hyökätä rajan yli toiseen valtioon ja sen kanssa YHDESSÄ on vankka tieto naapurin muuttuneesta puolustautumisen strategiasta ja käytännön ulkopolitiikasta -

.. mitään näitä ei olla tässä vaiheessa havaittu!

.. tässä tarkoittaen Suomea ja nimenomaisesti sellaisena ulkopolitiikkana, jossa oma Venäjän turvallisuuspolitiikka on jo yhdistetty sotilaallisiin toimiin eliminoimaan itselleen (Venäjälle) ulkoinen uhka, joka voisi olla esimerkiksi kiihtyvä varustautuminen, lisääntyvä sota- ja taisteluharjoittelu naapurissa (nimenomaan erityisillä alueilla - Suomen Lapissa), kuten onkin tapahtunut sen jälkeen kun Suomi allekirjoitti - senkin kansalta ja eduskunnalta salassa - Naton kanssa, puhutaan Nato - Isäntämaa pöytäkirjasta
..
..
VARAUMA
Varauma on taas esivaihe muuttuvaan tilanteeseen, joka voi olla ja onkin tieto, jossa naapuri, tässä Suomi - olisi liittymässä Natoon, joka on jo nimetty Venäjän suoranaiseksi viholliskandidaatiksi - ja näin on kirkkaasti selvää, ettei Venäjä voi jättää huomioimatta tuota mahdollisesti tulevaa heille järisyttävää puolustautumisdoktriinien muutostapahtumaa -

.. ja jälleen erityisesti painopistealueille, joihin Suomen maarajan osalta kuuluu esimerkiksi Lappi (tiedämme US Army' n ja USAF-taistelukoneiden harjoittelevan juuri siellä), joka on Venäjän Kuolan niemimaan vieressä - muistamme tässä Kuolan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - - Borei - Bulava yhdistelmineen, joiden status on sekin kirkas - ollen se vastavoima, ettei maailmallista suurydinsotaa syty!

Natoon mahdollinen liittyminen on uhka Venäjälle - sotilasliitto Ruotsin kanssa ilman Natoa - ei sitä taas ole ---
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/sotilasliitto-ruotsin-kanssa.html - ]

Nyt onkin suomalaisten todella korkea aika ottaa mietintä omasta turvallisuudesta tosissaan, eikä antaa poliitikkojen luottaa tietoisen yksipuolisesti viimeisiin epäselviin (internetpaneelein toteutettuihin mielipidetiedusteluihin) kansalaiskyselyihin - ainoa oikea tapa selvittää rehellisesti suomalaisille on puolueettomin kysymysasetteluin ja johdannoin kansanäänestys, joka myös käytännössä sitoo paljolti median manipuloimia poliitikkoja.

Kansalaiset ovat nyt heräämässä tähän median raskaaseen "aivopesuun", jopa yksipuoliseen sotapropagandan levitykseen - kaikkine luuloineen, väitteineen, arveluineen, otaksumineen, nimettömine lähteineen, varmentamattomine tietoineen- informaatioineen. Jokainen voi pohtia miten informoitiin, kun USA soti viimeiset 20 vuotta yhtä mittaisesti - useilla sotarintamilla - hyökkäyksin, joiden uhriluvut ovat jo ylittäneet todistetustikin yli 100 000!

Miten Sinä muistat informaation kulkeneen -

.. kun kyseessä olivat us-hyökkäyssodat Euroopan Serbiaan, Afganistaniin (2001-2021), Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan, Syyriaan - niin miten se oli, ja kuinka Yhdysvalloille sitten noista jopa valhein aloitetuista (Irak 2003) sodista pakotteita sen taloudelle aseteltiin - niin miten se oli?

Miten on tämän päivän laatujournalismi -

.. todistetuin tietolähtein, vankoin puolueettomin selostuksin ja tasa-arvoisin uutisoinnein niin puolelta kuin toiselta - Suomea ajatellen meitä kansalaisia on nyt peloteltu median taholta aivan riittävästi - on aika ryhtyä omaehtoiseen kansalaiskeskusteluun ja toimiin, jotta saamme sen ainoan oikean eli kansanäänestyksen Natosta.

"Ne ovat eri miehet jotka ruumiita pesee kuin ne, jotka niitä tekee!"

...
65183