kaivarin%20vesir%C3%A4nni.jpg

Kaivarin vesiränni ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16454711/helsingin-kaivopuiston-vesiranni---oikea-korskeuden-valtavayla -  Helsingin Kaivopuiston vesiränni - oikea korskeuden valtaväylä?

 

 

*

...

HS:

Yksi muutos teki Helsingin edustasta holtittomia ”pörrääjiä” kuhisevan keitoksen, väittävät ammattiveneilijät – ”Tulemme näkemään mahdollisesti vakaviakin onnettomuuksia”

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006548249.html  -

..

Ilkka Luoma 23.6.2020  -  9:53

Ongelma on tuon "vesirännin kapeus", joka kulkee Kaivopuiston editse. Rannoilla on paljon ihmisiä kavelemässä ja ihastelemassa kuka mitäkin - on hyvä nykyvyys esittelyvirtaan.

Tuolla rannalla kulkee myös "Kaivariavenue", jossa ihmiset näyttäytyvät kesäkuumalla mitä kiiltävimmissä avoautoissaan - samaan aikaan kun "vesirännissä" esitellään kykyisyyttä toinen toistaan "jalkaisemmilla" luxusjahdeilla.

Aluetta on kutsuttu kateuden lähteeksi ja varakkaiden, joilla on mitä näyttää -ansiosta/ ansiotta - näyttö- ja vertailutalouden maneesiksi, jossa on kiva keräillä katseita ;-)

Niin tai näin, me ihmiset olemme sellaisia

Haluamme huomiota ja tämä vesikapeikko on hieno väylä lipua katseiden alla - saada sitä kaivattua huomiota. Huomiota haetaan visuaalisin kiiltoefektein, mutta myös äänin - avenuella ärjyvin vee-kahdeksikoin ja vesirännissä murisevin muskelein - sekaan mahtuu toki pippurisia vesijettejä, joista suihkuaa komea vesipyrstö - ikäänkuin riikinkukon pyrstönä, kun kiima koittaa :-)

Mutta oli niin tai.., niin se on kivaa. Maallisella näytöllä on kumma vaikutus, se tekee sitä ajavan henkilön kiintoisaksi, se herättää ikäänkuin vietin johonkin pintasyvällisempään - skumppalasilliselle jahdin bridgelle, sen lilluessa ikäänkuin houkutellen laiturissa ...

Ja jos moottorit eivät ärjy, niin pullein purjein ja komein peräsimin on myös mukava lipua ääneti kuin vaaniva eläin - hakien jälleen mielenkohotusta. Eletään siis näyttämisen estraadilla, siksi sen kapeus on eduksi - näkyy paremmin kuka ajaa mitäkin.

Nyt sekaan voi päästä pienemmälläkin rahalla - voi vuokrata katseenvangitsijan

Niitä saa nyt "pienellä rahalla" verrattuna omahankintoihin. Harvemmin kuitenkaan kukaan "Kaivarin rännissä" on soutaen liplatellut - ehkä subbailu voisi olla nyt trendikästä, olla tykiveneiden ja pulleapurjeiden seassa, ehkä subbailussa saadaan sitten paremmin esille fyysinen komeus - varsinkin kesäkuumina iltoina, kun väki rannoilla ihastelee aitoa lihasvoimistelua
---

Kateuttako?
 
 
...