Sent: Wednesday, April 16, 2008 7:04 PM
Subject: MIELIPIDE --- Myymmekö tynkä-Karjalamme neliö kerrallaan velivenäläisille?

-------------------
(Uutisointi kertoo lisääntyvästä tontti- ja kiinteistökaupasta venäläisille Itä-Suomesta - Punkaharjulla tehtiin juuri suuri lomakyläkauppa pietarilaiselle liikemiehelle)
 
[ ... Suomi on tunnetusti kaunis ja tyhjä maa (n. 17 as./km2) - Karjala on ikiaikaista aluetta aina Laatokan rannoille saakka. Saimaa, Suomen sisävesihelmi Puruvesineen on Euroopassa ainutlaatuinen vesialue rantoineen, joita ostetaan mm. venäläisellä öljy- ja kaasurahalla ... ]
 
Maapallo muodostuu maasta ja vesistä. Maata voidaan omistaa tai sitä voidaan reviirinä hallita. Eräissä maissa maata ei voi valtiolta ostaa, koska milloinkaan ei voida maanomistusta osoittaa alkuperäiselle omistajalle - maa on ollut "ikuisesti" ja se on kullekkin sukupolvelle aina vain lainassa.
 
Suomi on yksi Euroopan harvaanasutuimmista maista. Suomi on myös yksi puhtaimmista, rauhallisimmista ja turvallisimmista alueista asua, tehdä työtä ja yrittää - kuin myös viettää lomaa - joskin keskinäistä väkivaltaa hiukan enemmän ja epäluuloisuutta vieraita kohtaan.
 
Itäinen naapurimme Venäjä on taas maapallon laajin valtio pinta-alaltaan - neliökilometreittäin tyhjää asumatonta maata silmän kantamattomiin. 140 miljoonainen kansa ahtautuu Moskovaan, Pietariin ja muutamiin muihin suurkaupunkeihin. Maaseutu kurjistuu ja tyhjentyy - elintaso nousee sijoituspeleistä nimenomaan Moskovassa ja Pietarissa.
 
Suomi on pakkautunut pääkaupunkiseudulle. Turkulaiset Lounais-Suomeen ja tamperelaiset Pirkanmaalle - sekaan menevät vielä jyväskyläläiset, lahtelaiset, kuopiolaiset ja oululaiset, unohtamatta kotkalaisia ja aina vapisemattoman veren vaasalaisia - muitakin löytyy hajanaisesti enemmän tai vähemmän onnellisina luonnon keskeltä.
 
Suomen vapaus tunnetusti koitti Vaasasta ja Etelä-Pohjanmaalta, ... näin kehuvat. Nyt jo Vaasankin veri vapisee, kun Itä-Suomea myydään kilpaa venäläisille. Saimaan rannat ovat haluttuja, meillä on loistava infrastruktuuri - tiet, sähköt, viemärit, logistiikka ja muut palvelut vailla vertaa - etenkin muualla kuin pääkaupunkiseudulla :-)
 
Ei ole ihme, että takavuosikymmenien suosituin kesälomanviettopaikka, erityisesti nuorison mieleen - myytiin kiinteistökaupassa miljoonilla euroilla. Alue sijaitsee luonnonkauniissa Punkaharjun kunnassa. Lomakohde on niin tien kuin rautatien varressa - uudet asiakkaat pääsevät hetkessä luonnon helmaan nauttimaan kiireettömyydestä.
 
Juuri tänään Parikkalaan Etelä-Karjalassa puuhataan kansainvälistä rajanylityspaikkaa, jotta venäläiset lomailijat ja tonttien, mökkien ja huviloiden omistajat pääsevät suoraan ja nopeasti Pietarista puhtaille, rauhallisille ja toimiville lomaviettopaikoille. Venäläisten matkailijoiden lisääntyessä - mm. Punkaharjulle, muuttaa se oleellisesti elinkeinorakennetta ja alkuasukkaiden työ- ja toimeentulomahdollisuuksia.
 
Velivenäläinen arvostaa Suomea maana ja haluaa siitä osan itselleen ostamalla. Suomi on turvallinen sijoitusmaa - mm. suurille öljy- ja maakaasurahoille, joille pitää löytyy vakaa ja tuottava sijoituskohde. Edes viisinkertainen hinta neljän vuoden periodilla ei hätkähdytä venäläisiä. He tietävät, että heillä on asiakkaita lomakohteisiin, joissa pääkielenä tullaan kuulemaan venäjää ja sivulauseissa suomea.
 
Punkaharjun kunta ei pane pahakseen jos 20.000 kerrosneliön rakennusoikeus käytetään täysimääräisenä - sillä se tietää työtä ja toimeentuloa - lomalaiset Pietarista käyttävät mukavasti rahaa, joilla saamme esimerkiksi parannettua automme merkkiä ja kokoa.
 
Kenellä on viime kädessä oikeus myydä maata ja kuka sen lopputulemana omistaa? Olemmeko myymässä maatamme puolustusministerin luokittelemalle kolminkertaiselle haasteelle vai nelinkertaiselle mahdollisuudelle?
 
Mikä onkaan meidän arvokkain kansallinen omaisuus - olisiko se isien maa, jota on sankarillisesti ja kansamme verellä puolustettu itsenäisyys säilyttäen? Vai onko viisasta idän ja lännen vedenjakajalla oikeasti tutustua itäiseen naapuriimme hälventääksemme turhat epäluulot?
 
Ilkka Luoma
0400 607080
 
.......................
 
Kuvakertomus Itä-Suomesta, jossa vesistöt ovat vailla vertaa-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005, 2006 ja 2007]
 
Kuvat 1-13
 
Teksti
Kuvasarja Saimaalta - kuvat kertovat ilman turhia sanoja kauneudesta, josta suomalainen innokkaana kesämökkiläisenä on ammentanut rauhaa ja tyyneyttä vastapainoksi työn kireydelle, kiireelle ja paineille kuin stressille. Kuvat kertovat sanattomasti mistä on kysymys - olemmeko myymässä kansallismaisemat, joista esi-isämme ovat pohjan maallemme ja hyvinvoinnillemme rakentaneet?
 
Kuva 14
---   http://www.panoramio.com/photo/9149026   --- [Panoramio]
 
Teksti
Kartta Suomesta ja Suomenkarjalasta 900-luvulta, siis 1000 vuoden takaa! Tätä karttaa on käytetty v. 1913 Suomen Suurruhtinaskunnassa mm. suomalaisissa kouluissa.