BOREI-II_3d.jpg

 

 

Miksi meillä Suomessa tarkoituksella uutisoidaan tutkimuksia (missä ovat faktantarkistajat?), joissa annetaan täyttä todistetta vailla olevia selvityksiä sotilaallisesta iskuvoimasta - unohtamalla muun muassa se kaikkein oleellisin voiman kohde - "täystuhoiskuna tuomiopäivän julistus", jossa lähinnä vain US ja Venäjä voivat uhkailla tasapainotellen voimiaan ja uhkakuviaan - kyseessä mannertenväliset monikärkiohjukset -

 

onko niin, että tämän HS-jutun kaltaisella ulostulolla "lietsotaan" henkeä ja paloa rajoittuneeseen sotaan kevyimmin asein, kuin nämä tuomiopäivän ydiniskuvoimat! Annetaanko näin nyt ennen vaaleja suomalaisille käsitystä, että onkin hyvä, että veljeilemme enemmän lännen sotakoneen kanssa - täällä idän ja lännen vedenjakajalla?

 

VU

 

 

HS-analyysi: Uudet arviot antavat yllättävän kuvan Venäjän sotilaallisesta voimasta ja osoittavat, kuinka maan mahtia on paisuteltu

 

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006040331.html -

 

Ilkka Luoma kommentti 20.3. 2019 - 9:56:

 

Sangen lyhytnäköisvaarallinen analyysi ja tutkimus, jossa joko tietoisesti vähätellään/ tiedetään "tahallaan väärin" Venäjän asevoimien kokonaisvoima; tässä heikommaksi kuin onkaan - tai sitten toisinpäin. On hyvä muistaa eräs meitä suomalaisia erinomaisesti koskeva tosiasia Venäjän todellisesta asevoimasta - ja se liittyy niin sanottuun viimeisen iskun operaatioihin eli uhkakuvatasapainoon kahden ydinasesuurvallan välillä. Kyseessä meidän välittömässä läheisyydessä olevat Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - ollen Borei-sukellusveneitä mannertenvälisine Bulava-monikärkiohjuksineen.

 

Kun googlaa auki Borein ja Bulavan - saattaa huomata niiden valtavan tuhovoiman. Samalla tulee miettineeksi miksi nyt US-johteista lähinnä Nato valtioiden suursotaharjoitusta ollaan tuomassa juuri meidän Lappiin - Lapin ollen lyhyenkin ohjuskantaman päässä noista Boreiden tukikohdista. Tässä kohdin syvällinen ajatusmaailman käyttö on meille sallittua. US-Nato tietää Lapin ja Kuusamon erinomaiset lentokentät erinomaisine maantieyhteyksineen - Naton rynnäkkökoneille; Kuopion Rissalassa amerikkalaiset F-15C taistelukoneet kävivät jo taisteluharjoittelemassa.

 

Muistamme Venäjän pr. Putinin heittäneen hervottoman*: kyllä amerikkalaiset tulisivat mielellään sotimaan venäläisiä vastaan - viimeiseen suomalaiseen*. Suorempaa vihjettä ei voida antaa. Miksi US-Naton pitää tulla kaukaa valtamerten takaa taisteluharjoituksiin Suomeen - valtioon, jonka kansakunta sanoo gallupista toiseen - "Kiitos ei - Nato" ja aina ylivoimaisella kansalaisenemmistöllä.

 

Ja nyt erityisesti, kun media tutkimusjulkistuksineen haluaa todistaa Venäjän voiman vähäisemmäksi kuin onkaan - niin me emme näitä Isäntämaa pöytäkirjoja tarvitse, emmekä US-Naton taisteluharjoituksia. Veikkaan, että kansalaisemme ymmärtävät tämän erinomaisen hyvin, sillä kuka kertoo miten venäläiset ovat meitä uhkailleet viimeisen 70 vuoden aikana - kuka kertoisi?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

bulava.jpg

 

FB FB

[24] 2844

[T] 8445