hiljaisetsillat.jpg

 

HS:

"

Vihan jäljet

Ruotsalainen kirjailija Alex Schulman halusi ymmärtää itsessään olevaa pimeyttä ja alkoi etsiä syitä käytökselleen sukunsa menneisyydestä. Hän sai selville isovanhempiensa salaisuuden, kolmiodraaman, josta hän kertoo kirjassaan Polta nämä kirjeet.

"

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006463087.html  - 

...

IJL-kommentti --- 

 

Rakkauden polut ovat usein reunustamattomat. Rakkaus on myös hiljaista mahdottomuutta - ikäänkuin kulkua tiellä, jossa 'Hiljaiset sillat'* tulevat vääjäämättä vastaan ja sielullisesti yhteinen tie erkaantuu mahdottomana eroaviin suuntiin. Sanotaan usein, ettei se kaikkiein kaunein voinut toteutua - käytäntö saneli ehdot loppuelämäksi ---
..
* https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiljaiset_sillat -

Rakkaus on kemiaa -sanotaan. Aivot saavat mielihyvä-ärsykkeitä erilaisista sensoreista. Koemme vetoa toiseen sukupuoleen, jonka perustavoite on aikaansaada lisääntymistä - näin evoluutio halusi tämän kemian toimivan.

Evoluutiolle on tärkeää geeniperimän siirtyminen polvesta toiseen. Tuo siirtyminen luo evoluutiolle "töitä" - siis sopeuman järjestelyä, sen oman toiminnallisen kellotaajuuden ohjastamana.

Sopeuma korostuu erityisesti rakkauden tunteessa - kumpikin ojentuu toistaan kohden - hyväksyen erilaisuudet, jotka sitten myöhemmin ovat riitojen siemeniä? Rakkaus tasoittaa tietä yhteisen hedelmän aikaansaamiseksi.

Rakkaus on hyve, onnellistaja - hyväolon lähde sekä yrittämisen ja toivon alku. Rakkaus on myös kypsyyttä kokea mielihyvää vaikka lisääntyminen on jo takana. Rakkaus luo turvaa - ei jätä yksin ja tuottaa läsnäoloa tarpeelliseksi tuntemuksen siivittämänä.

Rakkauskin haalistuu, ja siksi sanotaan, ettei se suurin rakkaus koskaan voinut toteutua; ei ollut uskallusta altistaa kaunista tunnetta arkielämän pyörteisiin, jossa olisivat nuo ihmisten väliset erilaisuudet korostuneet tuhon siemeniksi. Rakkaus on myös kuuleman mukaan ikuista - tai ainakin siltä tuntuu - alussaan, jolloin ollaan aivokemioiden juovukkeessa.

Evoluutio loi rakkauden, jotta sen muuttuessa yhteenkuuluvuudeksi, se loisi myös edellytykset yhteisen hedelmän kasvatukseen, jotta uusi polvi olisi jälleen valmis rakkauteen ja lisääntymiseen.
.
Sanotaan myös, että suvun synnit periytyvät myöhemmille. Mikä onkaan syntiä - onni vai velvollisuus? Vihaisuus velvollisuuden edellä rapauttaa salattua onnea
... e

 

 

...

MUSIC