nainen2.jpg

 

Kel Onni on – sen kätkeköön[1. Ehkä siksi tämä onni on niin harvinaista, kun on piilotettuna kateellisten [2 huomioilta. Toisaalta eräät sanovat, että toisen kasvoista loistaa onni! Sitä ei siis oltu kätkettykään.

 

Miten onnea [3 annostellaan, kun se lopulta on aivoissa tapahtuvaa mielihyväkemioiden sähköjännitteellistä sekoitusta – ja ilmentyy koktailina niin monin eri tavoin- eri ihmisissä, kulttuureissa, uskonnoissa ja filosofioissa.

 

HS: Meitä on huijattu: Mitään onnelaa ei ole olemassa

[Mielipide | kolumni – HS-toimittaja Jaana Savolainen]

Kommentti: Ilkka Luoma 13.7.2018 - 3:50

"Älä tee niin kuin minä teen, vaan siten, kuten minä sanon" - vanhan papin viisaus Liperistä. Tuttua toteamuksena, kuten jutun kirjoittaja ylläolevan linkin alta kertoo: "Lapsen kasvatus on tärkeämpää kuin kännykän räpläys", jota muuten teen tässä minäkin Suomen suvessa lomalla varhain perjantaiaamuna kello 3:30, kun uni ei tule.

"Olemme viisaita puheissamme, mutta ajattelemattomia teoissamme" -voisimme myös näin apostoloida. Eloamme jäytää kiihkeys saada "enemmän, koska se on parempi" (lainaus eräästä nykyisestä mainoslööpistä). Elämme näyttö- ja vertailutaloudessa*.

Vanhan kiinalaisen sanonnan mukaan "puutarhan hoito on tärkeintä, mutta lopulta sekään ei ole niin tärkeää" -jatkamme näin apostolointia. Päätämme tämän hymistelyn puhkikuluneeseen toteamuslohdutukseen käärinliinoista, joissa ei ole taskuja.

HS ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005753306.html -

[* ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250179-naytto-ja-vertailutalous-mita-se-on -

 

 

 

Evoluutio oli viisas sattumanvaraisessa [?] ohjauksessaan, jonkin meille tuntemattoman ohjelmarakenteen myötä – suunnitteli synapsiverkoston, joka luo onnea, surua ja mielipahaa – vihapuheita ja kehuja unohtamatta. Miksi näin on käynyt?

 

Mielihyvä kumpuaa vain yhdestä juurisyystä – se rakkaus, joka on rakentunut jälleen vain yhden tavoitteen vuoksi – lisääntymisen varmentamiseksi.

 

Evoluutio halusii tehdä itsestään kuolemattoman ja nyt se on toiminut jo noin reilut miljardi vuotta – keskeytymättä, pojasta polveen ja tyttärestä tyttäreen – näin tasa-arvoisen maailman kunniaksi, joka ei todellisuudessa ole koskaan ollut yhtäläinen onnenkantamuksissaan kaikille – eikä tule olemaankaan, koskaan. Näin on säädetty, kun prototyyppejä kehitellään.

 

Viitteet:

[1 – kateus voimistaa ja kehittää! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/11/kateus-ja-nyttmisenhalu-moottoroi-mys.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/11/onni-happyness.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174687

 

DOC onnela_13072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 13072018

 

327_2785 – 10:20|10:32