Stop%20someviha%20somekuva%202018.jpg

Piirros ~ https://www.nuortenelama.fi/ajankohtaista/stop-someviha - 

 

..

HS: " Hyvästi, some "

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007975446.html  -

HS-toimittaja Katri Kallionpää

..

Some-kansalaisen vastine laatumediatoimittajalle --- 

Itseään laatumediaksi kutsuva Helsingin Sanomat käy yllättävään kovaan informaatiosotaa kansalaisten suoramediaa - nykyään tunnetaan vielä SOME-sosiaalisena mediana - vastaan.
 
Onko HS-huudossa jokin erittelemätön pelko uudesta - viidennestä valtiomahdista - kansalaistensa omasta ja suorasta välikädettömästä informaatioväylästä kansalaisten itsensä keskuuteen?
 
Laatu- eli perinnemedialla on - totta kai - oma sananvapaudellinen oikeus esittää näkemyksiään, mutta tässä tuo esitystapa on hauska, jopa hymyilyä aiheuttava - yksi yksittäinen henkilö tilittää omaa yksilömielipidettään väritettynä heittona, jossa punnertuu esille tuo sisällöllinen manipulaatio some-maailman turhuudesta, tarvitsemattomuudesta kuin pahasta ilmeestä olla fake news - jopa vihakirjoittava alusta kaiken maailman kirjoittajille!
--
 
Mediassa käydään väkevää debattia valemedioista [1, joista on syntynyt uhka. Millainen uhka?
 
Perinteellinen media pitää kiinni asemastaan neljäntenä valtiomahtina – kuten se ennen olikin, jopa presidentin tekijä. Lukijat ovat osin pioneereina nousseet barrikadeille uutisvirran muuntuessa tarkoitushakuiseksi, jopa manipulaatioksi
 
Jo lapsesta lukien vastuulliset vanhemmat opettavat ettei saa valehdella. Valehteleminen on rumaa ja luo epätietoisuutta sekä ristiriitoja. Valhe on yksiselitteinen virhe, joskin luonto on täynnä ”valheita”, joita kutsutaan myös salaamiseksi! [2 …, mutta mikä onkaan vale ja mitä valehteleminen?
[1 ” …Vastamediaa ei olisi olemassa, jos jotkut eivät kokisi tarvitsevansa valtavirtamediasta poikkeavaa ja sitä haastavaa aineistoa. Vastamedioiden lisääntyminen on kuitenkin herättänyt monet pohtimaan perustavanlaatuista kysymystä: ovatko kaikki mielipiteet samanarvoisia? Varsinkin vastamedia esittää asian usein niin, että konservatiiviset, nationalistiset ja jopa muukalaisvihamieliset näkemykset eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Heidän näkemyksensä mukaan on olemassa mielipiteiden ääripäät, joista toisessa on globalisaation, maahanmuuton ja feminismin nimeen vannova ”punavihreä eliitti” ja toisessa kansallismielinen, maahanmuuttovastainen ja perinteisiä sukupuolirooleja korostava ”hiljainen enemmistö” … ”
 
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005731286.html – HS Mielipide – Juho Rahkonen – Taloustutkimus.
 
 
Perinteellinen media pitää valheina sellaista informaatiota, jota ei voida hyväksytyin keinoin todistaa oikeaksi. Herää kysymys kuinka oikeellisia ovat perinnemedian uutiset ja informaatiovirta. Mitä totuudella todellisuudessa tarkoitetaan? [3.
 
 
Kansalaisten suoramedia eli tutummin some* harjoittelee uutterasti
 
On selvää, että itse itseään kehittävä suoramedia harjoittelee tapoja kuinka vaikutetaan – aivan kuten itseään oikeaksi mediaksi kutsuva perinnemediakin tekee – on aina kysymys vaikutusvallasta ja siitä, että juuri minä/ me saimme ensimmäisinä kertoa jotain sykähdyttävää – siksi onnettomuusuutiset kirkuvat suurimmilla fonteilla.
 
 
Haluamme sensaatioita … juoruilukin perustuu tähän >
 
 
 
..
| SUOMI24 | TIEDE | IJL-BLOG |
 
...
1011 | 1020