Helsingin Sanomat julkaisi lääkärin mielipidekirjoituksen |* yhteiskuntavelasta ja sen takaisinmaksusta. Hätkähdyttävä tosiasia, jota emme uskalla ajatella, saati sitten rakentaa mittaria tulos-taseestamme - yhteiskunnallamme, jossa tulontasaujärjestelmä huolehtii heikommista.

...

|* ~ http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005152396.html -

...

[U] “ ... GPS (Global Position System) on vain väline, joka mahdollistaa seurannan, ei mitään ihmeellistä – meitähän jo nyt terrorismipelon myötä vakoillaan, ellei meillä itse, niin isoveljet ”suurista maailmanvastuuvaltioista”. Suurin piiloasia on keräysjärjestelmä ja analyysi, joka voi olla henkilökohtainen kertymätili – siis jokainen kansalainen saa ylihuomenna verotilin 


Henkilokohtainen hyödyllisyyden osoitin

Henkilökohtaisesta verotilistä ei ole pitkä matka niin kutsuttuunyhteiskuntamittariin, jossa kertyy numeroita ja tapahtumia meidän aikaansaamista ympäristöjäljistä, veronmaksuista, yhteiskuntapalveluiden käytöstä 3] … näin jokainen meistä jossain yhteiskuntamitterin kehitysvaiheessa saa hyödyllisyysluvun 4], joka voi olla myös negatiivinen – eli kulutat enemmän yhteiskunnan tulontasauksen kautta maksettuja palveluja kuin tilität työntekosi kautta yhteiskunnallemme verovaroja. ... “

LINKKI ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kilometriverotuksesta-verotileihin.html -

 -

...

Elämä ei aina ole ”minä teen juuri niin kuin minä haluan – ei ainakaan silloin, kun yhteiskuntavastuu kasvaa yli sen hetkisen valtiollisen tulontasauskyvyn yli. Tällöin on käytettävä omia varantoja ja omia tuloja; kuten koko täysi-ikäisyyselämänkaaren ajan, jos kyseessä on itseaiheutettu [?] vaiva tai sairaus – ”jos kannabis vapautetaan, niin seuraukset sen käytöstä maksetaan itse” –periaatteella … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154460-vastuu-itsesta-kuka-hoitaa-kustannukset - [US_P/il]

 

Oletko valmis paljastamaan?

Olisitko Sinä valmis yhteiskuntarehellisyyteen ja -avoimuuteen omista yhteiskuntakuluista ja niiden takaisinmaksuista? Moni ajattelee nyt vahvasti mistä tulee se raha, kun juuri tehty leikkaukseni maksoi todellisudessa yhteiskunnalle 32.000 euroa ja silti sairaalalaskuni oli vain 320 euroa!

Verotusjärjestelmä on ikäänkuin yksityispuolen vakuutustoiminta, jossa kotivakuutuksen 5.000 euron korvaus kustannetaan kymmenien muilla kotivakuutusmaksuilla. Mainittakoon, että vakuutustoimi keksittiin jo foinikialaisten aikana turvaksi merikuljetusonnettomuuksien korvaamiseksi, sillä eihän kaikki laivat uponneet, vain joka “kahdeskymmenes” - tuosta alkoi vakuutuslaskentatoimi!

 

Hämmästyttävä toteamus

Meitä läpi elämämme ohjaava ja opastava evoluutio on rakentunut tuohon meille tuntemattomaan biosfäärilliseen yhteisöavoimuuteen ja -rehellisyyteen, sillä evoluutio tietää tuon ja nuo biosfäärin eliötaseet tarkasti - meille voimme synnyttää käsitteen yhteiskunnan henkilö- eli yksilötase. Vai onko tämä tarpeellista - voisin helposti arvata, että vasemmistolainen ajattelu ei halua individuaalia seurantajärjestelmää - sen sijaan oikeistokapitalistinen ajattelumaailma ei suvaitse juuri lainkaan kollektivismia.

Lopulta jokainen jossain ajan vaiheessa voi tarkistaa oman taseensa älypäätelaitteensa avulla suoraan - joka hetki! Tuo “joka hetki” on myös kaikkien muiden käytettävissä - olisiko hyvä näin?

 

EKSTRA

Henkilökohtainen kulutusvero ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html - [BLOG/il]

EKSTRA II

Lopulta meille jää vain todellinen haittajälkeen projisoituva kulutusvero |1. Ehkä myöhemmin kaikki muut verot poistuvat eli saat tehdä työtä verotta, yrittää yritysvoittoja verotta, etkä maksa perintöveroja kuin muita nykyiseen solidaariseen heikompia huomioivaan tulontasausrahastoon. Linkki täyteen tekstiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/lopulta-jaljelle-jaa-vain-aito.html -

EKSTRA III

Kun katsoo tämän - ei jää mitään epäselvyyttä evoluution massiivisesta voimasta, reviireistä, suvunjatkamisesta - luontaisesta biomassakierrosta - kasvatuksesta ja opastuksesta elämään, mutta ehkä tärkeimpänä mitä merkitsee jatkuvan uhan alla eläminen ja siihen sopeutuminen, kuitenkin kilpailutilanteissa! ~ http://areena.yle.fi/1-3843059 - Kerrassaan upea luontodokumentti!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | VU | FB | FB | BL | BL | T | BLOG 133133

 

DOC kansalaisen tulos ja tase_02042017.doc

PVM 02042017

 

|501|