(Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!)

 

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan kommentein

1. Epäonnistui

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172968.html -

... P-Korea säilytti kasvonsa, teki mitä halusi, mutta räjäytti itse ohjuksensa jo alkuvaiheessa ja näin riisui amerikkalaisilta "perustellun" kostohyökkäyksen eli sodan aloittamisen!

 

2. Epäonnistui

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjois-korea-teki-epaonnistuneen-ohjuskokeen-on-epaselvaa-millainen-ohjus-oli/6392242 -

... Tieto Pekingistä: Pohjois-Korea räjäytti itse ohjuksensa! Miksi?

 

3. Epäonnistui

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

4. Epäonnistui

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103484_ul.shtml -

Taitava veto pohjois-korealaisilta, säilyttivät "kasvonsa" ja osoittivat riippumatonta itsenäisen valtion toimintavalmiutta. Miten se oli taitava? Pohjois-Korea räjäytti ohjuksensa itse ja näin riisuivat amerikkalaisilta kostoiskumahdollisuuden! Mikäli Trump nyt kostaisi tämän "epäonnistuneen" kokeen, maailman enemmistö tuomitsisi sen jyrkästi. Miksi muuten Israelkaan ei noudata YK' n päätöslauselmia?

 

5. Pullistelua

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704152200103410_ul.shtml -

Kaksi "epäselvää" ydinasevaltiota, Israel ja Pohjois-Korea, molemmat aseistettu hampaita myöten". Toinen pullistelee ja toinen käyttää. Molemmat eivät piittaa YK' n kieltävistä päätöslauselmista. Toinen ampuu ohjuksia mereen ja toinen rakentaa laittomia siirtokuntia palestiinalaisten alueille. Kumpi on uhka rauhalle ja kumpi on sotinut enemmän?

 

6. Ei ollut mannertenvälinen ohjus

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

7. Epäonnistui ja miksi ei noudata YK:n päätöslauselmia

~ http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_teki_epaonnistuneen_ohjuskokeen/9567932 -

... Voisiko Englanti yhtä pontevasti vaatia Israelia noudattamaan YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien rakentamisen estämiseksi, kyseessä myös alueellisen rauhan edistäminen. Muistamme myös Israelin olevan ydinasevaltio! Edelleen tiedämme Israelin käyvän toistuvia taisteluja naapureitaan vastaan.

 

Mitä me voisimme täällä lännemiehen maassa ja West trollingin ikeessä oppia?

Kauko-idän kulttuurit ovat hyvin vanhoja – no, se tiedetään. Lisäksi itäisillä mailla on ymmärretty taito operoida myös ilman sotaa. Muistamme korealaisten käyneen viimeisen sotansa 1950 -luvulla. Jokainen voi täältä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States tarkistaa amerikkalaisten sotaintoilun.

 

Opiskelemaan itäisiä kulttuureja ja heidän historiaa

Me opimme sen, että tulee syventyä itäisiin kulttuureihin, tapoihin, historiaan ja keskustelumenetelmiin sekä erityisesti ”kasvojen säilyttämiseen”! Näin pohjois-korealaiset pitivät kasvonsa kunniakkaina, itsellisinä – itsenäisinä ja kyvykkäinä tehdä omia päätöksi, teki maailman se toinen ydinasesuurvalta millaisia uhkailuja tahansa.

 

Saadaan seuraavaksi pieni ”ydinkoeräjäytys”! (?)

Odotamme seuraavaksi pienehköä koepommiräjäytystä – sen jäädessä arvoitukseksi oliko ydinpommi vai ”kaikkien isoäitien arkipommi”. Kun tämä koeräjäytys on tehty – olisi US presidentti Donald Trumpilta kohtalokas päätös ryhtyä kostoiskuun – näin maapallon suuri väestöenemmistö tuomitsisi US koston raukkamaisena tekona selvästi pienempäänsä kohtaan.

Tässä on hyvä katsoa millaisia kohteita vastaan USA on sotinut aina 1945 jälkeen – ei juurikaan vastustuskykyisiä, silti tuli raskas häviö Vietnamista (Laos) … Amerikkalaisten, kauaksi omilta rajoiltaan sotaan lähtevien on syytä tarkastella, mitä merkitsee fanaattinen puolustautuminen. Entä amerikkalaisten aloittamat sodat - Afganistan (2001 - *), Irak (2003 - ), Libya 2011 ja nyt Syyrian pommitukset 2014 – jatkuen yhä. Laittaa ajatelemaan, eikö?

|* Kaikkien pommien äiti - ... USA' lla on paljon kokemusta asejärjestelmien testauksesta. Härskein lienee Japaniin lähinnä siviilien sekaan pudotetut atomipommit, molemmat eri tyyppiä. Muutamissa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, vanhuksia ja naisia taivaan tuuliin. ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanin-entinen-presidentti-tuomitsee-usa-n-jattipommin-kayton-maamme-epainhimillista-kayttoa-aseiden-testaamiseen/6390736 -

EKSTRA

Kun uho ja vastauho kohtaavat!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235689-kaynnistyyko-korean-sota-vaihe-ii-uho -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135763

 

DOC kasvojen säilyttäjä_Pohjois-korea_16042017.doc – OpenOffice Writer

PVM 16042017

 

| 529| 5225 |