|1189|cvc |ARVOITUS|372886|exi

 

ty%C3%B6per%C3%A4inen%20maahanmuutto.png

Piirros: ~ https://www.eva.fi/blog/2021/09/28/tyovoima-hupenee-suomessa-halyttavan-nopeasti-pelkka-maahanmuuttokaan-ei-riita-paikkaamaan-pulaa/ - ingressiltään näin: 

 

 

"Suomesta loppuvat työtä tekevät kädet. Työperäinen maahanmuutto on välttämätöntä paikkaamaan jo vuosikymmenen jatkunutta työvoiman kuihtumista. Sekään ei yksistään riitä. Työuria pitää pidentää, opiskelupaikkoja tarvitaan lisää ja sosiaaliturvaa pitää kiristää, kirjoittaa EVAn ekonomisti Sanna Kurronen.

 

***

 

..

*Houkuttelu paremmalla palkalla - on nykyajan modernisti hienostunutta kolonialismia!

 

Herää vakava maailmallisyhteisöllinen kysymys houkuttelusta, jolla yritämme toki omien todellisten tarpeiden pohjalta houkutella lähinnä kehitysmaiden (pitkälle) koulutettua väkeä paremmilla palkoilla meille Suomeen, vaikka nuo kehitysmaat tarvitsevat kipeästi kaiken sen osaamisen, mitä heidän omalle hyvin koulutetulle väelle on kertynyt oppina hoitaa omaa yhteiskuntaa.
.
 
Todellisuutta näkyy meille tavallisille kansalaisille siinä, missä tehdään sen tyyppisiä töitä, jotka eivät meille "miltei maailman onnellisimmille" enää kelpaa -
 
.. ahkerat maahanmuuttajat - osin jopa pakolaiset ottavat vastaan juuri noita tehtäviä, jotka eivät kelpaa meille. Miksi näin?
 
Miksi toisaalta tullut haluaa - on pakko tehdä työtä pienemmällä palkalla?
 
Ensinnäkin nuo tehtävät ovat ehkä sellaisia mitä vähemmän koulutetut maahanmuuttajat voivat keskimäärin saada - vai? Tosin Wolt-kuskeina ja ilmaismainoksien ja -lehtien jakajina on nähty "lääkäreitäkin", kun heidän kotimaan koulutustaso ei sitten riitäkään meidän suomalaiseen systeemiin ja on tarve saada rahaa, jotta suomalainen lääkärin oikeudet Suomessa saadaan työhön oikeuttavaksi. Entä kielitaito - suomenkieli?
 
Entä hoitajat, joista on nyt meillä huutava puute?
--
 
Katso HS ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009228524.html -, otsikoituna näin:
"

Hoitajien kansainvälisten rekrytointien määrät kaukana ministeriön tavoitteista

"
-toimittajana Kaisa Suopanki.
.
 
Millaisin moraalioikeuksin meillä on osto- ja näyttövoimarahan voimalla tehdä houkutteita, sellaisen rahan ja maallisen menestyksemme voimin, jota ollaan osaltansa epäsuorasti Suomen osalta hankittu muinoisesta (epäsuorasti) kolonialismista, ja nykyisesti kehitysmaiden raaka-aineiden "puoliryöstönä",
.. kun emme ole maksaneet niistä asiallista hintaa, vaan saaneet raaka-ainevaroja puoli-ilmaiseksi ja näin olemme aikaansaaneet kehitysmaille vähintäänkin kulman kautta "jälkeen jääneisyyttä", jos mittaamme eloa materialismina, talouden kasvuhokemana kuin ostovoimana hankkia kaikkia -
.. tarpeetonta; unohtaen kaiken sellaisen, mikä liittyy perittyihin tapoihin, omien reviirien ominaiskehityskulkuineen.
 
Olemme täältä kehittyneistä valtioista aika oivia sekaantujia | sotkeutujia, ja voimmekin kiteyttää asian tähän:
"Millainen olisikaan Uusi Manner - Amerikat, jos valkoiset eurooppalaiset olisivat tuon intiaanien mantereen jättäneet omaan kehityskulkuunsa - niin millainen se olisi nyt?"
 
..
 
Hämmästyttävä kuvapiirros - huumorilla, mutta rankalla todellisuudella - mitä sitten tapahtuikaan!
 
 
reviirit.jpg
 
 
 
 
 
Entä esimerkki, miten maailman suurin valtio - monin mittauksin - Kiina olisi, jos valkoinen markkinatalous olisi jättänyt Kiinaan menon - tienaamaan enemmän liikevaihtoa, kasvua ja erityisesti voittoja. Toki tiedämme tarkoin syyt miksi Kiinaan hakeuduttiin. Tiedämme myös seuraukset. Tähän palaamme myöhemmin - tarkemmin!

..

EKSTRA

* FB blogisti - Heikki Lehtikunnas

Ihmisten hyväksikäyttöä sekin on kun houkutellaan Suomeen kehitysmaista paras koulutettu väki ja jätetään muut pitämään huolta itsestään niin että kehitysmaa pysyy ikuisesti kehitysmaana?

 

.

MEDIALINKKI

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006551340.html 

"

Leopoldin haamu ulottuu Suomeen asti

"

!! ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005998908.html - !!

"Haittaverot iskevät kipeästi köyhimpiin, joten ilmastopolitiikan kylkeen tarvitaan myös tulonsiirtoja|1

-kehitysmaissa ovat kaikkein materiaalisesti ja kulutusvoimallisesti köyhimmät ihmiset -miten kannamme vastuuta heistä - oman ahneutemme jälkeistoimena? -onko tämä evoluution "tahtotila" ja kehityssuunnan osoittaja?

.

|1 Haittaverojen maksulle perusteet täältä meiltä teollisuusmaista - ovat tässä kahtena linkkinä:

 

  1. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 - 
  2. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan - 

 

 

.

EKSTRA 2

Mekin menetämme hyvin koulutettua väkeä muille maille https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004891306.html - , tosin nyt näyttää media kirmailevan onnesta, kun Venäjältäkin karkaa väkeä ulkomaille |2. Miten nuo suhteutuvat suhdeluvuin - meillä 5,5 miljoonaa asukasta ja Venäjällä 140 miljoonaa. Onko karkaajia todellisuudessa ja suhteellisesti meiltä enemmän kuin Venäjältä?

|2 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008675274.html -, otsikoituna näin: 

"Venäjältä käy taas emigranttien virta kuin vallankumouksen jälkeen – koulutettuja kaupunkilaisia pakenee myös Suomen kautta

-HS-toimittajana Jussi Niemeläinen.

.

EKSTRA 3

Miten länsi korvaa kehitysmaille aiheuttamansa ympäristöongelmat, jotka jopa tuhoavat sen vähäisenkin elinmahdollisuuden - monissa maissa, jopa hukuttaen ne valtamereen -kärjistäen ilmaistuna, mutta todellisuutta jo lähivuosikymmeninä hipoen ja lopulta osuen. 

Maksammeko velkaa?

Kts. ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/28031-kansalaiskysymys-maksammeko-velkamme-kehitysmaille/ - US/P IJL

.

EKSTRA 4

Suomi ja suomalaiset yrittävät houkutella erityisesti intialaisia työntekijöiksi kehittämään yhteiskuntamme teknologisia ja tietoteknisiä - / ohjelmistollisia rakenteita - vaikka tuntuisi aivan selvältä, että Intia maailman toisena ihmisyhteisönapana (toisen ollessa Kiina ~ 1,4/8,0) väestöpopulaatiollaan noin 1,4/8,0 tarvitsee kaiken osaamisensa itse - ratkoessaan meihin nähden kokonaisuutena megalomaanisia haasteitaan/ ongelmiaan. Meidän täällä Suomessa (0,0055/8,0) tulisi itse omin voimin kyetä ratkomaan tarpeemme - alkaen luottamuksesta huomiseen ja aidosta halusta lisääntyä! 

Kts. ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009209391.html - , HS-otsikoituna näin: 

"Suomi haluaa osaajia erityisesti neljästä maasta, mutta vain yhden eteen on tehty töitä

-toimittajana Veli-Pekka Lehtonen.

 

--

ulkomaiset%20ty%C3%B6ntekij%C3%A4t.png
 

Piirros: ~ https://twitter.com/wessmanroger/status/883198018882854912?lang=fi - 

Saksa on saanut merkittävää kilpailuetua runsaasta määrästä maahanmuuttajia - esimerkiksi jo pitkään Saksassa olleiden turkkilaisten avulla. Toinen menestyksen kilpailukyvyn nostaja on ollut erityisen halpa ja pitkään kiristämättömänä virrannut venäläinen maakaasu putkea pitkin - kunnes tulivat EU-pakotteet!

 

*