seilin2.jpg.

Kuva: ~ https://www.ostersjon.fi/fi-FI/Vapaaajan_vietto/Nahtavaa_merella/Perinnesaaret_ja_kylat/Seilin_saari_Nauvo

 

*

...

"Pieni asia" voi muuttua suureksi, kun se tulee tunnetuksi
 
1 - Itse tämä 'pieni asia' oli aikanaan hyvin suuri, koko Elämän mittainen sarja tapahtumia, jotka tuottivat Saima Rahkosen syrjäytymisen ja syrjäyttämisen "tästä |1 ja tuolloisesta normaalista yhteiskunnasta".
-
..
 
Miksi tarkoin harkittu kirvesisku; se saattoi kehittyä hiljalleen kiusauksen, painostamisen kuin jonkin muun syyn vuoksi. Se kuuluisa "lumipalloefekti". Raja tuli vastaan ja "pieni mieli" teki päätöksen: "Teen sen" ja vähän myöhemmin: "Se piti tehdä".
 
Mielenliikkeet ovat joskus arvoituksellisia - osalla ne säilyvät konkreettisten
toimintaestojärjestelmien sisällä ja toisilla ne pulpahtavat hallitsemattomina (harvoin vakaasti hallittuina) esille - vrt. teot, joista media uutisoi voimakkaasti - Ranskassa jne ... puhutaan yksittäisistä väkivallan ilmiöistä syyttömiä ja osattomia kohtaan.
 
Toimittaja Susan Heikkinen on osunut niin sanotusti naulan kantaan, siksi terävä ja läpiluotaava oli jutun sisältö - se heitti ajatuksen kiusatusta mielestä, sielunmaisemasta, jota myrkytettiin, ja jota voiteli herännyt ajatus ottaa oikeus omiin käsiin.
 
 
Kirjoitus on hyvin herättävä kokonaisuus, joka laittaa ajatukset liikkeelle - siellä ja täällä
 
Olihan kysymys lopulta ajankohdan aivan tavallisesta ihmisestä, joka haki paikkaa yhteiskunnasta. Eikä tuo paikanhaku onnistunut - kuten ei nytkään niin kovin monilta, jos vaikkapa katsomme tänään heitä noin 40 000 syrjäytynyttä nuorta, jotka ovat ajautumassa yhteiskunnan ulkopuolelle - omin heräävin ja voimistuvin ajatuksin >
 
.
HS: "Se on tehty nyt”, sanoi Saima Rahkonen lyötyään toveriaan kirveellä poskeen – Teko painui historian hämärään, kunnes Seilin saarella olevasta onkalosta tehtiin löytö"
 
.
Kirjailija ja toimittaja Susan Heikkinen avasi Pandoran lippaan - pulpahtiko sieltä esille luovasti esitettynä jotain sellaista, mikö on nytkin kasvamassa - painostamisen, kiusaamisen ja väkivallan kierteenä?
 
2 - Väkivalta on yksi osa noista heräävistä ja voimistuvista ajatuksista, jolloin käsi jatkaa mihin ajatus katkeaa eikä estojärjestelmä ehdi mukaan ja astalo käy - vrt. Helsingin Koskelan alaikäisten tekemänä murhana tutkittava tapaus. Emme tiedä vielä oliko millainen harkinta pettänyt, vai oliko kyseessä aivan jotain muuta - nykyaikaa ilmentävä syy-seuraussuhde.
 
 
Toimittaja Heikkinen avasi Padoran lippaan - ja se herätti
 
Aihe on erinomaisen ajankohtainen - kiusaaminen, väkivalta, jopa nuorten tekemät tapot ja murhat | murhanyritykset ovat lisääntyneet.
 
Onko yhteiskuntamme osaltansa sairas, annetaanko lapsille ja nuorille alitajuntaa ohjaavia synapseja jo liiaksi - ulkoa, peleinä, väkivaltaelokuvina tai muina tekijöinä, kun estojärjestelmät pettävät. Mihin jäi sisältä huolehtiva kasvatus? Heräämmekö? Onko hälytysvalo jo kuinka punaisella? Tämä kysymys on nostettu pinnalle ja laajaan julkisuuteen.
 
Entä Saima Rahkonen, joka hymyili "varmasti" kaksivuotiaana lapsena, kuten tapahtuu tänäänkin - viattomana, puhtaana ja uteliaan seuraavana ja sitten kehitysketjuun ui jokin sellainen, joka vääntää nuoren ihmisen raiteille, joilta ei ole paluuta. Mikä onkaan tämän päivän Seilin saari - vaikkapa henkisenä ilmiönä? e
 
.
HS-ingressi:
 
"Saima Rahkonen halusi tappaa palvelijatoverinsa kirveellä Suutarilassa vuonna 1923. Koko tarina alkoi avautua vasta vuosikymmeniä myöhemmin pienistä lasipulloista"
 
[918]
..
 
 
 
Seilin-Spitaalinen-Avaus-FINAL1.jpg
 
...