kolonialismi.jpg

 

Sivistyksen myötä kasvoivat arvot erottamaan meidät ”eläinkunnasta”, vaikka tosiasiassa me ihmisinä olemme osa eläinkuntaa ja vieläkin vanhempaa kasvikuntaa. Ilman syanobakteerien |1 sinistymistä ei olisi kasveja, eläimiä eikä meitäkään.

 

Nyt viisaudessaan ihminen vastakkainasettaa omia arvoasetelmia – läntistä ja itäistä – valkoisen miehen unohtaessa löytöretkiensä jälkeisen kolonialismin ---

 

Euroopan arvot hukkuvat Välimereen

[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005992036.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 8.2.2019 – 9:31:

 

Eurooppalainen arvomaailma alkoi jo löytöretkistä, joista pian kumpusi kolonialismi |2. Valkoinen eurooppalainen oli pahimmillaan ryöstäjä ja tappaja - hyytävimmillään Belgian kuningas Leopold II, jolta irtosi jopa tapporahaa mustista - todisteeksi riitti aikakirjojen mukaan jompikumpi käsi. Niin - olisiko tässä se eurooppalaisen arvomaailman pohjakoskeutus - kyllä oli.

Löytöretket olivat uteliaisuuden ja kaupallisten tavoitteiden juhlaa, piti saada helpommalla enemmän ja uteliaisuus tuli täytettyä uusia maita kokemalla ja ihmisiä tapaamalla. Lasihelmet tekivät kauppansa ja näin muun muassa Afrikka tuli aidattua muutamille Euroopan aktiivisimmille maille - Englanti, Ranska, Portugali, Espanja, Italia, Belgia ... - ovat kaikki nykyisiä EU-maita ja valtiokohteita, joihin tullaan nyt Afrikasta ja Lähi-idästä.

Ehkä nämä nykyisistä alusmaista - kehitysmaista lähteneet pakolaiset kokevat entiset isäntämaat itsestään selviksi vastaanottajiksi - jolloin tavallaan maksetaan velkaa?
|3 Kuinka paljon nämä entiset kolonialistit ovatkaan velkaa kehitysmaille, siis entisille alusmailleen. Kuinka monta (ilmasto)pakolaista esimerkiksi alussa esimerkkinä olleen Belgian tulee ottaa "kongolaisina"?

EU-eurooppalainen arvomaailma on kehityskelpoinen (prototyypillinen) ja sen kehitystä seurataan erityisen tarkasti Kiinassa, jonka yhteiskuntajärjestyksen valkoinen eu-eurooppalainen osaa toki nokkia moitteiden pohjille - ehkä emme ymmärrä miksi maailman suurin kansantalous (PPP) ja valtio on se yksi pisimpään yhtäjaksoisesti korkeakulttuurina toiminut yhteiskuntamalli.

Tänään idän ja lännen arvomaailmat ovat vastakkainasettelussa |4 ja varsinkin amerikkalainen trumppistinen uhkaus-, kiristys- ja pakotepolitiikka |5 saa jatkoa. Nyt on ainutlaatuinen paikka eurooppalaisen arvopohjan vankistamiselle aloittamalla oivalluksella, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille |6.

 

Erilaiset arvomaailmat voivat olla yhteisöllisyydessä - kunhan opitaan, ettei vieraiden sisäisiin asioihin kannata puuttua!

.

EKSTRA

~ https://www.kansalainen.fi/suomi-ja-kolonialismin-rakenteellinen-painolasti/ -

Suomi ja kolonialismin rakenteellinen painolasti


 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

 

kolonialismi2.jpg

 

DOC arvomaailmat_08022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 08022019

 

VU 24 T BL BL FB FB AM03