1074.

AVvXsEjkVzcZZvlEYarE8IalFp_Cg1hTgY5cYOr5
 
 
 
***
 

 

..

Suomen kansa itsessään on korkea kynnys Nato-jäsenyyteen!

 
48x48_20191004131740879.jpg


27.12.2021 - 20:36
 

 

Kävikö Suomen kansa revanssitunteella Jatkosotaan, kun oli aidolla tunteella käyty Talvisota? [Katso HS-mielipidekirjoitus "Natoon liittymisestä ei päätetä tunteella" - linkki https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008492343.html - .Talvisodan 105 kunnian päivää voitettiin - säilyimme itsenäisinä ja oikea käsikin pysyi paikoillaan - avoimen Jäämeren rannalle.

Sen sijaan tunnemyrsky yllätti Jatkosotana, kun Saksan kolmas valtakunta aja[u]tti meidät Suur-Suomen kiihkoon latautuneena tunnekuohuna saada takaisin menetykset ja korot päälle - olihan Saksa häilyvästi lupaillut Kuolan niemimaan ja maat Vien merelle kuin koko Karjalan. Tunne oli huipussaan.

Jatkosadan hävisimme ja Saksan johtaja Adolf Hitler auttoi sen minkä pystyi, silti Neuvostoliiton meille jo marraskuussa 1917 toverillisen itsenäisyyden luvannut Josif Stalin käänsi armeijansa meille ratkaisevalla hetkelle kilpajuoksuun lännen kanssa - Berliiniin.

Kansakuntamme tunnelataus muistaa edelleen vahvasti mitä merkitsee puolen valinta - väärinvalintana, täältä idän ja lännen vedenjakajalta |1.

Olemme tuon maailmallisesti toisen ydinasesuurvallan vieressä ja tuo aikanaan "meille luvattu" Kuola sen vahvimpia tukikohtia edistämään uhkaa, ettei todellinen ydinaseiden suursota |2 syty, jolloin me Suomi ja suomalaiset olisimme Nato/USA' n taistelualusta |3 itään - katso tässä kohdin Nato - Isäntämaa pöytäkirja! |4Aina sodissa, kuten Talvisota ja Jatkosota -

..kansa kantaa sen suurimman uhrin, sanotaankin, että ne ovat erikseen, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee. Tämä tuppaa unohtumaan, kun mietimme tunnepitoisesti sijaintiamme - kansa on tehnyt valintansa - emme liity Natoon (51%) ja odotamme puolueettomuutta sotilaspoliittisesti (53%) - viimeisin MTS-tutkimus 11/2021 |0.Kansa ymmärtää nyt jotain sellaista mitä sotilaat ja nato-uskovaiset eivät

Saksa tietää tänään mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan - Operaatio Barbarossa, johon Suomi otti osaa jopa yhtenäisin Ilmavoimien tunnuksin (keltainen Itärintaman viiva) - olimme Suur-Suomen tunnekuohulumoissa ja vanha raja ylitettiin heittämällä, hyökkäyssodassamme. 

 

Tätä edellä olevaa kansa ei halua enää - vaan rauhaa, sopivaa rinnaneloa maailman suurimman raaka-ainevaraston vieressä |5, jonka kansalaiset ilman Koronaa miltei elättävät Itä-Suomen juustonhakumatkoillaan.

On ajattelematonta haikailla ohi presidentti Sauli Niinistön päätöstä kansalaisäänestyksen 'torppaamisesta' - meille tärkeimmässä turvallisuusasiassa.

Niinistö myös ymmärtää mitä voisi meille merkitä kolmen suuren tapaaminen - Suomessa, ehkä Rovaniemelle tai Savonlinnassa.Tuo tapaaminen kolmen suuren kesken (Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - )

- tuottaisi meille täyden puolueettomuuden ja erinomaisen neuvottelupöydän riitelijöille, erimielisille ja keskenään vastahankaisille, kunhan oivallemme oman hienotunteisen diplomatian olla sekaantumaton, näykkimätön ja diplomaattinen erilaisia yhteiskuntamalleja kohtaan, joista me edustamme vahaa idän ja lännen vedenjakajalla oloa.

Tuon ylläolevan kansakuntamme oivaltaa, ymmärtää ja historiastaan oppineena on harkitseva, eikä tarvitse tunnelautauksia, vain arkijärkeä ymmärtää sijaintimme.Kokoomus ajaisi kansakuntamme Natoon jopa ohi kansalaisäänestyksen! |*

Kokoomuksen olisi ainoana puolueena ymmärrettävä, ettei kansakuntaa ohiteta, muutoin se saattaa 'herjaantua' ja heittäytyä lakkoon - oman turvallisuutensa nimissä. Kansa on puhunut, pitänyt hevosta ja torpannut jo yli 20 vuotta Natoon liittymisen - se on sitä presidentti J.K. Paasikiven suurta valtioviisautta tunnustaa tosiasiat.

Joskus ihmetyttää suuresti miten vähän päättäjämme ja medianomit tietävät/ muistavat historiaa tai sitten oivaltavat tosiasioita todellisuudesta.

Historia: 1941, Saksan kolmas valtakunta ja hyökkäys luuloteltuna Kesäsotana ... venyi Jatkosodaksi, jossa 'seireennyimme' Saksan viekoitteluun Suur-Suomesta - heikon Neuvostoliiton edessä (vetikö Saksan johtaja Adolf Hitler väärät johtopäätökset Talvisodastamme? Kts. linkki https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti.html - otsikoituna: "Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!") - ymmärtämättä, että jo aiemmin Ranska ja Saksakin koettelivat mieskuntoaan Venäjän aroilla.

--

Viisas suomalainen ymmärtää, että veli-venäläinen puolustaa äitimaata henkeen ja vereen - jopa välittämättä uhrauksista!

Näin meille eivät kuulu Nato/US' n taistelujoukot harjoittelemaan* - YYA-aikana venäläiset sotilaat eivät käyneet koskaan sotaharjoituksia maassamme - kerran pyysivät; Kekkonen: Kiitos ei ja asia jäi siihen.

Nykyajan tosiasia: Meidän vieressä olevalla Kuolanniemimaalla ovat Venäjän suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät - strategiset ydinsukellusveneet - Borei' t Bulava-monikärkiohjuksineen https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - otsikoituna: "Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta". >..
50977  |  283  SUOMI24  455  |  11  TIEDE  39   |

 

 

..

|* HS: ~  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008501318.html - otteena: " ... ”Minun mielestäni nyt olisi se aika, että käyttäisimme Nato-option. Jos Venäjä asettaa tällaisia vaatimuksia, niin siltä osin kuin Nato-optiota on käytetty meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme pidäkkeenä, niin sitä pidäkearvoa ei selkeästi ikään kuin ole.” ... "

 

IJL-kommentti: Kokoomuksen vpj. Elina Valtonen kertoi tämän päivän 281221 Yle-uutisissa, että nyt on alhainen kynnys liittyä Natoon. Unohtiko tässä kohdin kyky Valtonen erään pikku jutun, nimittäin kansakuntamme suuren enemmistön?

Viimeisin MTS-selvitys marraskuulta 2021* kertoi 51 prosentin osan kansastamme kieltäytyvän Nato-jäsenyydestä; sen ollen hyvin väkevä kynnys. Olisiko Elinaa muistutettava tästä kansallisesta ominaisuuskynnyksestämme?
Kokoomus nauttii Suomessa noin 19-24 prosentin kannatusta ja samaan aikaan kansastamme liittyisi Natoon suunnilleen tuo 24 prosenttia - riittääkö edustaja Valtoselle kynnysmatoksi tuo 24 prosenttia kansakunnastamme?
 

 

 

..

2

 

Me - kansalaisten suurenemmistö ymmärrämme, että Venäjä vetää 'punaisen viivan' johonkin, eikä tule missään olosuhteissa laskemaan Natoa vierelleen näin tärkeällä alueella ja tämän meidän kansakunta ymmärtää paremmin kuin osa päättäjistä ja mediasta. 

 

Me emme halua olla Nato/US' n taistelualusta [ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi - ] itään -me kansana ymmärrämme 'paasikivimäisesti tosiasiat viisauden aluksi' - ja aitopuolueettoman vyöhykkeen eduksemme, jota tarvitaan konfliktien jälkeisiin neuvotteluihin valtiossa, joka osaa puolueettomuuden ja hienotunteisuuden olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin!.

..
PS. Jatkosodan päätteeksi menetimme sitten tuon oikean kädenkin ja Petsamon nikkelin - kts. tässä: Antti Hietalahti: "Talvisodan salainen strategia" (Otava https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/kirjat/hurja-vaite-suomen-johto-sitoutui-saksaan-jo-kauan-talvisotaa/ - ).

.
PS2. Miksi media ajaa kansalaisiaan pakkopullana Natoon - ikään kuin käärmeen pyssyyn ajamisena? ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/22446/ketju/lehdiston_nato_pakkopullaa_kansalaisille - .

 

 

..

Viitteet ja linkit tekstistä:

 

|0 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12211555 - Yle-ote: " ... Suomen jäseneksi pyrkimistä kannattaa 24 prosenttia vastaajista. Kannastaan epävarmojen osuus on yhtä suuri, mutta jäsenyyshakemuksen jättämistä vastustaa 51 prosenttia vastaajista,  ... "

 

|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77550/suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - 

|1 ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004044930.html - 

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/ydinsota.html - 

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi - 

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - 

|5 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - 

 

 

 

...

|  IL-TWITTER  |  VU  |  FACEBOOK  |

 

 

..

G |0

 

AVvXsEjyiMIYVJJhCVyjxyE6Wl-4zaPVckfoCv9v
 

 e