|1304| III|2714|453239|MS

III%20MS%202.jpg
 

Kuva: ~ https://www.kansalainen.fi/ranskalainen-historioitsija-kolmas-maailmansota-on-jo-alkanut/ -

"Ranskalainen historioitsija: Kolmas maailmansota on jo alkanut"

-Tunnettu ranskalainen historioitsija Emmanuel Todd väitti hiljattain, että Yhdysvallat on ilmeisesti räjäyttänyt Nord Stream -putket |e.

***

 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


2023-11-23  --   14:26:33
 

Lähestymmekö III Maailmansotaa?*
ainakin Naton puolelta vihmotaan alla olevan jutun mukaan varaumaa suursotaan!

PROLOGI I
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2546780f-5d70-4d2c-a10a-5edfce973f2a -
"Tutkimus: Natolla viidestä yhdeksään vuotta aikaa valmistautua sotaan Venäjää vastaan"
-IL-toimittajana Jussi Ojala

__ __ __
Maailmallinen vastakkainasettelu kiihtyy!
[~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -]

[20U22] - Runteleeko eloamme maailmallinen paljolti länsiohjattu idän ja lännen välinen vastakkainasettelun kiihtyminen -

.. vai tarjoaa lopulta oikeudenmukaisesti moninapaisuuden väestöpopulaatiosuhteineen - näin meidän saaden vaihtoehtoja nykyiseen läntisen maailmanosan vähemmistöiseen hegemoniaan ja sen mukaiseen valtaoppikäsitteeseen läntisellä populaatiosuhteella ~1,1/8,2


Helsingin Sanomat on oivaltanut --
[ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009074632.html -,
otsikoituna näin:


"YK-viikon aikana maailma valitsee leirinsä |
Valtionjohtajien YK:n yleiskokouksessa perä perää pitämissä puheissa käydään taistelua siitä, kuka kuuluu mihinkin leiriin ja mikä leireistä on niskan päällä." -HS-pääkirjoitustoimiston näppäilemänä
]

-- viimein kiihtyvän vastakkainasettelun -

.. kirjoittaen sen johtavan valintoihin, jotka tuottavat oikeutta elää kukin tavallansa, riippumatta pakotteista olla jotain sellaista mitä ei halua - tähän kohdin tulee muistista us-presidentillinen viesti:

"Yhdysvaltojen edellinen, ehkä vielä uudelle toiselle kaudelle valittava republikaani Donald Trump totesi eräässä kohdin virkakauttansa --

.. kun US kävi omia hyökkäyssotia (vuosien 2001-21 aikana) - lähinnä kehitysmaihin, ilman YK-mandaattia, omin luvin (pl. Libya 2011) ..

-- tilanteen, jossa Trump julkisti näkemyksen etteivät vieraat halua ottaa vastaan läntistä mallia elää, toimia ja tuottaa ehdottomuutta totella läntistä oppimallia -tämä läntistä oppia vastaanottamaton ihmiskunta edustaa ylivertaisesti suurinta osaa Pallomme ihmispopulaatiosta!"

-- -- -- --
Lähinnä lännen luoma vastakkainasettelun |1 dilemma jäytää nyt koko ihmiskuntaa

.. ja se rakentuu nyt vahvaan vastatusten oloon juuri Kiinan + Venäjän ja näiden liittolaisten (SOC + BRICS |2) koalitioon nähden, erityisesti US + EU' n ryhmittymän kanssa ja sen muutamine liittolaisineen. Läntisen liittouman maailmallinen populaatio-osuus on noin reilu miljardi kuluttajaa, yksilöä ja ihmistä omin hegemoniavaatein omasta erinomaisuudestaan olla ratkaisu koko Maailmamme noin kahdeksalle miljardille ihmiselle.

|e ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/ukraina-2014-ja-nord-stream-i-ja-ii.html - 

"Ukraina 2014 ja Nord Stream I ja II -paljastuuko totuus vihdoin?"

|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/lahestymmeko-iii-maailmansotaa-jarkeva.html - 

"Lähestymmekö III Maailmansotaa - järkevä ihminen voisi kysyä .."

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/nato-voimistaa-itseaan.html -
"Nato voimistaa itseään – vastakkainasettelu kiihtyy"
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/mika-on-brics-liittokunta-mitka-ovat.html -
"Mikä on BRICS-liittokunta, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisin eväin -"



Maailma on astumassa moninapaisuuden tielle, jossa kukin itsellinen ja itsenäinen yhteiskunta (valtio) saa tehdä ja toteuttaa itselleen sopivia elämisen mallin arvotekijöitä omin käytännön elämään vaikuttavin perintein, historiavaikuttein kuin kansakuntaidentiteetein - 

 .. kukin tavallansa ja mallinsa, mutta aikaansaamatta mitään ongelmaa muille itsenäisille, joihin ei ole mitään yhdistävää syytä, ongelmaa tai muuta keskinäistä ratkaisemattomuutta.

--
Moninapainen maailma takaa lopulta elollisuuden oikeudenmukaisuuden sekä pakottamattomuuden olla oma itsensä näköinen edustus maailmallisessa yhteisöllisyydessä

Mikään hegemonia ei voi lopulta vaatia muille pakkomallia, joka on saavutettu asein, voimalla ja väkivallalla (jo viime vuosisadalta) - on hyvä tässä muistaa amerikkalaisten sodat 1900-luvulta - Vietnamista pieneen Grenadaan -

.. tässä kohdin on myös erinomaisen tärkeää muistaa US-sotimistaajuus ..  myös sen kiihkeydessään vuosina 2001-21, jolloin USA operoi omia hyökkäyssotiaan -

.. eikä kukaan lännestä, EU-Euroopasta kuin Suomestakaan oivaltanut kysyä kansainvälistä sotarikosoikeutta us-presidenttejä vastaan heidän sotilaidensa tekemistä mahdollisista sotarikoksista ihmisyyttä kohtaan.



On erityisen tärkeää muistaa us-hyökkäyssodat Irakiin, Somaliaan, Jemeniin ja Syyriaan -

.. eikä Afganistankaan ollut pyhäkoulua läntisen mallin pakko-opetusprojektina - vaan se oli tappavaa sotaa, johon Suomikin osallistui, ollen tuon sodan ulkoinen osapuoli Naton kumppanina (UPI-FIIA asiantuntija Charly Salonius-Pasternak' in näkökulmana)

..
Meillä ei tuolloin raskaiden us-hyökkäyssotien aikana 2001-21 kukaan eikä mikään herännyt vaatimaan amerikkalaisille pakotelakeja, takavarikkoja kuin muitakaan kiristyksiä puhumattakaan mistään viisumikielloista maahamme tai koko EU-alueelle -

.. ei se käynyt mielessä, vaan todellisuudessa nyt Venäjän hyökkäystä Ukrainaan markkinoidaan Venäjän uhkana ja Naton autuutena turvaksi Suomelle, vaikka mitään ulkoista sotilaallista uhkaa ei kukaan ole aikuisten oikeasti esittänyt - todistein!

Näin mekin olemme asemoitumassa täällä idän ja lännen vedenjakajalta puolemme tässä valintatilanteessa, jonka Helsingin Sanomatkin on herännyt huomaamaan.

Olemmeko tekemässä tai jo tehneet raskaan arviovirheen kansakunnallemme ja senkin vuoksi 1941-uhomme on noussut jo puoli-falsettiin - juuri itää kohtaan, joka Venäjänä aukeaa suoraan rajamme takaa - ..

_
134357|1070|3518

 

|  110  SUOMI24  P  392  |  SUOMI24  A  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |

 

 

_

2

 

EKSTRA!
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009098109.html -, HS-ingressiltään näin:
"Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu pohtii, voisiko Nord Stream' in vuodon takana olla Venäjän halu varoittaa kyvyistään."
-HS-toimittajana Petja Pelli -


.. ja yksipuolisena ilman todisteita "jopa syyttävänä" arvioitsijana UPI-FIIA Matti Pesu.

__ __ __ __
TIETOISKU - verorahoitteinen UPI-FIIA (Ulkopoliittinen instituutti) on luotu tuottamaan puolueetonta tietoa ja valistuneita arvauksia poliitikkojemme päätöksien tueksi. Tämä pyhä ajatus on rikottu pahasti ja vaalivapaalla olevan UPI johtajansa Mika Aaltolan myötä tuottaa raskasta puolueellisuutta ja yksipuolisuutta omin itsekkäin tarkoitusperin - vaikkapa näin:

" .. kuulostaa oikeudenmukaiselta .." -kyse Venäjän presidentin asettamisesta sotarikosoikeuden eteen -entä us-presidentit, jotka operoivat jatkuvaa hyökkäyssotaa useita kehitysmaita vastaan vuosina 2001-21
-herää kysymys Aaltolalle.

Toisaalta Aaltolan toteamus 19.9. Yleisradion Aamu-TV' ssä:

" .. jos maailma niin haluaa .. muutummeko paremmiksi?"

.. herää jälleen rinnasteisuus kahden ydinasesuurvallan toiminnallisuuksien kohdille, näiden tullen esimerkkeinä mieliin: 

Vietnamista My Lai, Kuubasta Quantanamo ja Irakista Abu Graiph - Kunduzi' akaan unohtamatta.


Mitähän lopulta Aaltola tarkoitti 'muuttumisesta paremmiksi' - oliko kyse vain Venäjän muuttumisesta? 

 

Entä vankat todisteet! 

-Mika Aaltola, vastaatko?


--
Olisiko viisasta pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana ja ymmärtää, ettei meille Suomelle ja suomalaisille kuulu muualla operoidut sinällään väärät sodat, niin Irakina, Somaliana, Jemeninä, Libyana, Syyriana kuin Ukrainakaan - 

 .. mistähän nyt nuo Suomen itärajan pakolaiset ovat todellisuudessa lähteneet - eiväthän vain valtioista, joita USAF on raskaasti pommittanut?

.. miksi pelaamme peliä, joka on kaksinaamaista ja ulkokultaista - vai koemmeko afgaani-, irakilais-, somali- kuin ukrainalaisuhrit eriarvoisiksi omassa arvojemme maailmassamme - tämän ollen meille tärkeä ja suuri omantunnonkysymys ihmisyyden käsityksessämme!

Palestiinalaiset siviilit?

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/israel-palestiina-tappamisen-kierre.html - 

"Israel - Palestiina: Tappamisen kierre katkeaa lopulta?"



--

"Äänteleekö omatunto -lopulta viimeisellä rannalla?"


Onko tasavaltamme presidentti valmis kantamaan vastuunsa vastakkaisuuden lietsojana ja mahdollisten virhepäätelmiensä laukojana, kun hänkään ei ole kyennyt uskottavasti ja todisteellisesti näyttämään mitään sellaista toteen, joka olisi konkreettinen uhka juuri meille suomalaisille - Venäjän suunnalta.


Kantaako näin TP Sauli Niinistö sitten lopulta vastuunsa -

.. eläkkeeltä, sillä hänen vastuuvirka-aikansa on päättymässä jo ensi vuonna. Arvaisi Saulin kantavan vastuuta edes alaikäisen lapsensa tulevaisuudesta, kuten me kaikki isät haluaisimme toivottavasti tehdä!
Olisi sangen ikävää, jos hyvää kansalaisluottamusta ainakin toistaiseksi nauttiva presidentti Niinistö myöhemmin paljastuisi suureksi vahingoksi koko kansakunnallemme.

Ymmärtämättömästä valtiojohdosta saattaa kärsiä koko kansakuntaruumis!

--
Jo tehdyt raskaat virheet kansalaistemme suuntaan - huutavat korjaajiansa!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/paavo-vayrynen-tietaa-mita-pitaa-nyt.html - ]


Kansakuntamme odotukset ja toiveet kohdistuvat ensi kevään presidentinvaaleihin (?) ---

 

 

v%C3%A4ykk%C3%A4.png
 

Suomen asemoituminen vakaasti ennakoidun jatkuvuuden turvallisuuteen tapahtuu terävänä onnistuneen todellisen maan isän opastaman historian takaa .. 

 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html -

 

Kuvateksti ylläolevan linkin alta: " .. Tamminiemi, Helsinki: Kerrotaan presidentti Urho Kekkosen istuneen juuri tämän pienen pöydän ääressä kun hän kävi kahdenkeskisiä ja luottamuksellisia keskusteluja niin valtiomiesten kuin läheistensä kanssa. Aikaa on kulunut ja ei ole enää useita, jotka voisivat kertoa mitä tässä on keskusteltu. .. 

 

**

_

3

 

USA pelaa nyt erityisen vaarallista peliä Taiwanin osalta -

.. sillä on erittäin paha kaiku maailmanrauhalle, jopa sen ollen tie, jossa Kiinan + Venäjän yhteistyö SOC ja BRICS liityntöineen ylittää läntisen kyvyn olla vähemmistöinen maailmallishegemonia ---

Mutta!

Vastakkainasettelu voi olla maailmallinen onni luotaessa moninapainen maailmanyhteisö, jossa erilaisuus kääntyy voimaksi ratkaista kaikki ne suurongelmat, jotka koskevat meitä kaikkia - ja nuo muhivat katastrofit eivät ratkea asein -

.. vaan yhteistyöllä, eikä yhteistyö edellytä kansallisten elämisen tapojen yhtäläisyyttä - vaan kansakunnilla on historiallinen oikeus valita omat linjansa - uhkaamatta muita vierellä olijoitaan kuin kauempana oleviakaan.


__ __ __ __
Ensimmäinen yhteinen maailmallinen ponnistus voisi olla ympäristöongelmien ratkaisut, joista muhii kaikkia koskeva katastrofi - sen aloittamisen tärkeyden juuritotuus paljastuu täältä:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -! |E

.
|E " .. Video kertoo, että 1800-luvun alussa päästökartalla alkavat erottua ensimmäisinä teollistuneet Länsi-Euroopan maat, etunenässä Iso-Britannia. 1800-luvun puolessa välissä Yhdysvaltojen päästöt nousevat ja 1800-luvun lopussa Yhdysvallat kiilaa jo Iso-Britannian ja Saksan ohi suurimmaksi päästömaaksi. 1920-30–luvuilla myös Aasian maat Japani, Intia ja Kiina alkavat hieman erottua kartalla.

Viisikymmentäluvun lopulla Neuvostoliitto nousee Yhdysvaltojen jälkeen suurimmaksi päästömaaksi. 1970-luvulla Kiinan päästöt alkavat kasvaa ja vuosikymmenen puolivälissä Kiina ohittaa jo Saksan ja 1990-luvulla Venäjän. .. "


|

" .. Nyt iso kuva muuttuu: vaikka Kiina päästää hiilidioksidia ilmaan tällä hetkellä eniten, niin aikojen saatossa selvä ykkönen on kuitenkin Yhdysvallat. Sen päästöt ovat olleet yhteensä kaksinkertaiset Kiinaan verrattuna. Yhdysvaltojen perässä tulevat Kiina, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Merkittävää on, että ne kaikki ovat historian aikana käyttäneet globaalia hiilibudjettia enemmän kuin väestöltään valtava Intia. .. "

__ __ __ 
Näin siis yhteistä työtä riittää - vähemmän rahaa aseisiin ja enemmän tuhojemme korjaukseen - jos haluamme Elää!

PS. Suomalainen joukkopsykoosi verovarojen (vieläpä velalla - siis meille velalla tuotamme lisää siviilikärsimyksiä) käytössä suuntautuu Ukrainalle toimitettuihin ilmaisaseisiin - jo noin 1,4 miljardin euron arvosta - tähän kohtaan on hyvä tuoda esille meidän suomalaisten oma suurongelma:

Kansakuntamme terveysasiat - uudistettu SOTE-kokonaisuus kaikkinensa tarvitsee välttämättä tuon saman summan rahaa - ~1,4 miljardia euroa, jotta vaje saadaan tilkittyä ---

Siis mikä asia asetetaan ensimmäiseksi:


Meidän omat asiat vai muiden - sellaiseen käytetty raha, jolla ei ole edes meille mitään yhdistävää tekijää, eikä edes uhkaa juuri meille - voisiko nyt joku kertoa aikuisten oikeasti miten tuo Venäjä on meitä sotilaallisesti uhkaillut tässä viime vuosikymmenien aikana!

Emme halua olla mukana kiihdyttämässä maailmallista vastakkain asettelua!

-huomioiden Suomen todellinen asema lopulliselta tavoitteeltaan puolueettomana ja arvostettuna - luotettuna "neuvottelupöytien kattajana" heille, joilla on keskinäisiä ongelmia, ristiriitaa - kaksitaistelua tai muuta sotaisuutta. 

 

__ __ _ 

ETYK Juhlakokous 2025! |ETYK!

 

-valtava, lähes uskomaton mahdollisuus Suomelle, mutta tuolloiseksi presidentiksemme ei ole nykyisistä ehdokkaista kuin vain yksi, jonka niin Moskova kuin Washington hyväksyvät 

 

-henkilö on helppo arvata .. hänellä on pitkäaikaisin kokemus ulkopolitiikan hoitamisesta - ministerinä, ja kelpoisuuden täyttää suvereenisti hänen kaukokatseisuus kaikkiin ilmansuuntiin .. 

 

 

ETYK%202025.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008286363.html - 

 

 

"

24092021 - Pääkirjoitus: Tekeekö Sauli Niinistö ”kekkoset”? Huippukokous vuonna 2025 Suomessa olisi kaikkien aikojen paukku – ja se tulisi maailmallekin tarpeeseen

 

"

-IS-toimittaja Timo Haapalalta oivallus vailla vertaa - hyvin kirjoitettu ja tuon suunnitelman onnistuminen edellyttää yllättäviä toimia, joihin tulee tyhjentävä kirjoitus lähiaikoina .. 

 

 

.. askelmerkit sisältävä artikkeli tulee tähän vähän myöhemmin .. ]

 

 

|ETYK!

 

Vuodelta 2016 - IJL-BLOG ote: " .. Meillä Suomessa on selvä tehtävä!


Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan. ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.
 

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä. .. "

 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - 

"Maailmanpoliisi – Yhdysvallat, roolitehtävä lähenee loppuaan"

 

 

-- -- -- 

VISIO 

Maailmankuvan rauhoittaminen moniarvoiseen yhteistoimintaan - tavoitteena turvata koko ihmiskuntaakin koskevan biologiakokonaisuuden tasapainoinen jatkuvuus evolutiivisen biodiversiteettikierron hallintana - vuosimiljoonaisten kehityskaarien jatkuvuutena --- 

 

 

Nobelin rauhanpalkinnon projektikohteet

 

1    Korean niemimaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010010428.html - 

HS: "Etelä-Korea: Venäjä auttoi Pohjois-Korean vakoilu­satelliitin kanssa – Kim Jong-un ilmoitti aseistavansa rajaa"

-HS-toimittajina Tommi Hannula ja Alli Hallonblad

 

Y    Pienet ydinasevaltiot

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html - 

"Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla"

 

2    Lähi-itä ja Palestiina

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/israelin-yksipuoliset-elamanarvot.html - 

"Israelin yksipuoliset elämänarvot enemmistöjen keskeltä"

 

3    Taiwan - Kiinan omana sisäisenä asiana

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/10/elamme-kiinan-vuosisataa-taiwanin-lyhyt.html -

"Elämme Kiinan vuosisataa - Taiwanin lyhyt historia" 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/onko-taiwan-kiinan-maakunta.html -

"Onko Taiwan Kiinan maakunta?

 

4    Eurooppa

~ x - 

"x"

 

 

 

______

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

 

ILU_hymy.jpg

 

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

 

211123 -Total Visits: 977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits: 967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits: 959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits: 951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits: 916765 Total Visitors: 130470   

260923 -Total Visits: 910235 Total Visitors: 129746  

190923 -Total Visits: 906593 Total Visitors: 128966   

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

 

__
e

e

 

 

 

 

e

 

PORILAISTEN MARSSI

 

_

IJL-BLOG PHOTOS 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f -