sykes%20picot.jpg

 

Sykes ja Picot

...

HS

Kartat selittävät, mitä Syyriassa tapahtuu Turkin hyökättyä kurdi­alueelle

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006268645.html - 

...

Ilkka Luoma 10.10.2019 - 20:58
Tässä kohdin haen poikkeavan, mutta loogisen rinnasteen - Millaista suojavyöhykettä Venäjä olisi näkemässä Itä-Ukrainaan, alueelle, jota kutsutaan historiallisesti Donpassiksi, jossa asukkat ovat suurelta osin venäjänkielisiä, venäjänmielisiä ja/tai venäläisiä juuriltaan ...

Turkin presidentti Erdogan ei siedä EU' sta syytettä maahantunkeutumisesta, siis Syyriaan turkkilaisin sotavoimin hyökkäyksestä. Millaisella poljennolla nyt länsimedia käsittelee tätä osin kiristävää tapaa - "avaan portit 3,6 miljoonalle Syyrian pakolaiselle sinne teille EU' hun. Sanoin tämän toisen kerran" -Erdogan.

Miten Venäjän presidentti Putin näki tuon Donpassin alueen kehityksen - autonomiaa venäjänmielisille ja omaa kieliturvaa. Olisiko Erdogan ajamassa kurdeille jonkinlaista autonomiaa Syyrian alueelle - tuon turvavyöhykkeen eteläpuolelle? Jää nähtäväksi.

Mutta jos näin, voisi se tuottaa uudenlaista rajanvetoa, sitten eurooppalaisten I Maailmansodan voittajien ja kolonialistien - Ranskan ja Englannin karttapiirrosten jälkeen (Sykes ja Picot)
...
 
 
...