|  2266  |  344501  |  218  SUOMI24  543  |  66996  | c | 1103  |

mediamanipulaatio.jpg

Kuva: ~ http://unifit.fi/mediamanipulointi/ - 

"

Näin huomiosi ostetaan – Hyvinvointi & Mediamanipulointi

"

West Trolling Manipulation

***

 

..

Mediakooste uutisointivirrasta, mikä tarvitsee kansalaisarvioita ja -kritiikkiä

.

1

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008718906.html - 

Otsikoituna Ilta-Sanomissa näin -toimittajana Päivi Lakka

"

Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta ei tarvita kansan­äänestystä tai virallista mielipidemittausta

"

- IJL-kommentti: "Tässä tehtiin raskas virhe kansalaisiamme kohtaan. TP Sauli Niinistöltä unohtui vanha tähän erinomaisesti soveltuva sanonta: "ne on eri miehet jotka ruumiita pesee, kuin ne, jotka niitä tekee" -

..eikö Niinistö muistanut vuotta 1941, jolloin tehtiin edellinen kansakuntaa koskeva raskas virhe - hyökkäsimme Saksan kolmannen valtakunnan kanssa Neuvostoliittoon, tosin sanotaan, että "puun ja kuoren välistä". Lopputuloksen me tiedämme, Suomi-neito menetti "oikean kätensä" ja yli 40 000 rintamamiestä.
Miksi presidentti ei luota kansan suoraan demokratiaan, vaan vetoaa epäselviin muutamiin galluppeihin, jotka ovat tehdyt internetpaneelein ..
Onnistuiko media kylvämään oman sotapsykoosinsa jopa aina niin harkitsevaan presidenttiin?
 
Raskas virhe, ehkä se vaikutti, ettei kolmatta presidentillistä kautta enää ole...
Olikohan tässä kyse presidentillisestä äänestäjien pettämisestä?
 
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 - "Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka KanervaPertti SalolainenKimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle" -uutisointia vuodelta 2014]

Toivottavasti emme menetä nyt NATOn myötä "päätämme". Jokainen muistaa USA' n reagoinnin, kun silloinen Neuvostoliitto ui Yhdysvaltojen iholle Kuubaan 1960-luvun alkupuolella. Nyt US on uimassa venäläisten iholle 1300 kilometrillä Venäjän rajalle ja kylkeen, meille Suomeen, joka on tähän mennessä elänyt puolueettomuuden hyvettä aina vuodesta 1946 lähtien. Siirrymmekö nyt osaltansa TP Sauli Niinistön tahdosta NATOn taistelualustaksi itään - Venäjälle.. ?!"

.

2

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008787646.html - 

Otsikoituna Ilta-Sanomissa näin -toimittajana Johannes Kotkavirta

"

Sauli Niinistön ajattelu Natosta muuttui – ratkaisevat sanat lausui Vladimir Putin

"

- IJL-kommentti: "Suomen kansan ei ole enää syytä luottaa TP Sauli Niinistön arvioihin, ne ovat nyt suuri uhka kansakuntamme pidempi aikaiselle turvallisuudelle."

.

3

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/d0914529-7136-4b63-83ad-aa32b3e647ca - 

Iltalehdessä otsikoituna näin -toimittajana Juha Keskinen

"Ruplakauppoihin ei saa suostua ja venäläisen energian ostamisesta on irtauduttava Euroopassa, kirjoittaa Iltalehden Juha Keskinen.

"

- IJL-kommentti: "Millä tavoin EU kiristeli hampaitaan amerikkalaisia yhtiöitä kohtaan - pakottein, varojen jäädytyksin tai vaati omia yhtiöitä olemaan lihottamatta amerikkalaisten sotakassaa, kun Yhdysvallat soti hyökkäillen 20 vuotta yhteen menoon kaukana omilta rajoiltaan - aiheuttaen hyökkäyksillään suoraan ja epäsuorasti yli 100 000 siviilin tappamisen. Miten EU ja Suomi kaupallisilla toimillaan lisäsivät maailman suurimman asekauppiaan sotakassaa, kun US kävi luvattomia sotiaan Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa, Jemenissä, Libyassa (YK-mandaatilla - Venäjä ei käyttänyt veto-oikeuttaan) ja Syyriassa - unohtamatta Euroopassa olevan Serbian pommituksia, joissa pelkästään tapettiin USAF-ilmapommituksin yli 500 serbisiviiliä."

 

.

4

https://yle.fi/uutiset/3-12420138 - 

YLE-otsikoituna näin -toimittajana Minna Rinta-Tassi

"

Yle aloittaa ukrainankieliset uutiset – päätoimittaja Jouko Jokinen: "Haluamme tukea ukrainalaisten arkea"

"

- IJL-kommentti: "Kysymys Jouko Jokiselle: järjestittekö ja halusitteko tukea afgaanien ja irakilaisten arkea Yle-uutisissa - afgaanien kielellä vuodesta 2001? Entä irakilaisille heidän omalla kielellä vuodesta 2003? Nuo molemmat us-hyökkäyssodat kestivät reilusti yli 10 vuotta, ja saimme Ruotsista ohjattuna tuhansia pakolaisia juuri Afganistanista ja Irakista.

"Oleellista on myös kiinnittää huomiota miten media näissä vieraskielisissä (ukrainaksi ja venäjäksi) uutisoinnissa harjoittaa yksipuolisuutta, tarkoitushakuisuutta ja unohtuuko medialta tapa nähdä juuri näissä puolueeton näkökulma tuoda esille kaikki tapahtumiin liittyvät asiakohdat - kyse siis hyvästä journalismista. Tutkitutin HS-venäjänkielistä uutisvirtaa useilla aitovenäläisillä ja suomalaisella venäjänkielen kääntäjällä - uutisvirta oli kovin yksipuolista ja selvästi tarkoitushakuista! Ei ollut yllätys. Millaiseen uutisvirtaan afgaanien kielellä tai irakilaisten ymmärtämäksi olisi kyetty?"

 

.

5

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/c5971231-00c9-4db6-ac73-25b42680863f - 

Iltalehdessä otsikoituna näin -toimittajana Janiko Kemppi

"

Ketkä levittävät Venäjän propagandaa Suomeen? Asiantuntija tunnistaa kolme ryhmää

"

- IJL-kommentti: "Entä itseään suomalaiseksi laatumediaksi tituleeraava informaatiotorvi; millaista manipulaatiota, jopa propagandaa se harjoittaa Ukrainan yksipuolisena sotauutisointina, ja erityisesti Venäjän uhan, jopa vihan viljelynä. Olisiko tutkimuksen paikka? Entä rinnastus USA' n käymiin hyökkäyssotiin vuosina 2001-2021, monella rintamalla, yhtä-aikaakin ja kaikki kaukana Yhdysvaltojen omilta rajoilta. US-hyökkäyssodissa ja USAF-ilmapommituksissa Afganistanista Syyriaan tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä. Miten suomalainen media uutisoi näitä USA' n hyökkäyssotia, joista suurin osa oli ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia." - 

"Suomen ulkopolitiikan mestari ja asiantuntija todellisuudesta - kansanedustaja Erkki Tuomioja kertoi totuuden - sotapsykoosissa oleva media .. ja jatkaisin tähän - Venäjän uhkaa lietsovana ehkä jopa jo puolinaista vihaakin, luemmeko muuten molemmilla silmillä uutisia, vai hyväksymmekö hyväuskoisina sopuleina mitä meille ujuttamalla tyrkitään .. tutkimmeko muiden valtioiden medioita? Käytämmekö omaa ajatuskoneistoa arvioimaan todellisuutta, todenperäisyyttä kuin puolueettomuudenkin näkökulmia - eli joku "ilkeämielinen" voisi kysyä - ajattelemmeko?"

.

6

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0b8b13e3-0008-4d60-8a9a-e0e57d0b7ec3 - 

Iltalehdessä otsikoituna ingressiltään näin -toimittajana Juha Ristamäki

"

Tuomiojan mukaan ”vain yhtä vaihtoehtoa jo pitkään markkinoinut valtamedia on ollut joskus epäasiallisinkin keinoin” luomassa Suomeen Nato-jäsenyyden hakemista puoltavaa mielipideilmastoa.

"

- IJL-kommentti: "Suomen tulevaisuus on nyt sitten nykyisten nato-valtioiden käsissä. Mitkä näistä kokevat Suomen liian vaaralliseksi Naton artikla viiden osalta? Ehkä Unkari ja pari-kolme muuta maata eivät halua Venäjän "iholle" peräti 1300 kilometrin matkalta - sen ollen liian suuri yhteisen nato-sodan uhka. On siis eurooppalaista rauhaa ajatellen viisaampaa jättää puolueeton vyöhyke NATOn ja Venäjän väliin - tämän tärkeimmällä maaraja-alueelle. Nyt yhteistä rajapintaa on vain lyhyet matkat Norjassa, Virossa ja Latviassa."

 

.

7

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008784493.html - 

Ilta-Sanomat otsikoituna näin -toimittajana Olli Waris

"

Niinistö lausui suorat sanat Putinille: ”Totesin hänelle selvästi, että sinä nyt pommitat siviilejä”

"

- IJL-kommentti: "Totesiko TP Sauli Niinistö amerikkalaisille presidentille saman, kun USAF pommitti myös siviilejä? Väitän: Ei todennut. US kävi jatkuvaa sotaa 20 vuotta - Afganistanista Irakin ja Libyan kautta Syyriaan, unohtamatta aiempia Serbian pommituksia - näissä us-hyökkäyssodissa kaukana USA' n omilta rajoilta tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä. TP Niinistö, miten vastaisit?"

 

.

8

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008748995.html - 

HS-otsikoituna ingressiltään näin -toimittajana Pekka Mykkänen

"

Liettuan itsenäisyyden tielle johtanut Landsbergis sanoo, että Vladimir Putin on epäluulon, pelon ja vihan täyttämä mies, kuin kivikauden ihminen. Landsbergisin mielestä muun maailman pitäisi eristää Venäjä täysin.

"

- IJL-kommentti: "Voisikohan HS keksiä vieläkin ilkeämmän tavan suorastaan Venäjän ja tämän presidentin vihan lietsontaan -voisihan muunkinlaisia haastateltavia valita. Tässäkin näemme tietoisvalinnan päämäärähakuisesti. Miten HS luonnehtii/ luonnehti amerikkalaisia presidenttejä, jotka antoivat hyökkäyskäskyt sotiin ja pommituksiin v. 2001 Afganistaniin, 2003 Irakiin - ilmapommituksiin Jemeniin ja rynnäköinteihin Somaliaan, Libyan pommituksiin 2011 ja vielä Syyriaan - unohtamatta Euroopassa Serbian pommituksia - näissä USA' n sotahyökkäyksissä tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä. Miten HS torui ja sätti us-presidenttejä aikanaan?"

.

9

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008772603.html - 

HS-otsikoituna ingressiltään näin -toimittajana Marko Junkkari

"

Risto E. J. Penttilä kertoi jo ennen sotaa hämmästyttävän tarkasti, miten Suomi hakisi pian Natoon. Mitä seuraavaksi? On aika kuulla uusi ennustus.

"

- IJL-kommentti: "Tähänkin saadaan glamourin säihkettä, vaikka todellisuudessa mahdollinen NATO jäsenyys tuo meille kahden ydinasesuurvallan vierekkäin olon - suorastaan toinen toisensa iholle, jolloin Suomella on suuri riski joutua lännen sotakoneen taistelualustaksi itään. Penttilä ei ilmeisesti tiedä vieressämme olevan Kuolan niemimaan [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - ] merkitystä maailmanrauhalle!

Monet asioista laajasti ymmärtäen voivat hämmästyttävän tarkasti kertoa, että Naton myötä joudumme mahdollisesti lännen sotakoneiden hyökkäys- ja taistelualustaksi itään - Venäjälle (muistaako Risto E. J. Penttilä ja toimittaja Junkkari millaisen hyökkäysalustan Pohjois-Suomi muodosti vuonna 1941 - jolloin alkoi Jatkosota - tunnetuin tuloksin. Nyt olisi aika kuulla kansakunnan "ennuste" kansanäänestyksenä - Natosta, ja media voisi reilusti vähentää omaa sotapsykoosiaan ja Venäjän uhan lietsontaa. Yllättävääkö?!"

 

.

10

https://yle.fi/uutiset/3-12423296 - 

YLE-otsikointi näin -toimittajana Noora Palola

"

Kävimme tutkimassa roskia valtatiellä, joka johtaa Venäjän rajalta kohti Helsinkiä – "Lahtinen ja konekivääri" lähettävät terveisiä natseille

"

- IJL-kommentti: "Median vihanpito puolikätketysti ulottuu jo venäläisiin rekkakuskeihin. Ilmeisesti suomalaisia tai muun maalaisia kuljettajia ei muutoinkaan Venäjälle ja Venäjältä kulje. Ja tien varretkin varmaan enemmän kauempana Suomen puolella ovat puhtaat ja roskattomat. Siis annetaan ymmärtää, että juuri venäläiset sotkevat jätöksillään suomalaista puhdasta luontoa ja juuri tievarsia.

Voiko parjaaminen itänaapuria ja tämän kansalaisia kohteen enää raukkamaisemmaksi käydä ja jopa näykkimisen, nokkimisen kuin nälvimisen mielikuvitus saa jo surkuhupaisiakin toimittajapiirteitä. Nyt yle-toimittaja Noora Palola ylitti kerrankin itsensä! Onkohan ylpeä saavutuksestaan, pitänee itseään nokkelana?"

.

11

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008782511.html - 

IS-otsikoitu ingressiltään näin -toimittajana Olli Waris

"

Putinin vaatimukset paljastivat Niinistön mielestä, että Venäjä näkee Suomen osaksi etupiiriään

"

 IJL-kommentti: "TP Sauli Niinistö on täysin väärässä väitteessään. Suomi kuuluu jo US/NATOn etupiiriin, jo vuosia. Syy tähän on selvä - Puolustusvoimien komentaja allekirjoitti TP Niinistön tietäessä salassa eduskunnalta ja kansaltamme Nato-isäntämaa MoU pöytäkirjan [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ] kytkien näin meidät läntiseen sotakoneeseen, sen tullen nyt Venäjän iholle. Nyt poliitikot median 'natotuksella' ja Venäjän pelon lietsonnalla vievät meitä suomalaisia Natoon - ohi kansanäänestyksen, kieltäen sen meiltä!"

 

.

12

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008791653.html - 

HS-otsikoituna näin - ingresseineen -toimittajana STT/NTB : 

"

Venäläinen olympia­voittaja tuki Putinia ja länsi kohahti – vastasi nyt kritiikkiin: ”Odotitteko todella jotain muuta minulta?”

Veronika Stepanova totesi kiitospuheessaan uskovansa Venäjän voittoon sodassa Ukrainassa.

"

 IJL-kommentti: "Isänmaallisuus koetaan niin lännessä kuin idässä yleensä hyveenä (tosin äärilaidoilla oltaessa - syntyy vastahankaa hiljaisemman kansakuntaosuuden kanssa), sillä se perustuu reviiripuolustukseen ja omien tukemiseen - nimenomaan hädän ja ahdistetuksi tulemisen aikana.

Näin tässäkin tapauksessa - taitavasti toimien - saadaan yhtenäinen kansallinen henki, kuten saatiin vuonna 1941sotatilanteessa, jossa Saksan kolmas valtakunta liittolaisineen (Romania - Bulgaria ja Italia) hyökkäsi Neuvostoliittoon Operaatio Barbarossana, jossa myös Suomi oli mukana - hyökkääjänä - tunnetaan meillä Jatkosotana.

Nyt meidän media kokee tässä esiintyvän isänmaallisuuden jotenkin vääränä, vinoutuneena - mutta kuitenkin siten, että saadaan aikaiseksi nälvintää, nokkimista ja näykkimistä, mikä kuuluukin nyt mediamme harjoittamaan West trolling manipulation -ilmiöön."

.

13

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008787734.html - 

HS-otsikoituna näin -toimittajana vapaa toimittaja Kari Huhta

"

Nyt Suomen pitää päättää, mitä Natossa tehdään

Sotilasliittoon kuuluva Suomi pääsee mukaan päättämään eurooppalaisesta turvallisuudesta. Se antaa mahdollisuuksia pohjoismaiselle rintamalle.

"

 IJL-kommentti: "Katsotaan nyt koko prosessi loppuun - ja sitten vedetään johtopäätös - ollaanko Natossa vai ei ---eikö herra Huhta?

Ilmeisesti tänään vapaa toimittaja Kari Huhta on edesmenneen HS-toimittaja Olli Kivisen manttelinperijä. N kävi pitkällisen kädenväännön HS-päätoimittajien kanssa- muun muassa Janne Virkkusen pakeilla - kääntäen, vääntäen HS-ajatusmaailmaa Naton suuntaan - näin Olli kertoi henkilökohtaisessa sähköpostissaan allekirjoittaneelle jo vuosia sitten.
Nyt Helsingin Sanomat Suomen rankimpana nato-jenkaajana on pääsemässä maaliin -näin ainakin Huhta ennakoi omassa kirjoituksessaan. Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa -sanotaan; niin tässäkin.

Kukin nykyinen Naton jäsen päättää onko uusi kandidaatti kelvollinen ja millaisen uhan, jopa vaaran se mahdollisesti tuottaa jäsenyydellään -"

.

14

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008791936.html - 

HS-pääkirjoitus 5.5.2022 otsikoltaan ja ingressiltään näin: 

"

Natolle Suomi ja Ruotsi ovat tervetullut vahvistus

Kun Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, Itämeren alueen ja erityisesti Baltian puolustuksen suunnittelussa kaikki palapelin palaset ovat vihdoin mukana.

"

 IJL-kommentti: "HS jatkaa edelleen jo tunnetuksi tullutta nato-uskovaisuuttaan, nyt jo pidetään itsestään selvänä, että liittyminen on kaikkinensa ok, unohtaen, että jokainen nykyinen natovaltio päättää yksilöllisesti itse - hyväksytäänkö uusi hakijakandidaatti sotilasliittoon.

Tosiasia saattaa olla se, ettei joidenkin osalta lopulta Suomea haluta Natoon jäseneksi, sillä Artikla 5, joka velvoittaa auttamaan kutakin jäsentä - voisi Suomen osalta olla liian vaarallista muille jäsenille, ja esimerkiksi US näkee turhaksi uhrata itseään* mahdollisen suurydinsodan osalta, mikä voisi eskaloitua "lumipalloefektoitumana", kun ollaan Venäjän - sen toisen ydinasesuurvallan "iholla" -muistamme hyvin Kuuban ohjuskriisin ja USA tietää, että Venäjä suojelee omaa ydinsodan estojärjestelmäänsä Kuolassa**, mikä on aivan Suomen vieressä -
.. puhutaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdista ...
USA, Turkki, Unkari ehkä jokin muukin valtio ei uskalla ottaa Suomea jäseneksi - geopoliittisen asemamme vuoksi -ottiko HS tämän mahdollisuuden huomioon, eikö tähän mennessä yletön suomalaislukijoiden Venäjällä pelottelu ja manipulointi jo riitä ...

Kansakuntamme on heräämässä tähän median haltuunsa ottaneeseen sotapsykoosiin!"

 

.

***

.

Niin, miten näemme meidän suomalaisen median vaikuttavan lukijoihinsa - 

ylläolevat ovat esimerkkejä - IJL-lukijakommentein. Onko meidän media - joka haluaa itseään kutsuttavan laatumediaksi - jo manipulaation kierteessä, jopa sotapropagandan levityksessä omassa nato-kiihkossaan |1 - ehkä havaittavissa systemaattista sotapsykoosia, jota ei esiintynyt näin massiivisin ilmiöin kun Yhdysvallat kävi omia hyökkäyssotiaan vuodesta 2001 (Afganistan) aina Syyriaan saakka - 20 vuoden ajan - 

 .. oliko tuolloin sotapsykoosia, lukijat tietänevät | muistavat - mutta erityisesti miten silloin uutisoitiin näitä US' n hyökkäyssotia ja miten tuo silloinen uutisointimoodi erosi .. (kyse siis rinnasteisuudesta, ja rehellisestä verrannollisuudesta, joka paljastaa tältä osin mediamme jyrkän muutoksen yksipuoliseksi informaatiotorveksi |2) .. tästä tämän päivän Ukrainan sodan infovirrasta, joka saa ensimmäiseltä kolmelta kuukaudeltaan viisin-kuusinkertaisen  uutisvirran (ajallisesti ja toistoina) verrattuna Ukrainan sotauutisointiin samalta ajanjaksolta.

.

|1 [39|153] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/22446/ketju/lehdiston_nato_pakkopullaa_kansalaisille - 

|2 [344579] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/10/onko-helsingin-sanomat-natottaja.html - 

.

MEDIAMANIFESTI

 

.

e