...
HS:
Olen pahoillani mutta en kadu, sanoo Britannian ex-pääministeri David Cameron
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006238659.html -
.
maanantai, 16. syyskuu 2019
...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006238659.html -
.
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.
Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.
Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa.
EU rakennettiin euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle, mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin >2
HS
Olen pahoillani mutta en kadu, sanoo Britannian ex-pääministeri David Cameron
.
Britit lakaisivat kansaäänestyksessä kauppapoliittisen neuvottelupäydän puhtaaksi, sillä kaikki jotka haluavat jotain myydä - eivät voi ohittaa 65 miljoonaa brittiä - heidän ollen nykyisen EU' n toiseksi suurin kansantalous.
Miksi aikanaan entinen PM Cameron otti riskin, jonka hävisi, vai eikö hävinnytkään, sillä Brexitissa voidaan kaikki nähdä toisin ja saari saadaan pidettyä itsellä ja uudelleen EU' n jälkeen itsenäisenä päättämään juuri omista asioista - itse!
Brittikansa on nyt puhunut ja on Boriksen aika toimia ja toteuttaa tuo suorademokraattinen ohje - omalta kansakunnalta.
Ei ole äänestäjien vika, jos nyt edustuksellinen demokratia ei toimi, vaan riitelee - lopulta hidastaen kansan suoratahtoa, ehkä ollen vielä vahingoksi ihmisille, jotka lopulta ylläpitävät englantilaista kansantaloutta.
Brexit näyttää nyt tuottavat huolta juuri muualla, erityisesti EU' ssa - esimerkiksi Suomessa, jolle brittikansa on ollut perinteellisesti vahvan vientivoittoinen markkina-alue. Suurin osa maailmaa odottaa uteliaana, miten Brexitin lopulta käy!