cameron.jpg

https://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/12176325/David-Cameron-Brexit-would-be-gamble-of-the-century.html - 

 

...

HS:

Olen pahoillani mutta en kadu, sanoo Britannian ex-pääministeri David Cameron

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006238659.html - 

.

Ilkka Luoma 16.9.2019 - 9:25
 
 
24.01.2013, kun PM David Cameron esitteli nokkelan ideansa menestyä vaaleissa ---

Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa.

EU rakennettiin euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle, mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin
>2
 
 
 
cameron2.jpg
 
 
...

HS

Olen pahoillani mutta en kadu, sanoo Britannian ex-pääministeri David Cameron

.

Ilkka Luoma 16.9.2019 - 9:27
 
2 - Entä nyt, kun US-presidentti Donald Trump on lupaillut Englannin PM Boris Johnsonille "kaikkien aikojen kahdenvälisen diilin", näin Trump kannustaa Borista viemään engalantilaisten enemmistötahdon maaliin - eli Brexittiin.

Britit lakaisivat kansaäänestyksessä kauppapoliittisen neuvottelupäydän puhtaaksi, sillä kaikki jotka haluavat jotain myydä - eivät voi ohittaa 65 miljoonaa brittiä - heidän ollen nykyisen EU' n toiseksi suurin kansantalous.

Miksi aikanaan entinen PM Cameron otti riskin, jonka hävisi, vai eikö hävinnytkään, sillä Brexitissa voidaan kaikki nähdä toisin ja saari saadaan pidettyä itsellä ja uudelleen EU' n jälkeen itsenäisenä päättämään juuri omista asioista - itse!

Brittikansa on nyt puhunut ja on Boriksen aika toimia ja toteuttaa tuo suorademokraattinen ohje - omalta kansakunnalta.

Ei ole äänestäjien vika, jos nyt edustuksellinen demokratia ei toimi, vaan riitelee - lopulta hidastaen kansan suoratahtoa, ehkä ollen vielä vahingoksi ihmisille, jotka lopulta ylläpitävät englantilaista kansantaloutta.

Brexit näyttää nyt tuottavat huolta juuri muualla, erityisesti EU' ssa - esimerkiksi Suomessa, jolle brittikansa on ollut perinteellisesti vahvan vientivoittoinen markkina-alue. Suurin osa maailmaa odottaa uteliaana, miten Brexitin lopulta käy!
 
...