(Otsikko on hyvin poikkeava läntisen median valtavirrasta, joka on keskittynyt vain uutisoimaan yhdysvaltalaismarionettina tietovirtaa, jossa Pohjois-Korea kehittää vain hyökkäysohjuksia - kohteena erityisesti Japani ja USA!)

 

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja USA. Kolmas kärkkyy jo tältä osin ovelta - Kiina, joka on ottanut merkittävän poliittisen tiennäyttäjän roolin, jo kaikkialle maailmaan. Kiina määrittää Korean niemimaan tavoitteeksi poistaa kaikki vieraat ja ulkoiset sota- sekä hyökkäysvoimat aseineen ja ohjusasemineen.

Nyt West trolling uutisointi hehkuu USA’ n uudesta orastavasta kyvystä torjua ballistiset mannertenväliset hyökkäysohjukset viitteellä |1, että Pohjois-Korealla on tämä kyky nousemassa esille, tai ainakin niin halutaan selostaa lännenlukijoille - siis Pohjois-Korean uhkana koko muulle maailmalle.

...

|1 ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005233486.html -

Tuohon ylläolevaan linkkiin allekirjoittaneen vastine:

“ ... ... West trolling jylyää. Tehdään uhka-asetelmista vertailu. Kumpi valtio - USA vai Pohjois-Korea - on käyttänyt tositoimissa enemmän ja missä erityyppisiä ohjuksia, risteilyohjuksia, pommeja ja muita raketteja tuhoamaan vieraiden valtioiden rakenteita ja infrastruktuurijärjestelmiä ja samalla tappanut sotilaiden, kapinoitsijoiden ja terroristien ohella myös siviilejä - lapsia, naisia ja vanhuksia? Tämän jälkeen arvioidaan molempien maiden uhkakertoimet käyttää aseita todellisuudessa vieraita vastaan. Millaisen tuloksen saat, kun aikaskaalaksi otetaan vaikkapa 60 vuotta. Mitkä ovat tuon 60 vuoden aikana ne vieraat valtiot, joita kohtaan kumpikin on käyttänyt ohjus-' raketti- yms. tuhoamisarsenaaliaan? Kuka kertoo? ... “

...

Pohjois-Korea on suljettu valtio, ja sinne on nyt vaikea saada viisumia, vaikka kansa siellä on ystävällistä ja tottunut elämään omanlaista kehitysjatkumoaan, jota on hiljalleen jalostettu kauas läntisen maailman ihanteista, silti jättäen eliitille tuollakin Kiinan rajanaapurissa etuoikeuksia, jotka rapauttavat sukudynastiaa, tämäkin hiljalleen. Kiina vaikuttaa jättiläisenä takana ja rajalla - selvin päämäärin!

Kiina haluaa kaikki vieraat asevoimat pois koko Korean niemimaalta, tarjoten poiston jälkeen oman suojasateenvarjonsa - ja keskittyen sen alta kaupankäyntiin ja Koreoiden tasapainottamiseen. Meidän on täällä länessä pakko muistaa sukulaisuus, kulttuurisiteet ja Japanin miehitysmuistot - aina Kiinan Nanjingin verilöylyyn saakka.

 

Nyt Pohjois-Korea on kätkenyt kykynsä torjua vieraiden hyökkäysohjukset

Miksi näin? Miksi sotainen retoriikka? Vastaus on helppo. Sulkeutuneesta valtiosta, joka kävi raskaan hyökkäys- ja puolustussodan 1950-luvun alkupuolella erotellen samalla suvut ja perheet. Muistamme myös, että Yhdysvaltojen lisäksi Korean sotaan otti osaa myös Kiina!

Pohjois-Korea on varpaillaan sen toisen ydinasesuurvallan vuoksi, joka uhoaa ja uhkaa mahtiaseillaan - tuoden uusia ohjusjärjestelmiä pienen epäuskoisen ja vainoharhaisen sukudynastian nenän alle. Pelko on suuri, että perhevalta rapistuu. Ja rapistuuhan se, sillä Kiina on jo asetellut askelmerkit koko Korean niemimaalle. Kiina on molempien suuri ja yhä suurempi kauppakumppani ja voi vaikuttaa talouden järeällä vaikutteella - päämääränsä hyväksi.

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ajanut itsensä nurkkaan?

Kiina on sanonut suoraan, että Yhdysvaltain hyökkäys Pohjois-Koreaan saa katastrofaaliset mitat. Trumpin itsesuojeluvaisto ei saisi nyt pettää, sillä Kiina on ehdoton sanoissaan. Kiinan rajoille ei tulla luomaan uusia sodan siemeniä.

Kaukoitä on liian kaukainen kolkka maailmassa sotiin tottuneelle Amerikallekin. Vietnamin opetukset ovat veteraaneina hyvin muistissa ja samoin vielä Koran sodan veteraanejakin on vielä hengissä!

 

Harvat ovat käyneet Pohjois-Koreassa

Silti esitellään varmoja mielipiteitä ja totuuksia tästä suljetusta valtiosta, joka itseasiassa odottaa vain uskottavaa neuvotteluavausta, jonka Trump on kylläkin viisaasti tehnyt, Kiinan presidentti Xi Jinpingin neuvosta - Floridassa, jossa Kiina neuvoi toisenkin asian: Sota Koreanniemimaalla on uhka koko Kaukoidälle ja sitä myöten sen vaikutteet säteilevät kaikkialle maailmaan.

Nyt käydään pinnan alla vankkaa vaikutesotaa, jossa sanallisin mitoin asetellaan vaakakuppiin punnuksia kolmikantaisesti, ehkä Trumpin EU-Euroopan vierailun myötä nelinkantaisesti - Kiina, Venäjä ja USA sekä EU-Eurooppa.

Kiina pelaa mahtipeliään “mahjongia” vakain ja huolellisesti nappuloita poistavin siirroin, ollen tiennäyttäjä uutena maailmanvaikuttajana ja maailman suurimpina taloutena.

...

Ekstra

Etelä-Korean uusi presidentti epäilee!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.facebook.com/first.ilkka 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145130

 

DOC Kykeneekö Pohjois_Korea torjumaan_31052017.doc

PVM 31052017

 

|595|