k-kauppa%20ei%20kiusaa.jpg

Jopa liike-elämä eli Business oivalsi yhteisen asian! 

 

***

 

..

Ketään ei jätetä - kaikki mukaan!

[ ~  https://yle.fi/uutiset/3-12083916  - ]

YLE-ingressi: "Oikeus kertoo tänään kantansa siihen, syyllistyivätkö kolme teon aikaan 16-vuotiasta poikaa tahalliseen henkirikokseen vai eivätkö he ymmärtäneet väkivallan seurauksia."
.

Koskelan tapaus herätti kansalaiset |1, entä poliitikkomme - päättäjät ja jopa presidentti* - heräsivätkö he tosiasioihin, jotka lapsiasianvaltuutettu Elina Pekkarinen kiinnitti YLE-Aamu-TV' ssä huomiota - viikottain yksi kahdestakymmenestä lapsesta joutuu kouluissa kiusaamisen ja väkivallan kohteeksi! Kiinnostako tämä meidän päättäjiä?
.
|* ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html  - 
.
Kansalaisvaikuttajat ottivat yhteyttä presidentin kansliaan jo ennen tapaus Koskelaa - pyydettiin ystävällisesti huomiota koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan |2.
.
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html  - 

Pyydettiin osallistumaan yhteiseen viestiin kaikille lapsille ja nuorille

 ..  - vaikkapa videotervehdystä idealla - "Ketään ei jätetä, kaikki mukaan" - olemme  samaa yhteiskuntaa ja tarvitsemme kaikki lapset. Meillä ei ole kansakuntaa ilman lapsia, joilla on vahvaa toivoa ja halua nähdä luottavaisina huominen! |3
.
|3 ~  https://yle.fi/uutiset/3-12082232  - 
YLE-ingressi: "YK:n lastenjärjestön uuden kyselyn mukaan moni nuori kokee, ettei hyvästä tulevaisuudesta ole helppo unelmoida. Koronan ja ilmaston lisäksi nuoret kokevat, että kiusaaminen, syrjintä ja mielenterveyspalvelujen riittämättömyys heikentävät heidän hyvinvointiaan."

--

Uudistamme nyt pyynnön - ja näin julkisesti!

Tulkaa mukaan - niin presidentti Sauli Niinistö kuin pääministeri Sanna Marin. Lapset ja nuoret ovat meidän huomista - he turvaavat osaltansa vanhempansa ja heidänkin vanhempia - sitten myöhemmin. 

Lapsiperheet tarvitsevat nyt rohkaisua
--

Meidän on luotava lapsillemme ja nuorillemme sellainen huomisen tie, johon he luottavat, ymmärtävät yhteistyön ja oivaltavat miksi me tarvitsemme toisiamme. 

 

Emme voi nyt aikuisina pistää päätä pensaaseen

Nyt on oltava rohkeita - on kyse yhteiskuntamme tärkeimmästä asiasta - lapsista ja heidän tulevaisuudesta.
--

Vähennetään sekaantumista muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin!
[ ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html  - ]

Höyryämme aivan liikaa sellaisista asioista, jotka ovat kaukana meistä, muiden luomissa ongelmissa, joista tosin voi kehittyä kerrannaisia meillekin.

Oleellista on hoksata, ettemme sekaannu liiaksi vieraiden omiin asioihin, vaan keskitymme ensisijaisesti omiin kotikutoisiin ongelmiin - meillä ei ole varaa laskea ongelmia hallitsemattomiksi - se lyö lopulta aina meidän omiin nilkkoihin.

 

Asia on vakava - on heräämisen aika!

"Kaikki mukaan - ketään ei jätetä". Tämä kuuluisa lause osattiin jo kauan sitten - ketään ei jätetty; kansakunta eheytyi ja saimme voittomme - pysyimme kansakuntana. 

Niin nytkin kansakunta muodostuu kaiken ikäisistä ihmisistä, inhimillisyydestä - huolehtimisesta ja toisista välittämisestä; ketään ei tosiaan jätetä. Tule mukaan, ole rohkea ja vie viestiä Suomesta ja suomalaisuudesta, joka huolehtii kansalaisensa - lapsista vanhuksiin.

 

Jätetään muiden omat sisäiset asiat heille itselleen ja keskitytään omiin - 

.. näin kansakunta kiittää ja ylläpitää vahvaa toivoa huomisen elosta ja kyvystä ottaa vastaan ne suuret, jopa katastrofin mahdollisuudet, mitä me itse varttuneina aikuisina olemme luoneet koko biologiselle Elämälle.

 

Meillä aikuisilla on vastuumme, kannetaan se ja aloitetaan se nyt maan isien ja äitien viestinä lapsille: 

Luomme yhdessä huomista, jossa toivo Elää ja josta kumpuaa se voima, jolla ratkaisemme muutkin suuret (ympäristö)ongelmat, jotka vääjäämättä tulevat eteemme!

..
|1 ~  https://www.facebook.com/groups/47178336587  - 
"Koulukiusaaminen SEIS"

...
38648