k%C3%A4ytt%C3%B6ohje.jpg

Matti ja Olli menivät, Antti sairastui – Se saa 55-vuotiaan miehen mietteliääksi

Linkki … ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006020118.html HS-toimittaja Saska Saarikoski

 

...

Ilkka Luoma 3.3.2019 – 10:15:Media puhuu paljon vaikeuksista, joita kohdistuu ihmisen elämänkaareen – siis sosiaaliturvatunnukselliseen aikakauteen |1. Neuvoja annetaan ja asiantuntijat opastavat miten tulisi elää terveesti. Niin, näinhän se menee, mutta koskaan mitään yksilökohtaista käyttöohjetta ei isän eikä äidin kouraan anneta, kun lapsi syntyy tähän vajavaiseen maailmaamme!

[ … ostimme uuden astianpesukoneen, kun edellinen oli tiensä päässä, palveltuaan noin 15 vuotta, siis oli jo ohittanut saattohoidon |2. Ostimme uuden tarkalla valinnalla, laatua ja hintaa tuijottaen. Kone asennettiin, kone piti laittaa käyntiin ja sitten tilanteen pakosta hoksattiin käyttöohje, jossa luki, että tämä kone on rakennettu 10 vuoden käytölle ja varaosia saa tuon ajan. Hyvä – nyt ollaan rehellisellä tiellä, tosin myyjä unohti mainita tuon kestävyysrajoitteen … ]

 

ORIG ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/ihmisen-kayttoohje.html -Mikä on ihmisen tarkoituksenmukainen käyttöaika? Se aikajänne, jolle on viisasta järjestää varaosia ja huoltoa? Samalla tulee mietityksi, missä on meidän kunkin henkilökohtainen käyttöohje, jossa annetaan juuri sinulle ja minulle neuvoja, kun ”kone – siis ihmiskonstruktio” ei toimikaan. Ei ole käyttöohjetta näkynyt, vaikka jo syntyessään on liki kaikki tulevat ongelma-aihiot jo sisäänrakennettuja (=perinnöllisyys |3).

Osa ihmisen käyttöohjeettomuuden ongelmista rakentuu sitten hiljaa käytön myötä. Toimimme väärin, syömme väärin, liikumme väärin tai emme liiku juuri lainkaan. Ennen ei pesty lapsenakaan hampaita joka päivä – siispä kansakoulun hammaslääkärin hihnapora pyöri vinhasti jo 8-vuotiaan suussa. Käyttöohjeistusta saatiin kotoa, koulusta, mutta kaikki oli useimmiten yleistasolla – ”älä syö sitä ja tätä, älä hyppää auton alle, äläkä laske pulkalla liian jyrkkiä mäkiä”.

Professori sanoi, ettei yli 70 – vuotiaan varaosittamista enää kannata jatkaa!

[ … ei sanatarkka lainaus … ]

[ ...Emer prof Martti Kekomäki – ”Professori rajoittaisi hoitoa – 70-vuotiasta ei saa terveeksi” ~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/51375/2c6bd7298d -... ]

 

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

...

VU 24 T FB FB