kauppasota7.jpg

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yhdysvaltojen-ja-kiinan-valinen-kauppasota-kiihtyy-ja-kasvu-karsii-nopeaa-helpotusta-ei-ole-nakyvissa/b9b87f39-4ced-3dff-82a5-75c911f9267a - 

 

 • Kauppasota kärjistyy: Kiina aikoo määrätä ”epäluotettavat” ulkomaiset yhtiöt pannaan

  Ilkka Luoma 1.6.2019 - 9:25
   
   
  US' n liittovaltiolla on jättiläismäinen velka. Liittovaltion joukkovelkakirjoja ovat juuri kiinalaiset ostaneet yli tuhannella miljardilla US-dollarilla. Jvk-papereilla on toki jälkimarkkinat - tuleehan niille korkoa, mutta niiden arvo voi romahtaa liian suuren tarjonnan myötä? 

  US' lla on myös mielettömän suuri ulkomaankaupan vaje, sillä US haluaa olla ostaja, jotta sen myötä voidaan nyt esimerkiksi trumppistista "Uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteettia hyödyntää omiin päämääriin - lähinnä maailmanpoliisiroolista kaikkialle levinneiden US-edunvalvontapiirien suojelemiseksi ja turvamiseksi. 

  Kiinalla on maailman suurin vientiylijäämä ja samalla Kiina on maailman suurin kansatalous (bkt/PPP - IMF*) - ja näin Kiina on tullut olemaan osa maailmanlaajuista "Silkkitie-operaatiota", jolla Kiina turvaa omien tuotteiden leviäminen ja raaka-ainevirtojen pääsy omiin tuotantolaitoksiin, joita on kohta kaikkialla maailmassa. Kiina hakee asemaansa populaatiosuhteesta 1,4/7,9. Amerikkalaiset edustavat vastaavasti suhdeluvulla 0,32/7,9. 

  Nyt on käynnissä idän ja lännen välinen vastakkainasettelun "sota", jossa US on erityisen aggressiivinen trumppistisena tavoitteena - The Greatest America. US pr. Donald Trump asettelee nyt uhkia, kiristää ja pakottaa uusnormaalina ja uus-amerikkalaisena maailman pihtiliikekeinona ylläpitääkseen asemaansa. Samalla tunnettu amerikkalainen aviisi The Newsweek julkaisi jo pari vuotta sitten kanteensa: "The Chinese Century!". 

  Trump on asettanut nyt kiinalaisen Huawei informaatiologistiikan suuryrityksen kiristyspihteihinsä - Huawei on jo maailman suurin tietoliikenneverkkojen valmista, lisäksi se on maailman toiseksi suurin älypäätelaitteiden valmistaja - matkalla siinäkin suurimmaksi. Nyt Trump haluaa suitset tuolle kasvulle - se on kansallinen turvallisuusuhka US' lle. 

  Kiina odotti hiukan ja antaa nyt vihjettä tulemasta. Tähän kauppasotaan jättivelkainen US ei pysty, vaan menettää entisestää, entisiä viime vuosisadan maailmanasemiaan.
   
  ...