Kokoomus ja kokoomuspohjainen presidenttimme peräänkuuluttavat läntisen maailman arvomaailmaa |1 täältä lännen ja idän vedenjakajalta. Jopa turkulaiset ovat oivaltaneet, että Suomi itäistyy tavoiltaan, perinteiltään – historialtaan ja kulttuuriltaan lähestyttäessa Imatraa, Joensuuta ja Kainuuta.

|1 ~ http://www.sss.fi/2017/06/sipila-halla-ahon-valinnasta-ero-keskustan-arvomaailmaan-suuri-orpo-kokoomus-joutuu-miettimaan-hallitusyhteistyon-jatkoa/ - [10062017/SSS]

 

 

Tänään maapallo on yhteinen varanto koko biosfäärille, jonka elämänkysymys eli arvomaailma on elämän monimuotoisuudessa, joka on vuosimiljoonien aikana reviirillistynyt kilpailutilanteena kullekin lajille kunkin tarpeen ja parhaan mukaisesti.

 

 

Tänään ihmispopulaatio painottuu kaukoitään

 

siis itään, jossa vallitsee itäiset elämänarvot – eräissä piireissä puhutaan jo kiinalaisten vuosisadasta |2, joka alkoi 2008. Onko läntinen, paljolti historialtaan risti- ja löytöretkiin perustuvaan kolonialismin jälkiaaltoon – talouden mahtiaaltoon kytkeytyvää, jossa nykyajan sotinein yhteiskunta Yhdysvallat pitää toistaiseksi ”demokraattisen” sotakanoottimme perää.

|2 Kiinalainen mobilisaatio ulottuu ympäri maailman ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=650243sisältää 250 lukijakommenttia vuodelta 2013.

 

 

Presidentti Sauli Niinistö

[ … parantakaa tapanne … ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706112200200678_pi.shtml - ]

 

Nyt Kokoomus, Keskusta ja jopa presidenttimme peräänkuuluttavat läntistä arvomaailmaa – tiukasti omalta reviiriltään katsottuna. Pääministeri Juha Sipilä huudatti lööppilehdistöä - ”Ei edellytyksiä yhteistyölle” |3. Näin ilmaistessaan Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo naulaavat poliittiseen arkkuunsa nauloja, sillä nyt käydään sellaisen kansanosan kimppuun, jonka ääntä ei ole juurikaan kuunneltu – ei edes edesmenneen soinismin aikana, vaikka äijäenergia järjesti jytkyn ja jopa jatkojytkyn.

Kuinka aggressiivisesti puolustamme läntistä arvomaailmaamme? ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=2942650 -

 

 

Samaan aikaan lööppimedia huutaa kurkku suorana nuivuuttaan

 

jälleen omalta reviiriltään – omaa sananvapauden huutoa |4, joka toi kolonialismin jälkiaaltona, lännenmiehen kolmansien sisäisiin asioihin puuttumisella sekä hyökkäyksillään muiden arvomaailmojen kimppuun – terrorismin |5 entisiin kolonialistisiin ja natojäsenmaihin |6, jotka ovat pommittaneet raskaasti myös naisia, lapsia ja vanhuksia – Yhdysvaltain vasallina Irakiin, Libyaan ja Syyriaan.

 

USA käy jatkuvaa maailmanpoliisisotaansa |7 kaikkialla muualla paitsi omilla rajoillaan. USA turvaa omaa reviiriään, kuten EU ja Venäjäkin, joka kokee uhkaa kaikilta rajoilta, jopa meidän Suomen lännettyneistä rynnäkkö- ja taisteluharjoituksista. Onko tämä sitä lännen arvomaailmaa, jota nyt huudetaan apuun ja estämään Jussi Halla-ahon reviiripuolustajia |8 kohtaan, ettei jopa vastaan.

|4 Sanavapaudenhuuto repii vieraita ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -

|5 Terrorismi viattomiin raastaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kuorma-auto-toimi-giljotiinina-ranskan.html -

 

 

Uusi pormestari Jan Vapaavuosi jyrähti

[ ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249686.html - ]

 

Rakentaako hallituksemme Kokoomuksen todellisen johtajan Helsingin pormestariksi valitun Jan Vapaavuoren tahdosta perussuomalaisista kansallisine aatteineen uhkaa, epäkelpoa ja kykenemätöntä liberaalille markkinataloudelle, joka on paljolti nykyisen ympäristöongelman, sanoisinko -katastrofin esisiemen ajalta 1850 – 1990. Näille vuosille panostui kaikki se massiivinen pohjaongelma muun muassa hiilidioksidina, kun lännenmies halusi reviirilleen kaikki koneet, laitteet, systeemit ja apuneuvot, joilla nostettiin elintasoa – omalle reviirille!

 

 

Jussi Halla-aho on reviiripuolustaja, kuten kaikki nuo aiemmatkin

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/some-repesi-reviiripuolustaja-halla-aho.html - ]

 

Evoluutio |9, jota kyseenalaistetaan PS-vpj – Laura Huhtasaaren taholta, on luonut reviirit, niiden puolustuksen ja jopa tarvittaessa hyökkäykset – omaksi lajikohtaiseksi eduksi ja hyödyksi. Näin on mitä ilmeisimmin tapahtunut jo satoja miljonia vuosia. Tosin evoluutio pitää edelleen sisällään suuria kysymysmerkkejä – esimerkiksi ei kerro sitä mistä olemme tulleet – tähtien takaa, kuuluu viimeinen veikkaus. Tutkimukset jatkuvat ja historia muuttuu.

 

 

Nyt muuttui myös poliittinen historia

 

Halla-aho otti populistipuolueen haltuun |0, ja lähtee lunastamaan niitä vaalilupauksia, joita ennen jytkyä ja jatkojytkyä annettiin. Suurelta osin soinismi petti äänestäjät. Äijäenergia ja kansallismieliset suuttuivat.

 

Näin syntyi Halla-ahon mentävä aukko kansalliseen reviiripuolustukseen, ja onkin varmaa, että ennenaikaisten eduskuntavaalien myös äijäenergia mobilisoi suuret joukot ”nukkuvista” - siis äänestämättömistä. Saattaa olla, että näemme yhdistyneen kansakunnan hiljaisten esiinmarssin – nyt heitä ei enää unohdeta.

 

Varmin vakuus hiljaisen kansanosan unohtumattomuudelle on se, että Halla-aho vie joukkonsa opposition kautta kansalliseen voittoon seuraavista eduskuntavaaleista. Nyt on tunnetta, voimaa ja henkeä pelissä.

|0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238229-jussi-halla-aho-nousi-odotetusti-persupuheenjohtajaksi -

 

 

On alkanut politiikan korjaussarjat,

 

ja se alkoi Jyväskylästä, jossa annettiin soinismille lähtöpassit. Lopuksi on todettava, että Timo Soini ansaitsee Perussuomalaiset -puolueen kunniapuheenjohtajan arvoaseman – kuten aikanaan sen sai Paavo Väyrynen, joka ikiliikkujana loi Kansanpuolueensa – kansakunnan kokonaisetua ajamaan – joka muodostuu kolmesta teesistä: Ei Natoon, ero eurosta ja lopulta lähtö EU sta. Entä Jussi Halla-aho?

 

MEDIAEKSTRAT

1… ... Eipä IS-toimittaja Timo Haapala näytä hallitsevan tasapuolista ja jokanurkkaista uutisointitapaa. Edustaako Haapala sitä kuuluisaa läntisen arvomaailman puolustusdoktriinia? Tästä eteenpäin toimittajilla on yksi kansanläheisesti terävä poliitikko, josta he eivät edes sopulilaumana saa mitään mediaotetta. Jussi pyörittelee arkikansan riemuksi näitä läntisen sananvapauden lähettiläitä mielensä mukaisesti. Kansa ei saata luottaa paljoakaan näihin lööppipoikiin.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005250633.html -

 

2… ... "Persujohtaja Halla-aho kutsui kansaa kaduille uudistusten ja kansallisen turvallisuuden sekä itsenäisyyden palauttamiseksi", tämä voisi olla lööppi lähitulevaisuudessa. Olisiko Halla-ahon kansalaiskutsu läntisten arvojen mukaista? Entä jos mielenosoitukset nousevat laillista hallitusvaltaa vastaan?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9664130 -

 

3… Entä jos demokraattinen äänestys nostaa kansallismieliset suurempaan kannatukseen? Onko se hyväksyttävää? Olisiko se läntisten arvojen mukaista, että kansa haluaa uudistuksia?

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706112200201201_pi.shtml -

 

4… Median tässä muotoilemaan ingressiin viitaten - olisiko aika varautua, että äänestänyt kansa osaa myös vaatia muutoksia. Onko pakko tunnustaa muun muassa läntisten arvojen sotimisherkkyyttä (USA) tai EU' n halukkuutta puuttua pyytämättä muiden kulttuurien sisäisiin asioihin.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706122200201895_pi.shtml -

 

5… Aivan tavallisia ihmisiä, kuten suurin osa suomalaisista. Emme tarvitse teflon-pukumiehiä, joiden sanahelinä ei satu arkikansaan juuri mitenkään. Onko tässä nykyisen politiikan korjaussarja?

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706112200200260_pi.shtml -

 

6… ... Maallisesti varakkaana on helppo jakaa ihmisyyden oppeja. Usein materiaalisesti köyhä on henkisesti rikas hyväksymään ahdingossa olevan, sitä kutsutaan inhimillisyydeksi ...

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-aho-vanhoilla-puolueilla-ei-kykya-kasitella-nykymaailman-ongelmia/6467086 -

 

7… ... Vakava ja syvälle luotaava länsimainen arvomaailma, siis elämänarvo, markkina-arvo vai kulutuksen arvo - onko se amerikkalais- vai länsi-eurooppalaistyyppistä? Miten jatkuva sekaantuminen muiden sisäisiin arvoihin, entä herkkyys sotimiseen? Liittyykö se arvoihin länsimaissa? Onko Suomi sisimmiltään länsimaisen elämän arvomaailmassa? Miten itäiset vaikutteet? Entä historiamme? Visaisia kysymyksiä

~ https://yle.fi/uutiset/3-9663464 -

 

Tekstinumerointi

(tulee myöhemmin)

 

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | FB | FB | T | BL | BL | VU | BLOG 141303

 

DOC arvomaailmat_12062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 12062017

 

|870_8499|