|1044.

ydinaseet%20-%20p-k.jpg

Piirros: ~ https://www.nytimes.com/2013/09/13/opinion/global/chappatte-north-korea-may-have-restarted-nuclear-program.html - 

 

..

 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

02.09.2021 - 10:05

 

Joukkotuhoaseiden maailmallinen varustelukierre karkaa käsistä?
.
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008234482.html  - ]
HS-ote: " ... Euroopan unionin johtamat neuvottelut alkoivat huhtikuussa ja pyrkivät tuomaan Yhdysvallat takaisin vuonna 2015 solmittuun sopimukseen. Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump irrotti maansa sopimuksesta vuonna 2018 ja ryhtyi kohdistamaan Iraniin tiukkoja pakotteita ... "
--

Ydinase höyrysti sekunneissa satoja japanilaisia taivaan tuuliin elokuussa 1945 ---

Yhdysvallat käytti (lopettaakseen suursodan ja testatakseen Albert Einsteinin tuhovoimaltaan vakavasti varoittamaa "superasetta" eläviin ihmisiin) atomipommia - ydinasetta jo II Maailmansodassa Japanin Hiroshimaan ja Nagasakiin. Tuolloin oli kyse myös voimanosoituksesta ja varoituksesta toiselle suurelle - sille toiselle suursodan voittajalle - Josif Stalinin Neuvostoliitolle.



Oli selvää, että Neuvostoliitto kehitti itselleen myös ydinaseen -

.. alkoi sotavarustelun kilpajuoksu, joka jatkuu ja ydinaseet ovat levinneet "valvotuista käsistä" - moniin muihin valtioihin ja sellaisiin lukumääriin kuin räjähdevoimiin, jotka tappavat "koko ihmiskunnan" - ehkä Australian aboriginaalit ja Kanadan inuiitit voisivat jäädä henkiin?

Maailmassa on useita ydinasevaltioita - "hyväksyttyjen" ohelle; on Pohjois-Korea, Intia, Pakistan ja vielä Israel - juutalaisvaltio de facto' na.

Israel on "vihollinen" islamistiselle Iranille ja Iranin johtajat ymmärtävät erinomaisen hyvin, etä Israelin länsiavustettu ydinase yltää kevyesti Teheraniin - Iranin pääkaupunkiin. Tuolle uhalle on löydettävä vastavoima, samalla tavoin kuin USA-Venäjän verranto, molemmilla ollen jo yli 10 000 ydinkärkeä tuhoamaan toinen toistaan.



Kilpavarustelu on karannut käsistä - mikä antaa oikeuden Israelille ylläpitää ydinasepelotetta?

"Oikeutena" lienee se, että Israel kertoo olevansa uhattu ja se, että Israelilla on "kirjoittamaton oikeus ja hyväksyntä" käyttää ennalta ehkäiseviä iskuja vieraisiin valtioihin - vertaa Syyria, Irak ja vielä Irankin, jonne Israelin Mossad yhdessä amerikkalaisen CIA' n kanssa suuntasi de facto iskun - Stuxnet' in* tuhoamaan ohjelmallisesti iranilaisten ultrasentrifugit, syyllä, ettei Iran kykenisi jalostamaan ydinasekelpoista uraania ohjuksiensa ydinkärkiin.
.
|* ~ https://www.bbc.com/news/world-middle-east-56722181 -

--

 


Maailman johtavat valtiot tekivät sopimuksen, ettei Iran kehitä ydinasetta

US irtosi aiemman presidentti Donald Trump' in käskyllä tuosta yhteisestä sopimuksesta, ja se tuotti "oikeuden" Iranille olla itsekin noudattamatta sopimusta (joltain osin) - siis potut pottuina, ja EU katsoo osin kysymysmerkkinä vierestä. Kiinan ja Venäjän mielipidettä ei olla tarkoin kuultu ...
--



Lopulta Iranin ydinasetta pohdittaessa on kysymys Israelin ydinaseuhasta -

.. vakava kysymys Pallomme merkittäville johtajille, miksi Israelilla saa olla ydinase ja Iranilla ei? Olisiko helpotus uuteen kansainväliseen Iran-ydinasekieltosopimukseen ehto, jossa Israel luopuu ydinasepelotteestaan. Mikäli näin - olen varma, että Iran lopettaa heti epäillyt ydinasekehittelyt.



Tasa-arvoa veljet -

.. tästä on kysymys, myös valtioiden väleillä - erityisesti Lähi-idässä, joka niukkenevan makean veden puutteessa ajautuu helposti - hyvin helposti - hallitsemattomaan yhteenottoon, jossa viimeisenä keinona on jopa ydinaseisku.



Tuossa mahdollisessa ydinaseiskussa on pelottava sivuhaara -

.. Pakistan, jolla on myös ydinase - vastineena hinduenemmistövaltiolle Intialle. Kuinka hyvä ystävä, jopa liittolainen islamistinen Pakistan on Iranille - on tässä ydinaseselvittelyssä se kaikkien tuhokysymysten pelkokerroin!

.
EKSTRAT
US alentaa ydinaseiden käyttökynnystä?
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta.html -
.
Israel - Iran
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/01/israelilla-ydinase-iranille-sita-ei.html -

...
38530

 

 

 

..

SUOMI24  TIEDE  |

 

 

..