atrump.jpg

Presidentit Sauli Niinistö ja Donald Trump

...

HS

Trumpin virkarikostutkinta vei huomion Niinistön vierailulla Valkoisessa talossa, tunnelma oli latautunut

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006259046.html - 

...

Ilkka Luoma 2.10.2019 - 20:00   [62v]
 
 
Suomen presidentti Sauli Niinistö on triangelin keskiössä. Aika-ajoin ja ainakin erikseen kolmion kaikissa kulmissa. Kulman muodostavat Kiinan presidentti Xi Jinping, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja US' n presidentti Donald Trump.

Niinistö on ominut kansastaan lausuman: "Olen suomalainen" - tämä tarkoitti The Newsweekin haastattelussa selkeää kansalaistemme enemmistön kannattamista: "Emme liity Natoon - emmekä idän vastaaviin sotalaitoksiin". Tämän Trump tietää - se on hänelle informoitu.

Donald on diilimies, ja hän oivaltaa tuosta suomalaisuudesta sen syyn, miksi Niinistöllä on niin hyvät ja luottamukselliset välit Venäjän Putinin kanssa. Trump laittaa kahden kesken todennäköisesti viestin Putinille, jonka Niinistö vie perille - ehkä lisäevästein.

Trump tietää diilimiehinä, että kuiskaajia tarvitaan, jotta syntyy oikeita päätöksiä. Ehkä Trump pyytää välittämään viestin myös Kiinaan, sillä Trump tietää, että Suomella on erinomaiset valtiolliset suhteet myös maailman suurimpaan - Kiinaan.

Trump on evästetty, että Kiina haluaa Arktiseen neuvostoon, senkin Trump tietää, että Koillisväylä kulkee lähinnä Venäjän tallousvesillä, ja senkin, että Putin on luvannut huolehtia Koillisväylän turvallisuuden, sillä Kiina haluaa takuut toimivasta ja lyhimmästä Euroopan merireitistä, jonka päätesatama Pohjois-Euroopan osalta olisikin Petsamon Liinahamari.

Loogista, sillä nuo Siperian pohjoisrannat ovat nousevan Venäjän suuri mahdollisuus. Trump tietää tämänkin ja haluaa sieltä osansa. Onkin kiire saavuttaa Trumpin alkuperäinen suhdeparannus - juuri Venäjän kanssa, sillä Trump tietää, että ellei Venäjä kallistu hänen puoleen, kallistuu se Kiinan suuntaan. Tuo liitto ei sovi USA' lle, joka kamppailee maailman herruudesta.

Tuo US-herruus ei enää onnistu, varsinkaan silloin, kun Kiina ja Venäjä löytävät toisensa - ehkä sotilaallisesti - ainakin arktisella alueella, ollaanhan Koillisväylän osalta miltei Venäjän rannoilla.

Kaiken tuon myös Suomen Niinistö ymmärtää!
 
...
Mahatma Gandhin syntymästä oli tänään kulunut tasan 150 vuotta ---