abu%20bakr.jpg

Oletettu ISIS-johtaja Abu Bakr al - Baghdadi

...

...
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006287097.html - 
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006287097.html - [myöhempi julkaisuajankohta]

.

US ottaa roolikseen tappaa terroristeja - näin elävät koston kierre ja syyn ja seurauksen lait
 
ISIS syntyi [0] mitä todennäköisimmin US-hyökkäyksen seurauksena Irakiin 2003. Tuolloin US välillisesti eliminoi Irakin sinällään laillisen johtajan - Saddam Husseinin. Näin Husseinin hyvin ylläpitämä vankka armeija ja sen johtajat jäivät "heitteille" ja virattomiksi - ei osattu nähdä toimettomuuden aiheuttamaa tapahtumasarjaa, josta ISIS sai syntysanansa.
Näin voimme todeta Yhdysvaltojen itse osaltansa synnyttäneen ISIS-terrorijärjestön, jota vastaan oli sitten taisteltava mitä moninaisimmin keinoin - muun muassa kurdien avulla Syyriassa. Molempiin maihin, niin Irakiin kuin Syyriaan US hyökkäsi ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia. Syyrian pakolaisaallot ovat täällä EU-Euroopassa hyvin hankalaksi koettu ilmiö.
Saddamin teloituksen jälkeen Irak vaipui kaaokseen ja oli US-miehityksessä yli 10 vuotta. Nyt uudestaan Irak on vaipumassa mielenosoitusten ja mellakoiden osalta kaaokseen - ei ole jäljellä Saddamin kovaa kuria ja järjestyksen ylläpitoa.
 
Seuraavana oli vuorossa Libya vuonna 2011, jonne USAF hyökkäsi raskain ilmapommituksin; täyttä US-motiivia hyökkäykselle ei ole, ainakaan läntisessä laatumediassa esitetty. Se tiedetään, että Suomen silloinen ulkoministeri, kokoomuslainen Alexander Stubb haikaili Suomen ilmavoimien Hornettien lähettämisestä Libyan taivaalle ja sekin tiedetään, että US invaasio Libyaan välillisesti eliminoi Libyan laillisen ja itsevaltaisen johtajan Muammar Gaddafin. Tämän järjestyksen ylläpitäjän teloitus ajoi myös Libyan kaaokseen ja nykyään pakolaisaaltojen erääksi lähtömaaksi - kohden EU-Eurooppaa.
 
Vuonna 2013 US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja samalla tuolloinen US-presidentti Barack Obama antoi ohjeet Libyan laillisen johtajan Bashar al-Assadin eliminoimiseksi Libyan johtajuudesta. Myöhemmin uusi US-presidentti Donald Trump peruutti CIA-aseistamisohjelman ja myös al-Assadin eliminoimistavoitteen. Venäjä oli tullut kutsutusti mukaan vuonna 2015. US on edelleen Syyriassa - ja ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa tai mandaattia.
 
US erikoisjoukot kävivät tappamassa al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin, koska hänen tiedettiin olleen osallisena 9/11-terrori-iskussa. Al-Qaida on osoittanut nyt heräämisen merkkejä ja sen yksi koti - Afganistan on edelleen sisäisen väkivallan kourissa ja US sen alueella sotakoneineen vieläpä niin, että "kriisinhallinnan" muuttuessa Nato-operaatioksi on siellä mukana myös suomalaiset sotilaat [1] - konfliktin osapuolena! Afganistanin toinen ulkoinen sota on US' n osalta kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa tv-sota Vietnam, josta US vetäytyi kansakuntansa vaateesta - turhana sotana, joka otti yli miljoonalta hengen, joukossa 50 000 amerikkalaista sotilasta.
 
Nyt läntinen media väittää, että US kävi tappamassa Trumpin salaisesta käskystä myös ISIS-johtajan - mystisen Abu Bakr al-Baghdadin. ISIS on henkitoreissaan - järjestäytyneenä ja vankileireillä muun muassa kymmenkunnan suomalaisen kanssa, joille on syntynyt kolmisenkymmentä lasta. Nyt jää nähtäväksi miten totuudenmukainen tuo al-Baghdadin tappo on - Osamankin osalta kerrottiin vain, että ruumiin tuhkat siroteltiin mereen tuntemattomaan paikkaan - US-lentotukialukselta. Venäjäkin kertoi, että al-Baghdadi olisi jo aiemmin tapettu?
 
Millaisia seurauksia kostonkierteenä voi syntyä näistä terroristien tappajaisista? Sille me emme mahda mitään, että niin bin Ladenilla kuin al-Baghdadilla on myös kannattajansa. Olisiko tässä syytä perehtyä nyt tarkoin syyn ja seurauksen lakeihin ja tutkia miksi al-Qaida ja ISIS-syntyivät ja mikä on niiden todellinen tavoite ja miksi?
 
...
FB  FB_A
 
.