ebola.jpg

Kuva: ~ https://www.sciencemag.org/news/2017/05/updated-will-vaccine-help-curb-new-ebola-outbreak-drc - 

...

 

HS

Tutkijat: Uudet vasta-ainelääkkeet nujertavat ebolan lähes kokonaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006202560.html  - 

.

Ilkka Luoma 13.8. 9:30
Ihminen yhtenä evoluution tuotekehitelmänä - muiden joukossa, käy "loputonta kamppailua" - "esi-isiämme" kohtaan. Nykytietämyksen mukaan perimisjälkemme saattavat ulottua aina bakteereihin saakka - "kaiken alkuun", ehkä syanobakteereihin. Mutta, tätä ennen saattoivat olla virukset ja muut mikrobit? Mene ja tiedä - evoluution tapahtumakulkua emme tunne "alun hamaan hämäryyteen ... ". 
... 

Virus on pienin muuntumiskykyinen reagoiva kohde, jolle voidaan tehdä vastatoimenpiteitä. Virukset ilmestyivät ennen monisoluisia eliöitä; virukset ovat harjoitelleet evoluutiota ja ohjailleet tasapainoa vuosimiljoonien ajan tappaen ympäriltään, ollen itse yleensä kaikkein haavoittuvin. 

Viruksista on tehty elokuvia ja se laitattaa pelkoa, koska emme näe vihollistamme. Millainen vihollinen on elollisen ja elottomuuden rajamailla vaikuttava yksinkertaisen tehokas eliminoija, jota esiintyy joka paikassa. 

Aiheesta on syntynyt oma tieteenhaara, jossa koulukunnat jakautuvat laidasta laitaan julistaen loputonta sotaa tai hyväksyen taipuneena lopullisen häviön näille olemattoman pienille systemaattiseen työhön kykeneville itsensä säilyttäjille. 

Malariaan kuolee miljoonia, mutta riittävän etäällä meidän markkinamekanistisesta kulutusyhteiskunnastamme. Ripuli, mikä kuivattaa lapsia kuolemaan myöskin miljoonittain, on ongelma, jota ei kohdata sen kaukaisen etäisyyden vuoksi. Kuolevat joutsenet herättivät meidät täällä pohjolassa; emme olekaan turvassa. 

Viruksilla lienee myöskin tehtävä, kuten luulemme meillä olevan 

Maailmanlopun maalarit ovat ristineet virukset luonnon lähettiläiksi palauttamaan tasapainon, jonka ihminen on kiistatta tuhonnut. 

Verratkaamme esimerkiksi muurahaispopulaatioiden aikaansaannoksia luonnon tasapainoon versus ihminen. Muurahaisia on biomassaltaan noin saman verran kuin ihmisiä; ne ovat asemoituneet taidokkaasti eläen osana kokonaisuutta aiheuttamatta ylimääräistä kuormaa ympäristölleen. 

Virukset tekevät omaa "eloansa" sopeutuvaksi aina nykyhetkeensä. 
...
 
...