kunta-marin.jpg

 

Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9305fc93-2389-4498-93e7-338a1d95a0f9  - 

 

***

..

YLE: "

Kuntaliiton ekonomisti HS:lle: Marinin ehdotus kunnallisveron progression lisäämisestä kiristäisi yli 4 000 tienaavien verotusta

"

https://yle.fi/uutiset/3-11944069  - 

 

IJL-kommentti:

NNV-hallituksen* PM Sanna Marin on aatemaailmastaan hyvin rehellinen, suoraviivainen ja päämääräänsä pyrkivä -
 
Ja nyt on avattu tie - ei vain (kunta)verotusuudistukseen, vaan koko yhteiskuntajärjestyksen palauttamiseksi kaikkia huomioivaksi!
 
On myös palava halu tasata tuloja, löytää ratkaisuja vanhenevan | ikääntyvän suomalaisuuden hoitoratkaisuiksi On myös vakaa halu löytää ratkaisuja lastemme ja nuorten hyväksi, kun yksinäisyys, koulukiusaaminen, -väkivalta |1, mielenterveysongelmat |2 kuin päämäärätön ajelehtiminen |3 osattomana näyttää kiihtyvän.
 
Samalla PM Sanna tuottaa rehellisesti uudella kunnallisverotusehdotuksellaan tasa-arvoa, tasapuolisuutta ja oikeudenmukaista tapaa yhä useampien Elää Ihmisarvoista Elämää. On aika luoda uskoa huomiseen - yhdessä ratkaisemaan tulevat vaikeudet.
 
 
Nämä ovat suuria ajatuksia, tavoitteita kuin päämääriä
 
Puhutaan muinoisen yli 100-vuotiaan Forssan hengen uudistamisesta ja uudelleen käynnistämisestä - on Sanna Marin' in sosiaalidemokratian aika, jossa koko Ihmisen tasapainoisempaan Elämään tähtäävä puolueiden liittoutuma voi jatkaa yhdistymiseensä saakka.
 
SDP' n , Vasemmiston ja Vihreiden yhdistäminen synnyttävät valtatekijän |4, joka voi ajaa progressiivisen kuntaverotuksen läpi matkalla siihen ainoaan verotukseen, joka mittauttaa kunkin henkilökohtaisen veron kuluttajansa ympäristöhaittajäljestä.
 
Nyt puhutaan ympäristöllisesti kulutusverosta |5, jonka määrä tulee saattaa verotukselliseen yhteissummaan, jossa haittajäljen korjaaminen ja sosiaalisen Elämän tasa-arvoisuus toteutuvat paremmalla lopputuloksella - sallittua ihmisten välistä kilpailua unohtamatta. Olemme suurien muutosten ajassa - siis uusi Forssan-henki on syttymässä. Go Sanna go!
 
 
Tänään PM Marin on osoittanut määrätietoisen johtajuuden -
 
Korona on osattu (ainakin toistaiseksi) hoitaa erinomaisesti - verrantona vaikkapa rakkaaseen länsinaapuriimme - Ruotsiin. Määrätietoisuus on ollut tässäkin käänteentekevää - kuuntelutaito, harkinta ja kyky tunnustaa myös omia virheitä!
 
Progressiivinen kuntavero olisi vain välivaihe siihen lopulliseen verotuksen kantoon, jossa jokainen yksilö muodostaa valtiolle (=yhteiskunnalle) oman (reaaliaikaisen) verotilin, joka mittaa kulutusta, ympäristöllistä haittajälkeä ja kykyä olla yhteiskunnallisena vastuuosasena, kun toteutetaan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jonka suurin merkki on kapenevat tuloerot - nettomäärinä eli kulutusmahdollisuuksina.
 
.
HS: "

Marinin vaali­ehdotus vaatisi ison vero­remontin, kiristäisi yli 4 000 euroa kuukaudessa tienaavien verotusta

"
 
-
EKSTRA [ .. Kasvuhokema |6 taloutena ja kulutuksena ei ole enää parametri, se on eilistä ja se edellyttää oppia ja kykyä ymmärtää, että ihmisten välinen ylipursuava näyttö- ja vertailutalous |7 saadaan tuntumaan historialta ajasta, jolloin ei ollut vastuuta meitä kaikkia Elättävästä luontobiologiasta. .. ]
-
 
Kun demarit, vasemmistolaiset ja De Gröna yhdistyvät - |8
 
Saamme eduskuntaan arviolta 35-50 prosentin yhteiskuntaliikkeen, jonka arvomaailma kohtaa ihmisyydessä ja kattavasta vastuusta luontobiologiasta, joka muuten elättää meidät kaikki -sekä mallina, jossa kukin meistä voi kokea yhteenkuuluvuutta hyväksyttynä yhteiskunnan jäsenenä, jolle annetaan arvo ja tarpeelliseksi tuntemisen hunaja, joka yhdistää ja sopeuttaa sovittaen meidät ihmiset oman kokomme mukaisesti luontobiologiaan.
 
Koko monimuotoinen elämä biodiversiteettinä kohoaa mittoihin, joka luo Elinmahdollisuuksia kullekin kokonsa mukaisesti.
 
Vero on kuin vakuutus, ja se oikeus on meille kaikille niin maksajina kuin sovittujen oikeuksien saajina ja vastuiden kantajina.
 
***
 
Elämä on -kertoo tuo tunnettu mainos, joka ei ole vain mainos, vaan Elämä itse.
 
 
..
Viitteet
|6
|7
 
..
 
..
HS-EKSTRA - Pääkirjoitus arvomaailmoista
 
..
PS - Molempien itseään laatumediaksi kutsuvien informaatiotorvien (HS ja YLE) otsikkovalinnat eivät olleet kovinkaan pitkälle mietittyjä - niistä leimautui vain yksilökeskeinen itsekkyys olla vertailumittauksissa ylemmyydentuntoinen -hiukan raflaavasti esitettynä, mutta todellisuutta seuraillen.
 
..
* NNV-hallitus ja PM Sanna Marin