The_Great_Wall_%28film%29.jpg

*

 

...

HS

Tehostespektaakkeleista tunnettu Roland Emmerich teki sata miljoonaa maksaneen sotaelokuvan kiinalaisten rahalla, vain lopputekstejä piti muuttaa Kiinan versioon

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006299842.html - 

...

Ilkka Luoma 9.11.2019 - 10:15
Noissa Roland Emmerichin elokuvissa - erityisesti Independence Day ja The Patriot polkeutuu intomielisesti jopa persuismin kaltaisella inhimolla isänmaallisuus ja oikeassa olemisen ylpeä mantra.

Nuo Hollywood tuotteet ovat esimerkki pyrkimyksestä kunniakkuuteen, jalomielisyyteen ja tinkimättömään oikeudenmukaisuuteen (yleensä koiriakaan unohtamatta) - ovathan ne fiktioita, jotka eivät sitten itse amerikkalaisessa yhteiskuntakulttuurissa raadollisuudessaan esiinny kuin juhlapuheissa. Juhlapuheiden huippu koettiin edesmenneen presidentti Ronald Reaganin (oli alkujaan näyttelijä) julistuksesta "Pahan valtakunnasta".

Nyt kiinalaiset ostavat filmistudioita, elokuvateattereita ja elokuvan ympäriltä erilaisia sidostoimijoita. Finnkino Suomessa on tukevasti kiinalaisten omistuksessa. Kiinalaiset itse ovat innokkaita elokuvien suurkuluttajia - sinnehän se meidän hollywoodiustunut Renny Harlinkin lennähti.

Tähän kohdin ilman mitään mainonnallista pyrkyä suosittelen elokuvan katsomista [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Wall_(film) - ]*. Tuo filmi on tähditetty Matt Damon' lla (roolista Jason Bourne) ja tuo "Kiinan muuri" kertoo osaksi kiinalaisen filosofian ja siihen täältä meiltä päin lännettyneen ajatusmaailman pureutumisen ja siitä hellittämisen! Elokuvan loppu jättää lännenmiehelle tutun hymyn ja paatoksellisuuden "ylivertaisasemasta".

US' n päällekäyvästi peittoavuuteen pyrkivä maailmannäkemys esiintyy juuri Hollywood' sta ja nuo filmit ovatkin kulutustavaraa ylivoimaisesti eniten katsottuina koko läntisessä maailmassa - missä kaupallisuus siis kertakaikkiaan jylyää ja kerää magneetin lailla rahaa ja vielä kerran rahaa ... tosin floppejakin syntyy, myös Harlinilta.

Kiina edustaa maailmastamme 1,4/7,8 suhdetta, sen tarkoittaen myös sitä, että Kiinassa on eniten elokuvateattereita ja eniten katselukertoja vuodessa. Kiina on vapaa-ajaltaan elokuvien ja pelien maailma. Fiktoihin on kiva syöksyä, jos arki on kovin tasaista, turruttavaa tai intohimotonta!
 
patriot11.jpg
...