DSC_9865.jpg

Kansallistunne on voimakasta ulkokiinalaisten osalta - kuva Suomesta, kun Kiinan laivasto teki ensivierailun Suomeen

 

Puhemies on suurtitteli Kiinassa. Se on myönnetty vain Mao Zedong' lle, nykyisen Kiinan valtion perustajalle. Mao otti kansanarmeijallaan vallan, ajaen hävinneen Tsiang Kai-sek' n Formosan saarelle [0 – nykyiseen Taiwaniin, joka on Pekingin näkökulmasta osa Kiinan Kansan tasavaltaa – P.R.O.C.

 

Nyt Kiinan pääkaupungissä Pekingissä kokoontuu Kommunistisen puolueen kansallinen viisivuotiskokous, joka noin parilla tuhannella (2268) päättäjällä asettaa Kiina ylimmän johdon seuraavaksi viideksi vuodeksi. [1

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9888344 - [2

 

On liki täysin varmaa, että nykyinen kolmikantajohtaja – puolueen pääsihteeri, armeijan ylipäällikkö ja valtion johtaja – istuvan politbyroon puheenjohtaja Xi Jiping jatkaa tehtävissään ja saa etuliikkeekseen jopa puhemies.

 

pkokous.jpg

Kiinan Kommunistisen puolueen viisivuotiskokous - yli 2000 kokousedustajaa, jotka valitsevat ylempiä haiintotasoja

 

Kiinassa valta nousee alhaalta ylös siten, että nuo nyt kokoontuvat pari tuhatta kokousedustajaa valitsevat puoluejohdon kerros kerrokselta * – aina istuvaan polibyroon (pysyvä komitea) henkilönimityksiin saakka, johon on odotettavissa paljon muutoksia – kiertoon lähtevät liki kaikki.

 

 

Vaalijärjestelmä lähtee liikkeelle kortteleista ja maaseutukylistä

 

Alimmilta tasoilta maakuntien kylistä ja kaupunkikortteleista liikkeelle lähtenyt Kiinan kommunistisen puolueen vaaliprosessi on noussut kerros kerrokselta – ja nyt ollaan huippukvartaalissa, jossa valiintuu 376 henkilön (varalla noista 171) Keskuskomitea, josta taas jountuu 20(25) henkilön politbyroo ja lopulta seitsenhenkinen pysyvä komitea (istuva politbyroo – standing committee).

 

Vain pääministeri, Anhuin maakunnasta – Li Keqiang jatkaa, ja nykyään seitsemän miehen ydinjoukko saanee jopa ensimmäisen naisen, joka on historiallinen tapahtuma – niin käydessään. Istuvaa politbyroota valmisteltiin jo vuosia sitten kahdelle naiselle [3, ennen ylin hallintoelin oli yhdeksanmiehinen.

 

Ellei nyt naista, niin sitten seuraavassa puoluekokouksessa – tai sitten, kun nykyinen valtiojärjestelmä Kiina täyttää 100 vuotta!

 

china1.jpg

Sisäänkäynti Kiinan ylimmän vallankäytön ytimeen

 

Vain harva ymmärtää lännessä mitä kiinalainen identiteetti, kansallisuus ja elämä merkitsevät [4

 

Kiina toimenpiteitä, suunnitelmia ja tulevaisuutta ennustellaan ja arvioidaan kilpaa sadoista erilaisista ”kiina-asiantuntijoiden ryhmistä” - vain harvat osaavat nähdä, saati sitten ennustaa järjestelmää, jossa itsessään on ryhmä, joka suunnittelee 100 vuoden hahlolla tulevia tapahtumia eli Kiinassa katsotaan hitaasti kiiruhtaen elämää 100 vuoden päähän.

 

Maailman suurimpana talousvaikuttajana ja ”kohta” suurimpana sotilasvoimana on ylimmän hallinnon vastuullisuusperiaatteella osta arvioida tehokkaalla tavalla missä ”maailma makaa 100 vuoden kuluessa” - vähintäänkin ympäristön näkökulmasta.

 

 

...

Numerointi tekstistä – viitetekstejä ja välihuomioita

[0 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Formosan_tasavalta -

[2 Allekirjoittaneen kommentti Yle' n uutisointiin: ... Maon kuva on kielletyn kaupungin sisääntulomuurissa, ollut ja on - Mao on nykyisen Kiinan perustaja - suuri ruorimies, puhemies. Puhemies on Kiinan korkein arvonanto, puhemies pitää aina vaikuttavimman ja tärkeimmän puheen. Deng Xiaoping ei ollut puhemies, vaikka käynnisti nykyisen Kiinan, maailman suurimman kasvun maailman suurimmaksi [¤. Kiinan rahassa on vain Maon kuvia. Ehkä Deng saa kuvan uusimpaan seteliin. Xi voi nousta Dengin rinnalle? Seuraavina päivinä käydään monimutkaisia kabinettikeskusteluja, peliä ketkä nousevat politbyrooseen ja sen toimeenpanevaan elimeen istuvaan politbyrooseen eli pysyväiskomitetaan.

 

...

 

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ihmisoikeudet-ovat-joustava-suure-jossa.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85645-kiinalainen-ihmisoikeus-lansimaiden-hampaissa -

[4 – Julkaistaan myöhemmin kommenttisiossa.

 

EKSTRA

~ https://www.ulkopolitist.fi/2017/10/18/kiinan-kommunistisen-puolueen-suurkokouksen-valtapeli-valaisee-kiinan-tulevaisuudennakymia/ -

~ https://www.hoover.org/sites/default/files/research/docs/clm49am.pdf -

 

 

Entä edellisessä puoluekokousessa 2012?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/katselemme-lantisin-lasein-nousevaa.html - ]

 

” … HS-Peking/ 3.11.2012, kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen oivalsi kirjoittaa, että nyt saattaa tapahtua suuri muutos Kiinan istuvassa politbyroossa, joka on miehitetty sanan mukaisesti - tähän mennessä.

 

[2011][ ...kiinalaiset Naisten federaation (Anhui) vieraat kuuntelivat kohteliaasti suomalaisten kansanedustajien selostusta, kuinka meillä hoidetaan lasten ja naisten oikeuksia. Suomalainen tulkki käänsi suomesta kiinaksi - koettaen löytää jotain sellaista kansanedustajiemme sanoista, joka olisi uutta ja yllättävää kotiin viemistä - mitään sellaista ei kuitenkaan ollut vietäväksi [2012] ... ]

 

Suomessa kuten muissakin länsimaissa, joissa vallitsee individualistinen voittopyyde, kasvunhokema sekä jatkuvaluonteinen demokratiarykimä - ei ole laajaa tietämystä, eikä näkemystä kiinalaisuudesta, johtuen meidän omasta "oikeassaolon opista" - me löydämme virheitä muista. Kiinalaiset eivät löydä meistä julkisesti virheitä, he oppivat kohteliaisuuden olla puuttumatta muiden omiin sisäisiin asioihin - jo tuhansia vuosia sitten. … ]

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T FB FB FB BL BL BL BLOG 153956

 

DOC China2017_18102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 17102017

 

573_5294